27 C
Willemstad
• maandag 8 maart 2021 21:41

Democracy now! | Monday, March 8, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 8 maart 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Noodregeling met drie maanden verlengd

Persbureau Curacao De avondklok wordt teruggezet naar 22.00 uur en is van kracht tot 4.30 uur. De maatregel gaat per direct in. De noodregeling is daarnaast verlengd met...

NOS | ‘Diepste recessie ooit’ voor Aruba, IMF adviseert belastinghervormingen

Als gevolg van de coronacrisis is de staatsschuld van Aruba vorig jaar opgelopen tot ruim 2,5 miljard euro. Dat komt overeen met 117 procent van het bruto...

PBC | Moord Godett gevolg van oude familievete

Persbureau Curacao De moord op politicus Almier Godett is het gevolg van een oude vete in de familie Godett. Almier is zondagochtend een uit de hand gelopen ruzie gaan...

PBC | Aantal coronabesmettingen stijgt weer op Curaçao

Persbureau Curacao Het aantal coronabesmettingen op Curaçao is de afgelopen dagen flink gestegen. 38 mensen werden dit weekend positief getest op 920 uitgevoerde testen. Een testratio van 4,1 procent....
- Advertisement -

Meest gelezen afgelopen maand

Home Classificatie Telegraaf | Staatsgreep in Turkije is mislukt

Telegraaf | Staatsgreep in Turkije is mislukt

Bijna 3000 coupplegers gearresteerd, 265 doden
Bijna 3000 coupplegers gearresteerd, 265 doden

UPDATE 12:07u De poging om de Turkse regering omver te werpen is uitgedraaid op een mislukking. Hoewel in de steden Ankara en Istanbul nog steeds schoten klinken, lijkt de krijgsmacht grotendeels trouw te zijn aan de regering.

Bij de couppoging zijn 265 mensen gedood en 1200 gewonden geraakt. Er zijn bijna 3.000 militairen opgepakt.

Bij 161 van de doden gaat het volgens premier Binali Yildirim om regeringsgezinde veiligheidstroepen of burgers. Daarbij komen 104 gedode rebellerende militairen, liet de premier weten. Het dodental kan volgens de autoriteiten verder oplopen.

De coupplegers hebben nog wel toestellen van de luchtmacht in handen, maar premier Yildirim kondigde aan dat die zonder pardon uit de lucht worden geschoten.

Erdogan

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan keerde vrijdagnacht per vliegtuig vanuit Marmaris terug in Istanbul. Dat was kort nadat premier Binali Yildirim meldde dat de situatie na de legeropstand ,,grotendeels” onder controle was.

Erdogan heeft zijn aanhangers gezworen dat de coupplegers hun straf wegens hoogverraad niet zullen ontlopen. De schuldigen moeten volgens de president worden gezocht in kringen van de Gülenbeweging. Zijn politieke tegenstander, de geestelijke Fethullah Gülen, ontkent betrokkenheid.

Luchtaanvallen

De coupplegers verklaarden vrijdagavond op de staatszender TRT de macht te hebben overgenomen. Twee bruggen over de Bosporus tussen het Aziatische en Europese deel van Turkije werden door delen van het leger afgesloten en vliegvelden onder controle gebracht. Op het parlementsgebouw in Ankara werden twee luchtaanvallen uitgevoerd.

Erdogan riep zijn aanhangers vervolgens via Facetime op de zender CNN Türk op om ondanks een uitgaansverbod massaal de straat op te gaan uit protest tegen de staatsgreep. Daaraan werd massaal gehoor gegeven. Zaterdagochtend gaven tientallen opstandige militairen op het Taksimplein in Istanbul en op een van de bruggen over de Bosporus zich over.

Bron: Telegraaf

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

  1. Zelfs met een leger lukt het bijna niet meer om een democraties gekozen leider met een militaire coup naar huis te sturen. De media mogelijkheden zijn onuitputtelijk, zie oproep Erdogan via een mobieltje, mensen ga de straat op, binnen een uur was het bekend dat deze coup mislukt was.
    Dus Gerrit de Raaf, nog eenkeer, die staatsgreep tegen jou en je maffia club was dus een soort coup de hacee, het volk heeft er goed van gesmuld, in de krant dan, niet op van het bord, dat was al leeg geroofd. Dus Gerrit je kan blijven proberen om Curacrim te destabilliseren, terroriseren en te saboteren met jouw media streken, facebook, twitter en nog een zooitje ongeregelde en gestolen reclame. Nee Gerrit de media van en aan het volk zal overwinnen, jij bent veroordeeld en zal gewoon op een democratise wijzen je straf uit moeten zitten, net zo als een ander persoon die veroordeeld is. Jij bent geen Jesus al denk je dat wel van je zelf.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Steun Knipselkrant Curacao

Knipsel brengt regelmatig misstanden aan het licht met de nodige bewijzen en onderbouwing.
Als je de analytische blogs en naschriften van KKC waardeert kan je ons helpen dit nieuwsforum mogelijk te blijven maken.

Een donatie helpt onafhankelijke onderzoeksjournalistiek op de eilanden in stand te houden. Uw steun zorgt dat wij kunnen doorgaan met dit werk. Masha danki!

Geselecteerd bedrag € -

Vragen over doneren? Kijk hier voor meer informatie.

Zoeken

Recente reacties