27 C
Willemstad
• maandag 21 juni 2021 08:43

Laatste reacties

- Advertentie -

Behandeling uitleveringsverzoek ‘Gamba’ verdaagd

Behandeling uitleveringsverzoek ‘Gamba’ verdaagd

WILLEMSTAD — De behandeling van het verzoek van het lokale Openbaar Ministerie aan de Amerikaanse autoriteiten voor de uitlevering van Keith Godwin (27) is op verzoek van zijn advocaat Martin Regan verdaagd. Officier Gert Rip, belast met de zaak Helmin Wiels en dus ook belast met de moord op Raikel Conception in januari vorig jaar, denkt dat Godwin en ‘Gamba’, de chauffeur van de vluchtauto gebruikt bij de moord op Conception, één en dezelfde persoon is en wil de man strafrechtelijk vervolgen. De man beweert echter onschuldig te zijn en vecht zijn uitlevering aan.

Het verzoek zou op 5 augustus door een rechtbank in New Orleans behandeld worden, maar de advocaat wil meer tijd om zijn eigen onderzoek af te ronden.

Momenteel is Regan op het eiland voor een gesprek met zaaksofficier Gert Rip. Volgens de nieuwssite The New Orleans Advocate is Regan gisteren aangekomen en zou hij vanochtend met Rip vergaderen over deze zaak. OM-woordvoerder Guillano Schoop kan dit niet bevestigen.

“Daar ben ik niet van op de hoogte.”

- Advertentie -

De verdachte is afkomstig uit St. Kitts en werd op 9 juni jl. op verzoek van lokale autoriteiten opgepakt in de Verenigde Staten, door de autoriteiten van Kenner in de staat Louisiana. Hij zou de chauffeur zijn geweest van de vluchtauto, gebruikt bij de moord op Raikel Conception op 27 januari vorig jaar. Het slachtoffer werd in een boot genaamd ‘No Limit’ gevonden.

Zoals deze krant vorige maand heeft bericht heeft Rip afgelopen 5 mei – precies een jaar na de moord op PS-leider Helmin Wiels – een rechtshulpverzoek ingediend bij de Amerikaanse autoriteiten voor de (voorlopige) aanhouding van de man K.A.K.G., die volgens Rip in dat verzoek ‘Gamba’ wordt genoemd.

Deze zaak kwam aan het rollen nadat de vier mannen Burney ‘Nini’ Fonseca, Carlos P., Dangelo ‘Panchèk D. en Elvis ‘Monster’ K. werden opgepakt voor de moord op Wiels.

Uit het onderzoek Magnus bleek bovendien dat K. vorig jaar ook bij de moord op Conception betrokken was. De zelfverklaarde schutter van Wiels, ‘Monster’ K., heeft bekend dat hij ook bij de moord op Conception de schutter was.

Verder verklaarde K. dat ‘Gamba’ de chauffeur was van de vluchtauto, die werd gebruikt bij deze moord. Dat blijkt uit de verslagen van de verhoorgesprekken met K. en zijn vrouw Monalisa K.-A., die de Amigoe heeft ingezien.

Monalisa bevestigt hierin dat ‘Gamba’ de chauffeur zou zijn en voegt daaraan toe dat ‘Monster’ K. 75.000 gulden van wijlen Luigi ‘Pretu’ Florentina kreeg voor de moord op Wiels. Een bedrag dat hij met ‘Gamba’ moest delen.

Verder heeft Elvis K. van diezelfde ‘Gamba’ het wapen gekregen om Conception bij Caracasbaai te doden, zo blijkt uit de gesprekken. Volgens Monalisa was dat wapen van ‘Gamba’ zelf.

Of dat hetzelfde wapen is dat bij de moord op Wiels is gebruikt, is nog onbekend, maar uit de gesprekken komt ook naar voren dat K. het wapen, gebruikt voor de moord op Wiels, nooit eerder had gebruikt.

Dit is een indicatie voor het feit dat er twee verschillende wapens zouden zijn gebruikt voor de moorden op Wiels en Conception. Als motief voor de moord op Conception noemde K. in die gesprekken ‘problemen die zij met elkaar hebben gekregen, waarbij Conception in de voormalige Bandera Grill een vuurwapen tevoorschijn haalde’.

‘Gamba’ zelf ontkent via zijn advocaat betrokken te zijn geweest bij de moord op Conception. Hij kwam regelmatig naar Curaçao, alleen om zijn vriendin te bezoeken, aldus Regan.

Meer over de door hem gespeelde rol bij deze huurmoord zal naar boven komen als hij hier voor de rechter verschijnt. Godwin vecht dit echter aan, dus het kan geruime tijd duren voordat hij uitgeleverd wordt.

Bron: Amigoe
Zie ook: Dossier: Helmin Wiels – Moord

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NTR | Steeds moeilijker om naar Aruba te vluchten; ‘we blijven het proberen’

Sharina Henriquez ORANJESTAD – De Arubaanse grens met Venezuela is ook de dichtstbijzijnde grens voor het hele Nederlandse Koninkrijk. En die wordt nu met Nederlandse hulp strenger dan...

DH | No sixth tranche liquidity support

THE HAGUE--Because Curaçao and St. Maarten for the most part are not complying with the conditions of the sixth tranche of liquidity support, the Kingdom Council of...

Ingezonden | ‘RdK en directeur De Lannoy in de fout’

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

AntilliaansDagblad | UD: drama overheidsbedrijf Gebe

Philipsburg - De partij United Democrats (UD) zegt dat een ander ‘drama’ lijkt te gaan plaatsvinden bij een overheidsbedrijf. Dit keer gaat het om nutsbedrijf Gebe, zo...

AntilliaansDagblad | Oud-minister Sevinger blijft vastzitten

Oranjestad - Oud-minister en parlementariër Benny Sevinger brengt de verkiezingen in gevangenschap door. De rechter-commissaris heeft zaterdag het schorsingsverzoek afgewezen. De beperkingen van de verdachte zijn wel...

AntilliaansDagblad | Registratie voor VVU begonnen

Willemstad - Ambtenaren die in aanmerking komen voor de Vervroegd Vrijwillige Uitstroom (VVU) kunnen zich inmiddels hiervoor officieel aanmelden. Nadat de wet onlangs in de Staten werd...
- Advertentie -