TravelPro | Gunay Uslu trots: “Ondanks alle tegenslagen prachtig hotel neergezet”

Arjen Lutgendorff

Gunay Uslu trots: “Ondanks alle tegenslagen prachtig hotel neergezet”

“Het Corendon Mangrove Beach Resort is het meest duurzame en grootste resort van Curaçao tussen de mangrove en heeft een uniek koraalrif voor de deur. Ik ben trots, want wat hebben we met elkaar een prachtig resort neergezet ondanks alle tegenslagen”, aldus Gunay Uslu (Director Hotel Development & Design Corendon Hotels & Resorts).

De zus van Corendon-oprichter Atilay Uslu liet tijdens de opening van het resort weten dat het Corendon Mangrove Beach Resort haar meest bijzondere project is.

“Ik heb zoveel geleerd en heb zoveel inspirerende mensen leren kennen. Vooral ook heel veel bijzondere vrouwen. Curaçao heeft heel veel bijzondere en sterke vrouwen. We hebben tijdens de bouw met heel veel belangrijke, lokale organisaties samengewerkt.

Zo hebben wij een kanon uit de achttiende eeuw in bruikleen van het Curaçaosch Museum (gelegen op zeven minuten wandelen van het hotel). Er worden rondleidingen door Otrabanda georganiseerd in samenwerking met Maroeska Manuel en er zijn samenwerkingen met Curaçaose kunstenaars, zoals Isabel Bérénos, Carlos Blaker en Garrick Marchena, Sander van Beusekom en Giovanni Abat. Hun kunstwerken zijn een belangrijk onderdeel van dit resort.”

Lokaal
Naast de samenwerkingen met lokale kunstenaars zijn er ook vruchtbare samenwerkingen aangegaan met boeren, vissers en diverse lokale ondernemers. Uslu: “Er hangen ook initiatieven als Corendon Academy aan vast, of bijvoorbeeld de prachtige foto van mij en Junior Tecla voor posters waarmee we Otrobanda promoten.

Met een creatief team is de flora en fauna van Curaçao geschilderd en in prachtige patronen verwerkt. Op de kussens, het behang, het vloerkleed, in decoraties, overal waar je kijkt zie je in het resort de schoonheid van Curaçao terug. Het hotel is nog niet klaar en het openingsfeest komt nog. Toch staan we hier vandaag, want het resort is open.”

Bron: TravelPro

6 Reacties op “TravelPro | Gunay Uslu trots: “Ondanks alle tegenslagen prachtig hotel neergezet”

 1. @Clapas je gaf in een andere post nogal iets anders weer vwb de coronabesmettingen die in NL stijgen althans mbt Osterhaus.

 2. Laten we positief blijven en samen proberen het eiland te redden. Als we alleen klagen en negatief denken
  gebeurd er niks. De mensen hebben werk nodig dus moet er bedrijven naar het eiland komen. En er moet een koper voor Isla konen en dat wilt zeggen meer banen en minder werkloosheid. Méér toeristen , meer ondernemers, meer winkels, meer werk.
  Al het vuil van het eiland opruimen,de wegen vernieuwen en de stranden veilig maken voor iedereen na zes uur.
  Meer buiten aktiviteiten organiseren in de stad
  Breng het sfeer van vroeger weer naar de stad. Dans gelegenheden moeten ook in de stad terug komen.
  Er is genoeg voor ondernemers.
  Samen kunnen we alles doen als we positief blijven en dat doen wat we denken .

 3. @De Rechtstaat; een roze bril . Ik hoop met je mee dat er niet nog meer armoede komt, maar ik houd mijn hart vast. Ik probeer te voorkomen dat ik verzuur.

 4. De Rechtsstaat

  Fijn en positief verhaal naar aanleiding van door welke bril je het wilt bekijken.

  Bij mij roept het tot waakzaamheid dat het beperken van (bijna) volledige mededingen niet tot meer armoede zal lijden.

 5. Wat een fijn en positief verhaal!

 6. ericlapas

  Het klinkt raar maar laten we hopen dat dit resort voorlopig leeg blijft. In Nederland neemt ondanks alle maatregelen, het aantal besmettingen weer toe.

  Over een maand hebben we weer de R in de maand en dan is iemand met een gewoon griepje en een besmet iemand niet van elkaar te onderscheiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *