27.4 C
Willemstad
• vrijdag 30 juli 2021 02:11

Laatste reacties

- Advertentie -

Meer blauw op straat en extra telefoonnummers

 

Publiek moet helpen bij indammen geweldsgolf

WILLEMSTAD — Minister Elmer ‘Kadè’ Wilsoe van Justitie (PS) heeft eergisteren een indringende oproep gedaan aan de gemeenschap om de politie vooral te helpen bij het terugdringen van de criminaliteit. Dat deed hij naar aanleiding van de geweldsgolf aan overvallen en afrekeningen die binnen korte tijd hebben plaatsgevonden. Gistermorgen vroeg vond er een geval van carjacking plaats op de Schottegatweg West.

De oproep werd gedaan in de nieuwsuitzending van TeleCuraçao. Burgers kunnen de politie van grote dienst zijn bij het verstrekken van informatie aan de politie, die vandaag de dag voornamelijk werkt met het principe informatiegestuurde politiezorg. De minister noemde als voorbeeld de moord op de jongeman Jermyn Anthony maandag in de Sittardstraat.

- Advertentie -

Er zijn getuigen die iets gezien hebben, hun bevindingen zijn belangrijk voor het onderzoek”, zei Wilsoe. Anthony werd in zijn auto gericht beschoten en overleed later in het ziekenhuis. Van hem was bekend dat hij kort geleden betrokken was bij een overval. Toch liep hij vrij rond.

Extra maatregelen Morgen zal Wilsoe waarschijnlijk een persconferentie geven waarin extra maatregelen bekendgemaakt worden zoals het openstellen van twee extra telefoonnummers en verhoogde patrouilles op straat. Fracties van de MFK, PAR en FOL hebben verzocht om een openbare spoedvergadering waarin Wilsoe uitleg moet komen geven. Deze vindt maandag plaats. Ondertussen gaan de overvallen gewoon door. Veel bejaarden zijn daarvan de laatste tijd slachtoffer, en ook vrouwen zijn vaak het doelwit.

Beroving

Eergistermiddag werd een een vrouw van 81 op haar balkon van een woning in Wishi beroofd van een halsketting die van haar nek werd getrokken. De dief vluchtte te voet, de vrouw moest behandeld worden voor verwonding aan de nek.

- Advertisement -

Carjacking

Gistermorgen vroeg rond half zes werd aan de Schottegatweg West, ter hoogte van Heintje Kool, geprobeerd een vrouw van haar SUV Jeep te beroven. Midden op de weg stond een witte auto stil, de lichten waren gedoofd. De vrouw minderde vaart en bleef op afstand stilstaan. Toen zag ze dat de deuren van de auto open stonden en dat twee gemaskerde mannen met een vuurwapen naar buiten stoven en eisten dat de vrouw uit haar auto stapte. Zij gaf hier geen gehoor aan. Daarop begonnen de mannen op de auto te beuken met de kolf van hun pistool. De vrouw probeerde weg te rijden en de overvallers schoten daarop op de wagen. Hierbij werd de achterruit vernield en liep de vrouw een kapwond aan haar hoofd op. De vrouw wist langs de stilstaande auto te geraken maar de chauffeur ramde met de auto de zijkant van de SUV. De vrouw reed door en daarop loste de chauffeur een serie schoten op de auto. De vrouw wist het politiebureau op Rio Canario te bereiken. Haar auto had verschillende kogelgaten en twee lekke banden. De wagen werd in beslag genomen. Personeel van de ambulance behandelde het slachtoffer.

Atrako

Gistermorgen werden ook drie vrouwen in een woning aan de Amerikaweg overvallen, waarbij zij zijn vastgebonden en tevens mishandeld. Nadere officiële details waren bij het sluiten van deze krant nog niet voorhanden.

De politie verzoekt eenieder die tips kan verschaffen over bovenstaande zaken of over andere zaken om dit door te geven aan het Atrako team via telefoonnummer 866-6192/ 866-6140, 911 of 108.

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

AntilliaansDagblad | Meer achteruitgang dan regio

De economische achteruitgang van Curaçao is in 2020 vele malen hoger dan het gemiddelde van Latijns-Amerika en het Caribisch gebied. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) tekent een economische krimp op van 18,4 procent, terwijl het gemiddelde van de regio -7,7 procent is.

AntilliaansDagblad | Alle CRU-medewerkers akkoord

Alle 514 vaste krachten van Curaçao Refinery Utilities (CRU) zijn akkoord gegaan met het aanbod van moedermaatschappij Refineria di Kòrsou (RdK). Zij gaan per 1 oktober met ontslag en krijgen twee maanden salaris extra.
- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Alle CRU-medewerkers akkoord

Alle 514 vaste krachten van Curaçao Refinery Utilities (CRU) zijn akkoord gegaan met het aanbod van moedermaatschappij Refineria di Kòrsou (RdK). Zij gaan per 1 oktober met ontslag en krijgen twee maanden salaris extra.

AntilliaansDagblad | Betèsda in de clinch met SVB

‘Overvallen door korting budget’

NOS | ‘Maltese overheid verantwoordelijk voor dodelijke aanslag op journaliste’

Volgens een onafhankelijke onderzoekscommissie is de Maltese overheid verantwoordelijk voor de dood van journaliste Daphne Caruana Galizia. Dat melden verschillende Maltese media. Caruana Galizia kwam in 2017 om...

Democracy now! | Thursday, July 29, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 29 juli 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Regering Pisas neemt 42 vriendjes aan op negen ministeries

Persbureau Curacao De personeelsstop bij ministeries lijkt niet meer te bestaan. De regering Pisas heeft sinds haar aantreden 42 nieuwe mensen aangenomen op negen ministeries. Dat meldt de...
- Advertentie -