WILLEMSTAD — De PAR-fractie in de Staten wil dat het jongste Soab-rapport over het Curaçaohuis in Den Haag binnen 24 uur naar het parlement wordt gestuurd.
Dat schrijft fractievoorzitter Zita Jesus-Leito vandaag in een brief naar premier Ben Whiteman (PS) naar aanleiding van een artikel in het Antilliaans Dagblad vandaag.
Volgens het artikel schijnt Whiteman al enkele maanden in het bezit te zijn van de resultaten van het onderzoek dat overheidsaccountantsbureau Soab bij het Curaçaohuis heeft uitgevoerd. In het rapport concludeert Soab dat de situatie in Den Haag veel erger is dan tot nu toe werd aangenomen. PAR wil van de minister-president weten waarom hij het rapport niet met het parlement heeft gedeeld en dit verborgen heeft gehouden. Ook wil de gele partij een uitleg van de minister over het feit dat de gevolmachtigde minister in Den Haag, Marvelyne Wiels, nog niet is ontslagen. Tot slot vraagt de coalitiepartij of er al aangifte is gedaan bij het Openbaar Ministerie. Zo schijnt er onder meer 235.000 euro zoek te zijn.
Begina
Bij het toetreden van PAR in de coalitie eind vorig jaar is Anthony Begina namens de partij als plaatsvervangend gevolmachtigde minister aangesteld. Volgens Jesus-Leito heeft ook hij het rapport niet ontvangen. “Dat geeft aan hoe de communicatie binnen het Curaçaohuis is. Zoiets had gecommuniceerd moeten worden”, zegt de fractieleider.
Het onderhavige onderzoek werd door Whiteman in april aangevraagd. In mei werd de Statenvergadering over het Curaçaohuis geschorst omdat de premier in twee weken meer duidelijkheid zou krijgen over de bevindingen van het onderzoek. PAR en Pais toonden zich in het Statendebat kritisch, maar wilden toen niet op de zaak vooruitlopen voordat de premier als verantwoordelijke voor Wiels, duidelijkheid heeft gegeven hoe het staat met de implementatie van de verschillende rapporten die in de afgelopen periode over het Curaçaohuis zijn verschenen. PAR wil nu weten of er inderdaad sprake is van wanbeleid en mismanagement bij het Curaçaohuis.
Verkiezingen
“Er zijn mensen die zich afvragen waarom we twee maanden voor de verkiezingen om het vertrek van Wiels vragen. Het gaat er bij ons om dat het juiste wordt gedaan. Ook al zou het een dag voor de verkiezingen zijn, ook dan willen we dat er stappen worden ondernomen. We kunnen niet zomaar dingen laten voorbij gaan omdat er verkiezingen komen. Wij staan als partij niet achter wanbeleid. Dat kunnen we nooit en te nimmer goedkeuren. Zeker niet als er sprake is van gelden van de bevolking. Dit is ernstig”, aldus de PAR-leider.
De Staten hebben al verschillende keren over het functioneren van Wiels gedebatteerd. De Ombudsman bracht een verslag uit en er heeft vorig jaar op Wiels’ eigen verzoek een doorlichting plaatsgevonden van het Curaçaohuis. Het actieplan voor verbeteringen bij het Curaçaohuis heeft vooralsnog voor weinig concrete resultaten gezorgd. In april vertrok interim-directeur Humphrey Senior. Die nam na acht maanden ontslag omdat de gevolmachtigde minister zich met zijn taken als directeur bemoeide, terwijl het gescheiden functies zijn.
In een reactie aan de Amigoe stelt Whiteman vanmorgen geen uitlatingen over het Curaçaohuis te doen.
Bron: Amigoe
Er is iets aan de knikker. Whitenan is met zyn obesitas body bovenop het rapp gaan zitten en probeer het er nu maar onderuit te halen.
Volgens mij weet Marf teveel over ‘dingen’die geheim moeten blijven en hiermee chanteert ze heel veel mensen in de regering. Dit is echt onbegrijpelijk, dat zo’n heks op deze plaats blijft zitten.
PAR: Ook wil de gele partij een uitleg van de minister over het feit dat de gevolmachtigde minister in Den Haag, Marvelyne Wiels, nog niet is ontslagen.
PAR denkt dat wij dom zijn.
Waarom er twee maanden voor de verkiezingen om het vertek vsn doña nadie vragen ? Omdat na de verkiezingen een regering moet worden gevormd. Dat kan heel lang Duren.
Dus nu weg met dat ding, doña nadie.
PAR onder de zogenaamde leiding van Zita had de kans bij haar entree in de coalitie orde op zaken te stellen. Met grote fanfare kondigde Zita aan dat Marf wegmoest, want dat was DE voorwaarde van PAR om aan te sluiten. Maar uiteindelijk bij aansluiten heeft PAR gekozen voor het gedoogbeleid. Nu opeens voor de verkiezingen worden de schijn-spierballen uit de kast gehaald terwijl de acties van Marf al die tijd door PAR gedoogd werd.
Idioot.
Er zijn al stapels rapporten naar de Staten gestuurd, en allemaal waren ze vernietigend en alle coalitiepartijen (het Pais van het laffe wijf Alexandra Rosaria voorop) legden ze naast zich neer en lieten het ordinaire viswijf Wiels haar gang gaan en nog meer schade aanrichten.
BERGUENSA TOTAL, ROSARIA!