Thodé: Getuigen moeten gegijzeld worden om te verklaren

Thodé: Getuigen moeten gegijzeld worden om te verklaren

WILLEMSTAD — De MFK-fractie zal haar uiterste best doen om ervoor te zorgen dat alle getuigen, die belastende verklaringen hebben afgelegd tegen de politici die zij niet mogen, ook onder ede voor de rechter verklaren. Dat zegt Statenlid voor de MFK, Amerigo Thodé. Hij benadrukt dat getuigen die weigeren om voor de rechter te verschijnen, conform artikel 255 lid 1 van het Wetboek van Strafvordering ‘gegijzeld’ moeten worden om toch te verklaren.

Over de laatste ontwikkelingen rond de zaak Wiels is een grote discussie ontstaan onder de bevolking, aldus Thodé. Zo is gebleken dat gedurende de laatste veertien maanden, getuigen werden gehoord die hun informatie van derden hebben gekregen en worden er bovendien verklaringen gebruikt van getuigen die zogenaamd met wijlen Wiels hebben gesproken, voegde het Statenlid daaraan toe.

Hij haalde hierbij de informatie aan die de advocaat van George Jamaloodin, Chester Peterson, recentelijk naar voren heeft gebracht, over het dossier tegen zijn cliënt.

Het gaat hier om een onderzoek dat inmiddels al 5 miljoen gulden heeft gekost, benadrukt Thodé, terwijl die getuigen het alleen over ‘voodoo’ hebben.

“Dit allemaal is in een procesverbaal opgenomen, dat gebruikt wordt om een persoon te beschuldigen van een misdrijf.”

De MFK-fractie heeft altijd benadrukt niet te zullen rusten, totdat de gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels, zoals al gepubliceerd, onder ede haar verklaringen herhaalt, dat George Jamaloodin zeker schuldig is en wie dat aan haar heeft/hebben verteld.

“Wij zullen ook niet rusten totdat de andere getuigen (R.B. van Radio Direct en S.S. ) voor de rechter herhalen dat wijlen Wiels zelf hen via een ‘medium’ heeft toegelicht, wie zijn moord heeft beraamd.”

De MFK zal er ook voor zorgen dat leugenachtige getuigen strafrechtelijk vervolgd worden, conform artikel 2:165 van het Wetboek van Strafrecht.

Bron: Amigoe
Zie ook: Dossier: Helmin Wiels – Moord

7 Reacties op “Thodé: Getuigen moeten gegijzeld worden om te verklaren

 1. Politiekelingen moeten zich onthouden van rechtspraak.

 2. Het Land wordt helaas door idioten geregeerd.

 3. Jammer nog zo’n domme kracht die maar wat raaskalt en “nog” steeds in de staten zijn onzin mag verkondigen.
  De man is volstrekt incapable en met de intelligentie van een kip.

 4. Alles wat uit de MFK hoek komt zijn leugens.
  Ze zullen alles verzinnen om hun maffia ginanciers uit de gevangenis te houden.
  Kortom een grote maffiakliek

 5. @ Mossel, ik denk eerder dat hij even aan de tafel van zijn baas mocht zitten, alleen maar even voor deze foto.

 6. Abraham Mossel

  Wij moeten elke keer weer aanhoren hoe begaand de MFK club is met zijn bevolking.
  Kijk hem die papagayo van Gerrit de Raaf interessant zitten met die telefoon. Zeker ff de foto Hoffotograaf van ex -PM Gerrit de Raaf mogen lenen. Alleen al die nep papieren cq proces verbalen die op het tafeltje liggen zijn vergeten weg te halen, of is dit te doen om te profiseren en bangmakerij of is het om intressant te doen

 7. Deze man heeft de gave om zichzelf keer op keer voor joker te zetten, ik moet toegeven; Hij doet het met overtuiging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *