30 C
Willemstad
• woensdag 6 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Blog Arthur Donker | The Curacao Globetrotters

Blog Arthur 'je blijft lachen op deze klip' Donker | Foto Persbureau Curacao
Blog Arthur ‘je blijft lachen op deze klip’ Donker | Foto Persbureau Curacao

Iedereen schrok zich rot toen de cijfers bekend waren gemaakt over de reis van Sjeik Hakim naar Brazilië. 37.000 gulden voor 5 dagen is geen kattepis zoals ze dat zeggen. Daar kunnen we een heleboel kindertjes mee te eten geven die nu met honger naar school gaan. Vooral de kosten van een tolk viel op, terwijl we hier een hele kolonie Portugezen hebben die hun linkeroog zouden opgeven om zo’n trip naar Brazilië te mogen maken om als tolk te dienen.

Ik heb interviews met Hakim gezien en ik heb gemerkt dat hij niet alleen een tolk nodig heeft om  Portugees, maar ook een om zijn Engels, zijn Papiaments en zijn Nederlands te vertalen want  hij beheerst ze geen van allen, het is zoals ze dat in het Papiaments zeggen  allemaal  “Mitar-Mitar”.

- Advertentie -

Dus heeft meneer zoals een goede politicus het beaamt geluisterd naar het volk en heeft vanwege alle kritiek op zijn Brazilië reis die trip afgezegd en het vervangen voor een twee weken trip naar De Arabische Emiraten en Qatar en Dubai.

Wat hij daar gaat doen mag Joost weten maar een ding is wel zeker daar heb je echt geen Holiday Inn voor 60 dollar per nacht en liggen die prijzen daar een stuk hoger dan Braziliaanse hotels.

Buiten het feit dat een business class ticket Cur-Ams-Dubai  v.v. 7500 gulden kost zonder de reis naar Qatar en de Emiraten en verdere kosten zoals transport / beveiliging / hotel / dineetjes/ kadootjes / maaltijden /pakjes dadels / bidmatjes en weet ik wat allemaal nog meer, heeft niemand enig idee wat hij gaat doen of wat de return on investment is of zal zijn.

Misschien is hij offertes gaan zoeken voor de bouw van de nieuwe megapier door een stel zandkastelenbouwers, wie weet, dat zullen we zien als hij weer terugkomt en dan tijdens een pers conferentie zal zeggen dat wij in de toekomst de vruchten zullen plukken alleen weten we niet wanneer of vruchten van wat.

Net als onze andere globetrotters die net naar India zijn geweest voor een trouwpartij van de dochter van een lokale winkelier, terwijl we hier problemen zat hebben die directe oplossingen nodig hebben zoals 8 mensen die al een poos verdwenen zijn die nooit meer gevonden zijn, mensen die doodgeschoten worden op straat, overvallen die met de dag  gewelddadiger worden terwijl onze minister van justitie en premier op Dumbo rondrijden  en Masala Parcha Curry eten.

Maar dat mag de broek niet bollen want onze minister van justitie komt net terug van een of andere conferentie in Vietnam wat niemand ook weet wat die daar is gaan doen.

Het zijn net kinderen in een snoepwinkel, mensen die niks gewend zijn die opeens de kans krijgen en met grote ogen zitten te staren naar alles wat ze zien en vergeten waar ze voor gekozen waren en wat  hun verantwoordelijkheden zijn.

Hoe lang nog?

 

Arthur Donker

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 5 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Wednesday, July 5, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

ParadiseFM | Experts leggen wet over topinkomens in Staten uit

Morgen zijn verschillende directeuren van overheidsentiteiten in de Staten. Ze komen uitleg geven over de wet die topinkomens binnen overheidsbedrijven aan banden legt. Deze technische briefing is...

Democracy now! | Monday, July 4, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 4 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Opinie | De VN, zelf bestuur en zelf beschikking

Door Lucita Moenir Alam, Arjen van Rijn en Kees Flinterman Op 15 december 1955 heeft de Tiende Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in Resolutie 945(X) de Nederlandse...
- Advertentie -
- Advertentie -