27 C
Willemstad
• maandag 6 december 2021 23:20

Laatste reacties

- Advertentie -

Tilii | ‘Mitch door politie vermoord’

Afscheid-MitchHenriquez
Het afscheid van Mitch Henriquez (42) door zijn familieleden in het ziekenhuis

DEN HAAG – “De Arubaan Michel ‘Mitch’ Henriquez is door de Haagse politie vermoord,” aldus een groot aantal getuigen in Nederland. Er is inmiddels een derde video opgedoken, waar duidelijk te zien is dat het slachtoffer lange tijd door een agent in een wurggreep wordt gehouden en waarna deze zelfde ordebewaarder met zijn knie zijn hoofd in de grond drukt.   

De consternatie over de dood van de Arubaan is groot in Nederland, Aruba en Curaçao. Met name getuigen vertellen een ander verhaal dan wat het Haagse Openbaar Ministerie (OM) eerst publiceerde. De meesten menen namelijk dat het slachtoffer al op de plaats is overleden en niet onwel is geworden onderweg naar het politiebureau.

Getuigen hebben het over dat er een kleine woordenwisseling zou zijn geweest tussen de Arubaan en een groepje agenten. Ze zeggen dat de man hierna wegliep maar werd plotseling van achteren besprongen door een grote groep agenten. Hij kwam te vallen, waarna hij in onder meer zijn hoofd zou zijn geslagen met een politieknuppel.

Een getuige, Esther de Ruijter, verklaarde hierbij op Faccebook (FB) zelfs bereid te zijn als getuige  te zullen optreden als het moet. Zij zegt samen met haar man het incident bij het park waar er een UB40-concert had plaats gevonden, vanaf het begin had gezien. Deze getuige verklaarde zelfs dat het slachtoffer op bepaald moment niet meer bewoog.

- Advertentie -

Dat verhaal van de getuige De Ruijter sluit aan bij een derde video van de gebeurtenis. Deze beelden zijn afkomstig van dumbert.nl, een onderdeel van de bekende weblog en site GeenStijl.nl en werd zelfs door de Nederlandse zender NOS opgepikt.

Op de dumpert.nl-video is duidelijk te zien dat de Arubaan op zijn buik op de grond ligt met drie agenten op zijn rug en één die hem in een wurghouding heeft. Op bepaald moment verplaatst een van de ordebewaarders zich van de rug naar de rechterschouder van het slachtoffer. Deze agent agent slaagt erin de rechterarm van de arm op de rug van het slachtoffer te krijgen om geboeid te worden.

Dat was echter nadat de ordebewaarder die de Arubaan in wurghouding had, hem in die wurghouding had opgetild van de grond. Hierna liet deze agent het slachtoffer uit zijn wurghouding en plaatste zijn knie op zijn hoofd en drukte deze tegen de grond. Toen was gelijk al duidelijk te zien dat het slachtoffer niet meer bewoog of reageerde.

De dood van de Arubaan zorgde voor grote consternatie en afschuw in de Arubaanse gemeenschap in Nederland, op Aruba en ook Curaçao. De meesten hebben het op FB en tweets over, dat het slachtoffer vermoord werd door de politie. Ook is er hevige kritiek op het persbericht van het Haagse OM, dat inmiddels deze had ingetrokken. Vooral het gedeelte dat het slachtoffer “onwel zou zijn geworden onderweg naar het politiebureau” schoot bij iedereen in het verkeerde keelgat.

- Advertisement -

Op Aruba heeft de MEP-fractie brieven gestuurd naar de Nederlandse minister-president Mark Rutte en ook minister van Koninkrijksrelaties Ronald Plasterk. De oppositiepartij eist een diepgaand onderzoek. Plasterk heeft intussen ook contact opgenomen met de Arubaanse premier Mike Eman en ook de Gevolmachtigd Minister van Aruba Alfonso Boekhoudt.

Verder is er op Aruba een actie van start gegaan op Facebook, getiteld “Justice For Mitch Henriquez”. Er wordt duidelijk gesteld dat er een onafhankelijk onderzoek moet komen op de moord van de Arubaan door de politie. In Den Haag zelfs is een stille mars en protest gepland bij een politiebureau.

Bron: Tilii

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

3 reacties

 1. Moordenaars worden “hoe dan ook “in nederland gestraft.
  Deze vijf ook? Of zijn er bij deze superboys onschuldigen.
  Hoe dan ook ! ze zijn niet in staat om hun emotie vakkundig te kunnen reguleren. Ze worden toch “opgeleid”
  MOORD IS EN BLIJFT MOORD.

 2. Beste Marcus,

  De satire ontgaat wellicht anderen (Geert W. is natuurlijk bedoeld als Geert Wilders) maar gezien de gevoeligheid hebben we toch besloten de opmerking te verwijderen. Dank voor uw opmerking,

  Met vriendelijke groeten,
  KKC redactie

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Opinie | Curacaohuis & Co

Met Ennia vonnis + Curacaohuis benoemingsbesluiten | Opinie George Lichtveld De argumenten die premier Pisas gebruikt om dat schaamteloze nepotisme te vergoedelijken waar onze Gevolmachtigde Minister zich aan...

Democracy now! | Monday, December 6, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 6 december 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Man verdrinkt bij Piscadera

Een man is vanochtend verdronken in de baai van Piscadera. Ambulancepersoneel heeft tevergeefs getracht de man te reanimeren. Uit eerste berichten valt op te maken dat de...

Nu.cw | 111 kinderen krijgen fiets cadeau bij laatste actie Bikes 4 Kids Curaçao

Bikes 4 Kids Curaçao heeft afgelopen weekend 111 kinderen een fiets cadeau gedaan. Het was het laatste jaar van de organisatie, die vanwege de coronapandemie de fondsenwerving...

Nu.cw | Één persoon overleden aan Covid-19, dodenaantal op 180

Het aantal coronaslachtoffers op Curaçao is vandaag opgelopen naar 180. Er is één persoon overleden aan het virus. Er liggen momenteel vier coronapatiënten in het Curaçao Medical...
- Advertentie -