AD | Protest Staten tegen Marvelyne Wiels

Gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels stuurde afgelopen weekend de uitnodiging uit voor de opening van het nieuwe pand van het Curaçaohuis in Den Haag op 7 juli | FOTO CURAÇAOHUIS

Gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels stuurde afgelopen weekend de uitnodiging uit voor de opening van het nieuwe pand van het Curaçaohuis in Den Haag op 7 juli

Willemstad – Oppositiepartijen PAR, MFK en onafhankelijk Statenlid Omayra Leeflang hebben afkeurend gereageerd op de situatie rond Gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels. MFK heeft Statenvoorzitter Mike Franco verzocht zo snel mogelijk het initiatief te nemen tot een Statenvergadering.

,,We hopen dat uw persoon het initiatief zult nemen”, schrijft MFK-leider Gerrit Schotte in een e-mail aan Franco. ,,Als u de handtekeningen van MFK nodig heeft, kunt u daar op rekenen.”

Onduidelijk is waarom de MFK niet zelf een officieel verzoek tot een Statenvergadering indient. De oppositiepartij wil dat er vergaderd wordt over het eindrapport van de ombudsman over het bestuur in het Curaçaohuis.

,,Het is heel belangrijk dat dit eindrapport zo snel mogelijk in een openbare vergadering wordt gepresenteerd in plaats van feest te vieren en geld van de gemeenschap te verkwisten”,

aldus Schotte. Met feestvieren doelt de MFK-leider op de uitnodiging die de fractieleiders en de Statenvoorzitter van Gevolmachtigde minister Wiels hebben ontvangen.

Op donderdag 7 juli wordt het nieuwe pand van het Curaçaohuis aan de Prinsengracht in Den Haag feestelijk geopend. De fractieleiders en Statenvoorzitter zouden van 5 juli tot en met 9 juli naar Nederland afreizen om dit feest bij te kunnen wonen. Schotte heeft laten weten de uitnodiging af te slaan, evenals onafhankelijk Statenlid Omayra Leeflang.

,,Droevig heb ik kennis genomen van de uitnodiging van Gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels om de opening van de nieuwe locatie van het Curaçaohuis bij te wonen. Het is een schande, nadat Wiels met geld van het volk gestreden heeft in de rechtszaal om de democratie tegen te gaan, in een poging het rapport van onze ombudsman over het gebrek aan integriteit van Wiels uit de handen van het volk te houden”,

zo schrijft Leeflang aan Statenvoorzitter Franco.

,,Het grote gebrek aan respect voor het parlement vraagt om een formele boycot van alle activiteiten van het Curaçaohuis zolang Wiels Gevolmachtigde minister is in het Curaçaohuis”,

aldus Leeflang die daarbij het verzoek doet aan Franco om haar totale afkeuring aan Wiels over te brengen voor de schaamtevolle manier waarop zij Curaçao in Den Haag vertegenwoordigt, zo stelt Leeflang.

,,Na bij het interparlementair Koninkrijksoverleg weg te blijven uit protest tegen Marvelyne Wiels protesteer ik nu opnieuw door weg te blijven bij deze opening.”

Bron: Antilliaans Dagblad
Dossier: Marvelyne Wiels – Gevolmachtigde Minister van Curaçao

6 Reacties op “AD | Protest Staten tegen Marvelyne Wiels

 1. Bas van Toor

  De uitnodiging is op zich al lachwekkend: er staat gewoon een spelfout in hahahahaha

 2. schotte heeft zijn paspoort in moeten leveren , hij kan niet eens het land uit.( tenminste dat hoop ik,) Het OM zal toch niet zo dom zijn geweest om niet zijn paspoort in te nemen.

 3. En dan nog een feestelijke opening van het curacaohuis ? Ik val van mijn sofa. En dan reizen de fractieleiders naar Ned om de feest bij te wonen ? Is dit vieren waard ? Wie betaalt dit allemaal ?
  Men had al een betere pand op en betere locatie met veel meer exposure.

  Dus nu kost deze pand extra 7.000.000 Nafs inclusief renovatie. En dan komen de tickets van de fractieleiders ook nog bij ?

 4. Abraham Mossel

  Niet helemaal met je eens Hans, daar ik Gerrit de Raaf altijd in de rol van de onschuldig zielenpoot zie spelen, terwijl hij als psychopaat en pathologische leugenaar over de hele wereld bekend staat en elke rede aangrijpt om nieuwe verkiezingen te creëren. Hij staat op het punt om zelf eerdaags in het gevang te belanden met nog een paar van zijn kornuiten in het kwaad, dus zou het goed uitkomen om met vervroegde verkiezingen weer aan de macht te komen en dat lukt hem zeker met al dat geld van de maffia vrienden.

 5. sorry hoor, maar die leugenachtige narcistische schotte spand de kroon…
  die loopt nog steeds vrij rond en durft commentaar te hebben over zaken, waar hijzelf tig maal schuldig aan is geweest.
  hijn heefgt het land miljoenen gekost, die bij zijn geldschieters (de maffia) en hemzelf terecht zijn gekomen.
  hij was failliet toen hij de politiek in ging… hoeveel geld heeft hij nu?

 6. Hans Verschalk

  Ik vind het moeilijk om het hier te schrijven, maar ik ben hetzowaar eens met Schotte eens.

  Ook met zijn besluit om niet naar de opening van het Curacaohuis af te reizen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *