Amigoe | ‘Pietermaai District spreekt niet voor alle bewoners’

De bewoners van twee appartementencomplexen in de Theaterstraat te Pietermaai willen ook gehoord worden.

De bewoners van twee appartementencomplexen in de Theaterstraat te Pietermaai willen ook gehoord worden.

WILLEMSTAD — 36 bewoners van de appartementencomplexen in de Theaterstraat te Pietermaai spreken hun onvrede uit over een eerdere persverklaring van het Pietermaai District waarin melding werd gemaakt van een bijeenkomst met de VVRP-minister Suzy Camelia-Römer (PNP).

Hiervoor waren zij echter niet uitgenodigd.

“Het is te betreuren dat een groot aantal bewoners niet is uitgenodigd om over de situatie in Pietermaai ook hun gedachten en opinies te kunnen uiten. Het zou eerlijker zijn geweest om niet enkel een handjevol betrokkenen, maar alle bewoners uit te nodigen voor deze belangrijke bijeenkomst met de minister”, aldus twee bewoonsters namens de groep.

De bewoners van de Theaterstraat stellen over de voornoemde besloten bijeenkomst, die afgelopen zaterdag door het Pietermaai District georganiseerd werd en waarvoor de minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) werd uitgenodigd: “Geen van de 36 personen is op de hoogte gesteld van het bezoek van de minister aan de wijk. Het is al de zoveelste minister die de wijk heeft bezocht zonder dat een groot deel van de bewoners van een dergelijk bezoek op de hoogte werd gesteld.” In het verslag van de bijeenkomst gaf Pietermaai District aan dat ‘zowel bewoners als ondernemers van Pietermaai District’ hun zorgen kenbaar hebben gemaakt over onder meer het veiligheidsaspect bij het openen van de stegen die momenteel afgesloten zijn.

‘Selectief’

De 36 bewoners: “Welke bewoners zijn hiervoor uitgenodigd en er daadwerkelijk geweest? Het lijkt erop dat men hier zeer selectief met de uitnodigingen is geweest. Wij hebben op een foto in een van de kranten, een achttal personen kunnen onderscheiden, die geen uitbater zijn, waarvan wij niet weten of zij bewoners zijn. Dit terwijl het nu overkomt alsof Pietermaai District namens alle bewoners spreekt. Men kan niet zomaar uit onze naam spreken.”

‘Geen beveiligingsbedrijf’

De bewoners van de Theaterstraat halen uit het verslag van Pietermaai District tevens de melding aan dat tijdens de bijeenkomst ook de volgende vraag door een bewoner werd gesteld: “Hoe kan de overheid de veiligheid garanderen qua inbraken, overvallen, instortingsgevaar van bouwvallen en van chollers die zich daar ophouden?”

De bewoners van de Theaterstraat: “Pietermaai District gaat toch niet over veiligheid! Ze doen het zo voorkomen alsof ze een beveiligingsbedrijf zijn”, aldus de ontstemde groep bewoners die benadrukt dat het ministerie van Justitie over de veiligheid van de bevolking gaat.

‘Alles op de valreep’

“Als we het over chollers hebben, dan zijn daarvoor Soaw en GMN de aangewezen ministeries om daar wat aan te doen. Verder brengen de uitbaters/ontwikkelaars ons nooit ergens op voorhand van op de hoogte. Pas als ze weer een vergunning hebben voor een evenement – zoals onlangs ook voor dat Jazz-gebeuren – en zij alles in kannen en kruiken hebben, dan krijgen wij op de valreep een briefje in de brievenbus. En dan gaat het over de afsluiting van de straat waardoor de bewoners gedwongen worden om elders te parkeren et cetera. Men houdt dus geen rekening met het feit dat wij hier wonen”, aldus de bewoners van de Theaterstraat.

‘Stegen openen’

Deze groep benadrukt verder in algemene zin ‘dat alle Pietermaai-stegen die van het Land zijn, geopend moeten worden en vrij toegankelijk dienen te zijn voor iedereen en dat de vrije toegang tot de zee hersteld moet worden’. “Dus, iedereen moet er kunnen komen, of het nou een Gregory Elias is, de premier of een eilandbewoner uit een andere wijk.”

Reactie minister

De minister legt in een reactie op de uitspraken van de 36 bewoners uit, dat de bijeenkomst op initiatief van de ‘stichting Pietermaai District georganiseerd werd’ waarvoor zij een uitnodiging kreeg: “Ik ben hierop ingegaan. Ik begrijp dat er inmiddels verwarring is ontstaan over wie deze bijeenkomst georganiseerd heeft; of dit vanuit de PNP-partij, het VVRP-ministerie of de voornoemde stichting was.

De bewoners van twee appartementencomplexen in de Theaterstraat te Pietermaai willen ook gehoord worden.

De bewoners van twee appartementencomplexen in de Theaterstraat te Pietermaai willen ook gehoord worden.

Voor alle duidelijkheid de stichting heeft het georganiseerd en heeft zodoende de uitnodigingen verzorgd, waar ik verder ook niets over kan zeggen. Bij de bijeenkomst, waren bewoners, ondernemers en zelfs een vertegenwoordiging van NAAM (National Archeological and Anthropological Memory Management) aanwezig.”

De minister beaamt verder dat ‘de aanwezige bewoners tijdens deze bewuste bijeenkomst inderdaad de veiligheidsaspecten hebben aangekaart’. “Ik heb duidelijk aangegeven dat het openen van stegen als uitgangspunt dient. Ook zal – na het definitief afronden van het onderzoek waarmee de uitvoeringsorganisatie ROP in een afrondende fase is beland – de gehele buurt gehoord worden. Hiervoor zal het VVRP-ministerie alle buurtbewoners middels advertenties en publieke aankondigingen uitnodigen.”

Bron: Amigoe

3 Reacties op “Amigoe | ‘Pietermaai District spreekt niet voor alle bewoners’

  1. TJa dat is PNP politiek.. Veel PNP prominenten wonen daar.

  2. Joep Meloen

    Veel van die FKP woningen worden bewoond door personen die daar, gezien hun inkomen, totaal geen recht op hebben. Zo wonen daar politici, politie agenten, ambtenaren etc, allemaal met een goed inkomen.
    Dus wellicht moet er maar eens een onderzoek naar de bewoners komen. Mogen ze uitleggen hoe het kan dat zij in FKP woningen wonen.

  3. Tja als het gras bij de buurman groener is als bij jezelf is dat soms slikken. In mijn optie is het jalozie de macamba’s knappen de oude bouw geweldig op. Het steekt de mensen die in een flatje van een paar vierkante leven die willen graag de vieze stinkende stegen net zoals in Punda. Tja dat onze cultuur !!!! schreeuw vroeger en laat de macamba’s geen geld in die oude rotzooi steken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *