Trouw | Eis van 18 jaar tegen pastor die meisjes verkrachtte

Hans Marijnissen

Het gaat volgens justitie om grootste ontuchtzaak die Curaçao ooit heeft gekend ANP

Justitie in het Curaçaose Willemstad heeft achttien jaar cel geëist tegen een 54-jarige voorganger van de Pinkstergemeente.

Die zou minstens tien jonge kerkgangers hebben verkracht, maar vermoedelijk zijn er meer dan veertig slachtoffers.

Het jongste slachtoffertje was pas 11 jaar oud. Een van de meisjes heeft verklaard dat zij op aangeven van de verdachte zes keer een abortus heeft moeten ondergaan. Als het aan justitie ligt mag de man zijn kerk 20 jaar lang niet meer leiden.

Duivel in het lichaam

Het misbruik begon in 2003. De leider van de Rains of Blessingskerk in Groot Kwartier heeft grote invloed op zijn achterban, zo bleek uit een opname die justitie tijdens de zitting liet zien. Gelovigen vielen flauw tijdens de preken van de verdachte pastor of lagen trillend op de grond.

Hij maakte jonge volgelingen wijs dat zij de duivel in hun lichaam hadden die verdreven moest worden. Ook drogeerde hij zijn slachtoffers en gebruikte hij veel geweld. Daarna dreigde hij dat de duivel weer zou toeslaan als zij over het misbruik zouden verklaren.

Het gaat volgens justitie om de grootste ontuchtzaak die Curaçao ooit heeft gekend. Pas in 2015 kwam de zaak aan het licht. Ook vanuit Nederland, waar dependances van de kerk staan in Tilburg, Den Haag, Rotterdam en Amsterdam, is aangifte gedaan. De pastor heeft zich tijdens de zitting beroepen op zijn zwijgrecht. De rechtbank doet uitspraak op 5 juli.

Bron: Trouw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *