26 C
Willemstad
• zondag 16 mei 2021 08:35

DH | Sarah wants clarity on Doncher’s suspension

PHILIPSBURG--United Democrats (UD) Member of Parliament (MP) Sarah Wescot-Williams on Thursday evening called on government to provide clarity on the suspension of Princess Juliana International Airport (PJIA)...

Ingezonden | Respect!

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

AntilliaansDagblad | Kluivert tijdelijk bondscoach

Willemstad - Patrick Kluivert vervangt tijdelijk Guus Hiddink als bondscoach van de Curaçaose voetbalselectie. Hiddink is herstellende van Covid-19 en niet fit genoeg om de selectie te...

PBC | Curaçaose stranden per direct weer open

Persbureau Curacao De stranden op Curaçao zijn per direct weer open. Het juridisch verbod blijkt in de ministeriele beschikking helemaal niet te bestaan. De regering communiceerde dat op...

PBC | Bicentini wil Hiddink graag opvolgen

Persbureau Curacao Bicentini is bereid te praten over een terugkeer naar Curaçao om Hiddink tijdelijk op te volgen. De voormalige bondscoach van Curaçao zegt nog niet te zijn...

AD | Stormloop op vakanties: extra TUI vluchten naar Curaçao en Aruba

Sanne Meijer | Algemeen Dagblad Dat we vanaf vandaag weer in het vliegtuig mogen springen naar een aantal bestemmingen, hebben reisorganisaties geweten. De telefoon staat roodgloeiend. ,,Alles wijst erop dat vandaag...
- Advertisement -spot_img

Ingezonden | Politiek gevangene

HomeAuteursIngezondenIngezonden | Politiek gevangene

Ingezonden-brief
Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die beledigende of discriminerende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we John H Baselmans-Oracle aan het woord

Gisteren na het schrijven van mijn stukje “Vast” kwamen vele reacties los maar voor het eerst kwam er via mails, en zelfs een persoon via Facebook, de vraag / opmerking “John ben jij een politieke gevangene”?

Eindelijk na ruim 6 jaren al in de greep te zitten van de lokale en Nederlandse veiligheidsdiensten zijn er mensen die wakker aan het worden zijn en begrijpen wat er hier werkelijk gebeurt. Het is een verkapte politieke actie om zo iemand de vrijheid te ontnemen waar het land Nederland en de eilanden van de Nederlandse Antillen aan meewerken. Men schreeuwt uit volle borst “Geen slavernij meer, vrijheid en democratie!” Grote woorden die we alsmaar horen uit de politiek en er wordt zelfs beweerd dat Nederland geen politieke gevangenen kent!

Nu, de waarheid is anders want wat doet men vanuit Den Haag? Men maakt levens kapot van mensen die te mondig zijn en te veel gezien hebben. Iets wat Den Haag niet wil dat het naar buiten komt. De pedofilie, het spelen met en het offeren van kinderen en het handelen van miljarden in drugs moet binnen de 4 muren blijven en mogen niet naar buiten komen. Ja, in de moderne tijd is dat moeilijk en men kan niet meer gemakkelijk mensen wegsturen naar de eeuwige jachtvelden, of hen levenlang afpersen met zaken. Daarom hebben de veiligheidsdiensten en waaronder ook de AIVD een andere weg ingeslagen en dat is om mensen die niet passen in hun profiel het moeilijk maken en zo hun vrijheden afnemen zonder enige rechterlijke uitspraak!

Deze “politieke gevangenen” hebben allemaal het woordje “curatele” achter hun naam staan en dat is in mijn geval nu vanuit Nederland en lokaal al 9 maal bevestigd. Zelfs via fouten van 2 medewerksters heb ik het zelf op de schermen kunnen zien! Ontkennen is dan ook een komische zaak daar het op elke computer, aangesloten op het centrale systeem, voorkomt en dat zelfs in Nederland en sinds kort, wat ik doorkreeg, ook Amerika!

Toen ik de Nederlandse AIVD en de Nederlandse politiek aanschreef over het geval politieke gevangene, kwam er vanuit de AIVD een ex-medewerker op mijn pad die eenmalig mij vertelde dat ik de waarheid wel erg duidelijk zag, ik moest oppassen en deze medewerker was weer snel weg van dit eiland.

Nu is er een verschil met mijn geval en het geval politieke gevangene wereldwijd en dat is dat ik niet opgesloten ben in een gevangenis en er geen rechters aan te pas gekomen zijn om mij te veroordelen. De veroordeling is gegaan via de lokale veiligheidsdienst in samenwerking van de AIVD Nederland en zij hebben het volgende besloten;
John H Baselmans-Oracle mag het eiland eenmaal verlaten na een verhoor. Er is een enkele reis voor hem gereserveerd (zelfs al aangeboden)! Gaat hij naar Nederland of Amerika zal hij daar aangehouden worden en dat ook weer voor verhoor. Daarna zal hij voorgeleid worden aan de rechters aldaar naargelang zijn uitspraken. Hij mag niet meer terugkeren naar Curaçao of de andere eilanden! Zijn verblijf zal geweigerd worden (volgens een beveiligingsmedewerker). Zijn verblijfvergunning zal dan vernietigd worden en kan hij geen aanspraak meer maken op enige bijstand van de eilanden!
Dit besluit is bevestigd dus door 2 lokale veiligheidsmedewerkers en 1 AIVD medewerker.

De reden waarom ik ongewenst ben is dat ik een gevaar ben voor de samenleving en zo voor de Nederlandse staat.
De werkelijke reden was in eerste instantie de aangifte van miljoenensmokkel van cocaïne wekelijks vanaf Curaçao naar Rotterdam. Later kwamen de bewijzen van betrokkenheid van justitie en bepaalde zeer machtige personen in deze handel. Later werden nog meer zaken erbij gehaald van corrupte politiek, gokken, wapens, moorden en zeer hoge mensen betrokken bij moord van heer Wiels.

Het reeds 6 jaar lang niet het eiland normaal kunnen verlaten en wetende dat er diverse landen zijn waar ik niet kan landen bevestigt dat ik een politieke gevangene ben, veroordeeld zonder tussenkomst van rechters! De veroordeling van deze diensten staat in de file en ik maak die zeer regelmatig mee. Simpel als ik weer naar een officiële instantie lokaal of Nederland moet en er dan glashard wordt gezegd; Heer Baselmans u bent niet geboren noch werkzaam geweest in Nederland (schriftelijk bewijs). Of zoals ik hier lokaal te horen krijg; Heer Baselmans u staat niet in dit systeem. Net zoals Kranchi (gemeentehuis) me opriep, na 31 jaar al wonend op het eiland, met de smoes dat ik niet meer woonachtig was op dit eiland! Mocht het wel zo zijn moest ik me op een bepaalde dag en tijd melden (ook schriftelijk bewijs)! Zaken die zeer regelmatig gebeuren en vallen onder het woordje “curatele” wat in mijn geval wil zeggen “gevangene van het eiland Curaçao”.

Ik ben blij dat mensen zaken nu door gaan krijgen en mensen na gaan denken en zien dat de zogenaamde eilandelijke en Nederlandse vrijheden niets meer zijn dan een bedrog waar duidelijk mensen als politieke gevangene worden behandeld en geen kant meer op kunnen. Het enige geluk wat ik persoonlijk heb is dat er al zoveel bewijzen zijn wat er werkelijk gaande is rond mijns persoon dat meer en meer de vuile veiligheidsdienst met zijn AIVD vrienden keer op keer door de mand vallen en deze ziekelijke praktijken niet meer kunnen betwisten.

Ja, ik ben een politieke gevangene en alle papieren en bewijzen zijn veilig op een plaats mocht de dag gaan komen dat men werkelijk in de fout gaat. Veel is er al doorgespeeld naar het Europees Parlement en de Verenigde Naties zodat ook zij zien dat de rood-wit-blauwe vlag met hun koloniën niets meer zijn dan een dictatuur waar burgers zonder enige veroordeling vastgehouden worden.

Ik blijf op dit heerlijk eiland wonen en zal NOOIT gebruik gaan maken van die enkele ticket die me aangeboden is. Want dit is mijn eiland en mensen waar ik voor vecht en waar ik zal sterven al ziet de staat me als haar vijand.

John H Baselmans-Oracle
Dokterstuin 237
864-3594

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties