BN/DeStem | Aangiften vanuit Tilburgse kerk tegen Curaçaose pastor in groot misbruikschandaal

‘Pastor die meisjes verkrachtte tijdens duiveluitdrijving was in Tilburg’| Thinkstock

TILBURG – Tegen de 54-jarige pastor Orlando B. op Curaçao is door het Openbaar Ministerie (OM) achttien jaar cel geëist. Ook mag hij twintig jaar geen kerk meer leiden. De leider van de Rains of Blessingskerk zou op grote schaal kerkgangers hebben misbruikt. Ook vanuit een Tilburgse dependance van de kerk zijn aangiftes gedaan. Dat meldt de NOS.

Het gaat volgens NOS om de grootste ontuchtzaak die Curaçao volgens het OM ooit gekend heeft. Eind 2015 deed één meisje aangifte tegen de pastor.

Daarna stroomden de aangiftes binnen. Ook vanuit Nederland, waar dependances van de kerk in Tilburg, Den Haag, Rotterdam en Amsterdam staan. Meer dan twintig zaken kwamen aan het licht. Tien daarvan belandden woensdag op zitting. Ook de slachtoffers waren daarbij aanwezig. Hun verklaringen werden voorgelezen. Zijn jongste slachtoffer was 11 jaar oud. Het misbruik begon in 2003.

Duiveluitdrijving

De pastor zou de meisjes verkracht hebben onder de noemer van duiveluitdrijving. Hij maakte ze bang door te zeggen dat ze bezeten waren van demonen die hij in hun lichaam had gestopt. Hij zou die wakker maken als ze ook maar iets van het misbruik zouden zeggen.

Orlando B. drogeerde zijn slachtoffers en gebruikte veel geweld. Sommige meisjes kwamen bij terwijl ze met bloed besmeurd waren. Een van de slachtoffers raakte vijf keer zwanger, waarna hij haar naar de dokter bracht en betaalde voor de abortussen. Na het misbruik gaf hij geld aan de meisjes om een morning-afterpil te kopen. De pastor beroept zich op zijn zwijgrecht.

Bron: BN/DeStem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *