Amigoe | Meer koeriers aangehouden op Hato

Meer koeriers aangehouden op Hato

Meer koeriers aangehouden op Hato

WILLEMSTAD — In het eerste halfjaar van 2016 zijn er op de luchthaven meer drugskoeriers aangehouden vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Ook zijn er meer drugs in beslag genomen.

Dat meldt het Openbaar Ministerie in een persbericht. Het gaat om 89 zaken met 88 aanhoudingen. Deze verdachten zullen voor de rechter moeten komen. In heel 2015 waren er 98 zaken, waarvan 85 voor de rechter gebracht zijn of nog behandeld moeten worden. De meeste drugssmokkelaars zijn tussen de 21 en 30 jaar oud. Tussen de 16 en 20 jaar werden afgelopen jaar elf personen aangehouden.

In heel 2015 werd in totaal 133 kilo cocaïne door het Hato team in beslag genomen, 24 kilo hasj, 141 kilo marihuana en 1790 gram aan XTC pillen. In het eerste halfjaar van 2016 is al 57 kilo cocaïne, 7 kilo hasj en 29 kilo marihuana op Hato in beslag genomen.

De meeste personen die bij aankomst op Hato door de douane worden aangehouden, komen uit Nederland gevolgd door Jamaica en Duitsland. Ook bij vertrek houdt de controlepost van de douane met name reizigers met bestemming Nederland aan gevolgd door Duitsland.

Bron: Amigoe

4 Reacties op “Amigoe | Meer koeriers aangehouden op Hato

  1. Nog boffen voor die lui, dat hier niet dezelfde strafmaat geldt als in Indonesië!

  2. Als Gerrit de Raaf& co straks zijn diplomaten paspoort weer terug heeft gekregen! dan gaan de honderden kilo’s coca weer via Hato de wereld rond, net zoals eerder gebeurd is. In Venezuela hebben zij het ook door maar ook doet de regering niks,kan niks! Amerika gaat ingrijpen zo zal het op Curacrim ook gaan NL & VS grijpen in.

  3. Dikke Deur

    En vorige week werd ons nog verteld dat er juist minder drugs binnenkomen. Kies maar wat je wilt geloven.

  4. Zou de stijging iets te maken kunnen hebben met het feit dat drugs smokkelaars zien dat je met een kilo cocaine gepakt kunt worden, je dan een jaar cel krijgt maar die niet hoeft uit te zitten?

    Of zie ik het verkeerd, Brian Mariano?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *