Telegraaf | Turkse autoriteiten leggen media zwijgen op

Turkse premier Erdogan legt media zwijgen op

Turkse premier Erdogan legt media zwijgen op

ANKARA – De Turkse autoriteiten gaan onverdroten door met de persbreidel. Volgens de zender CNN Türk zijn woensdag onder meer drie persbureaus gesloten, gingen zestien televisiekanalen op zwart en kregen 45 kranten en vijftien tijdschriften een verschijningsverbod.

In totaal werden 130 mediabedrijven aangepakt door de regering Erdogan, waaronder ook 29 uitgeverijen.

Eerder op de dag gelastte Ankara de arrestatie van nog eens 47 journalisten. Zij zouden volgelingen zijn van de geestelijk leider Fethullah Gülen. Deze wordt ervan beschuldigd de kwade genius te zijn achter de couppoging. Zelf ontkent hij dat. Op de lijst van gezochte personen staan echter ook namen van uitgesproken linkse journalisten die niets van het islamitisch gedachtegoed van Gülen moeten hebben. Dat versterkt de vrees dat president Erdogan al zijn critici monddood wil maken.

Ook waren er woensdag nieuwe zuiveringen in het leger. Er werden 1684 militairen ontslagen, onder wie 149 generaals en admiraals. Dat is ongeveer 40 procent van bevelhebbers met de hoogste rang die er voor de mislukte staatsgreep waren.

Bron: Telegraaf

3 Reacties op “Telegraaf | Turkse autoriteiten leggen media zwijgen op

  1. Zo was Curacao ook tijdens regering Schotte..

  2. Erdogan zegt; de coupplegers verdienen de doodstraf; de bevolking roept na, de doodstraf moet weer ingevoerd worden; Erdogan zegt vervolgens, wij kunnen het signaal van het volk niet negeren.

  3. Erdogan De Hugo Chavez van Turkije. Hij is dom en denkt dat iedereen dom zijn met zijn NEP STAADSGREEP. Om zo voor zielig te spelen en de kans TE creëren om zo, iedereen DIE TEGEN HEM IS buiten spel te zetten EN OPSUITEN OM ZIJN POLITIEKE ZUIVERINGEN TE KUNNEN DOORVOEREN.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *