27 C
Willemstad
• maandag 8 maart 2021 20:33

Democracy now! | Monday, March 8, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 8 maart 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Noodregeling met drie maanden verlengd

Persbureau Curacao De avondklok wordt teruggezet naar 22.00 uur en is van kracht tot 4.30 uur. De maatregel gaat per direct in. De noodregeling is daarnaast verlengd met...

NOS | ‘Diepste recessie ooit’ voor Aruba, IMF adviseert belastinghervormingen

Als gevolg van de coronacrisis is de staatsschuld van Aruba vorig jaar opgelopen tot ruim 2,5 miljard euro. Dat komt overeen met 117 procent van het bruto...

PBC | Moord Godett gevolg van oude familievete

Persbureau Curacao De moord op politicus Almier Godett is het gevolg van een oude vete in de familie Godett. Almier is zondagochtend een uit de hand gelopen ruzie gaan...

PBC | Aantal coronabesmettingen stijgt weer op Curaçao

Persbureau Curacao Het aantal coronabesmettingen op Curaçao is de afgelopen dagen flink gestegen. 38 mensen werden dit weekend positief getest op 920 uitgevoerde testen. Een testratio van 4,1 procent....
- Advertisement -

Meest gelezen afgelopen maand

Home Bron NOS NOS: Feest en herdenken bij Gay Pride

NOS: Feest en herdenken bij Gay Pride

De boten van het Aids Fonds Foto |  ©ANP .
De boten van het Aids Fonds Foto | ©ANP .

In de Amsterdamse binnenstad vieren duizenden mensen feest op de Gay Pride. De botenparade begon met de herdenking van slachtoffers van rampvlucht MH17. Het Aids Fonds, dat twee collega’s verloor bij de vliegramp in Oost-Oekraïne, vaart voorop.

Het fonds staat tijdens de vaartocht stil bij de beide collega’s die omkwamen bij de vliegramp, en bij drie anderen met wie de organisatie nauw samenwerkte. Dit is besloten in overleg met de nabestaanden, zegt directeur Tom Koenen.

Gepaste muziek
Op de boot van het fonds wordt gepaste muziek gedraaid. Ook hangt er een spandoek met in het Engels de tekst: “Ter nagedachtenis aan onze collega’s op MH17”. Daarnaast wordt extra afstand bewaard tussen de boot van het fonds en rest van de vooral feestelijke boten.

Volgens Koenen is het leed binnen de organisatie erg groot door de ramp. “Zij laten een groot gat achter.”

De directeur was al op de internationale aidsconferentie in Australië waar het verongelukte toestel naartoe ging. Koenen zelf had net een vlucht eerder genomen.

Marokkaanse primeur
In totaal varen dit jaar, de 19de Canal Pride, 80 boten mee. Zo is er een Joodse boot met zangeres Dana International, een boot vol militairen en de Gemeenteboot met burgemeester Van der Laan. Een primeur is een Marokkaanse boot, die bedoeld is een taboe binnen die gemeenschap te doorbreken.

‘Donorboot’
Het AMC vaart vandaag mee met een zogenoemde ‘donorboot’. Het ziekenhuis gaat de derde eicelbank van Nederland openen, maar er is een groot tekort aan donatrices. Om eiceldonoren te werven begint het AMC een voorlichtingscampagne waarvan vandaag op de Gay Pride de aftrap was.

De Canal Pride was iets vervroegd, omdat gevreesd werd voor noodweer. Dat blijft vooralsnog uit.

Video:

De Amsterdamse grachten zijn het decor voor de Canal Parade, het jaarlijkse hoogtepunt van Gay Pride. Voor het eerst vaart een boot mee met Marokkaanse homo’s.

Bron: NOS.nl

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Steun Knipselkrant Curacao

Knipsel brengt regelmatig misstanden aan het licht met de nodige bewijzen en onderbouwing.
Als je de analytische blogs en naschriften van KKC waardeert kan je ons helpen dit nieuwsforum mogelijk te blijven maken.

Een donatie helpt onafhankelijke onderzoeksjournalistiek op de eilanden in stand te houden. Uw steun zorgt dat wij kunnen doorgaan met dit werk. Masha danki!

Geselecteerd bedrag € -

Vragen over doneren? Kijk hier voor meer informatie.

Zoeken

Recente reacties