Amigoe | ‘Bevolking mag niet opdraaien voor mismanagement’

‘Bevolking mag niet opdraaien voor mismanagement’

‘Bevolking mag niet opdraaien voor mismanagement’

WILLEMSTAD — De Vereniging Bedrijfsleven Curaçao (VBC) verwacht dat de regering naar aanleiding van de civiele enquête de geëigende maatregelen zal nemen tegen degenen die verantwoordelijk zijn geweest voor het gevoerde wanbeleid bij de bedrijven uit de energiesector.

“Het kan niet zo zijn dat de bevolking moet opdraaien voor de negatieve gevolgen van het grove mismanagement van enkele bestuurders.”

De zaak op zijn beloop laten zou volgens de VBC bovendien ook een signaal zijn om de politiek in te gaan om zichzelf te verrijken omdat voeren van wanbeleid kennelijk zou lonen. “Ondertussen staan wij ook aan de vooravond van nieuwe verkiezingen. Het is te hopen dat het electoraat beginselen van deugdelijk bestuur zwaar zal laten meetellen in de besluitvorming op welke politieke partij en/of politicus zal worden gestemd.”

Desastreus

Uit het rapport van Huub Willems naar het beleid en de gang van zaken van Aqualectra, Refineria di Kòrsou (RdK) en Curoil blijkt dat bij zowel Aqualectra als RdK onder het kabinet-Schotte sprake was van ernstig wanbeleid. Zo was er onder andere directe politieke bemoeienis met de bedrijfsvoering, werden onbekwame bestuurders aangesteld en werden bedrijfseconomische onverantwoordelijke tariefsaanpassingen omwille van vergroten van de eigen politieke populariteit doorgevoerd.

Ook verdampte het eigen vermogen van RdK met maar liefst 262 miljoen gulden.De resultaten van voornoemd rapport zijn volgens de VBC een bevestiging van hetgeen in hoofdlijnen reeds bekend was.

“Velen hebben indertijd gewezen op de negatieve gevolgen van dit door het kabinet-Schotte bij de energiebedrijven gevoerd desastreuze beleid en aangedrongen op het nemen van maatregelen ter waarborging van deugdelijk bestuur.”

Deugdelijk bestuur

Deugdelijk bestuur is volgens de VBC een essentieel onderdeel voor behoud en verbetering van de rechtstaat en democratie. Ook is het van belang om fundamentele mensenrechten, rechtszekerheid en de kwaliteit van het leven te waarborgen. Deugdelijk bestuur is volgens de VBC noodzakelijk voor het vergroten van vertrouwen, accountability en responsibility. Daarnaast is het goed voor transparantie en duurzame economische groei. “Inkomen en werkgelegenheid zullen alleen gerealiseerd en gewaarborgd kunnen worden indien sprake is van vertrouwen. Deugdelijk bestuur vormt één van de voornaamste componenten in het proces dit vertrouwen te creëren en te vergroten”, aldus de VBC.

Bron: Amigoe

10 Reacties op “Amigoe | ‘Bevolking mag niet opdraaien voor mismanagement’

 1. Men noemt dat populisme. De meest effectieve methode om aan stemvee te komen. Leugens + Emoties = Violà

 2. Heeft Curacao ooit deugdelijk bestuur gehad ? En waren cq zijn alle leden van de Vereniging Bedrijfsleven Curacao steeds deugdelijk ?

 3. De bevolking draait hier al vanaf 2012 voor op, dat schijnt niemand in de gaten te hebben omdat vooral de 1/4 vd bevolking die onder het aanvaardbare besteedbare inkomen zit steeds minder t verteren hebben, denk bv aan d vele kinderen die op BB niet naar school gaan doordat het busgeld niet betaald kan worden.
  Opvallend dat je hier niets over hoort. Maar ja, iederen zit in zijn eigen ding, ook de 75%.

 4. Wat ik nooit begreep is, dat Wiels een grote bek had over discriminatie en dat hij het beste voor had met zijn volk. Wiels had het altijd over wij (zwarte bevolking) en hun (blanke Nederlanders en de salon negers).
  De werkelijkheid is dat Wiels ons als Kroesvee aan de blanke elite, Schotte, Dos Santos, Van der Dijs, enz. enz. heeft verkocht.

 5. En als de overheid niks doet en kiest om de weg van de minste weerstand te nemen en de burgers op te laten draaien voor de verliezen, wat gaat de VBC dan doen. Weer een persbericht sturen om de overheid onder druk te zetten?

 6. Abraham Mossel

  En niet te vergeten de grote bozewolf F. Corallo, daar is zat geld$$$$ te halen.

 7. Als we dan toch mensen aansprakelijk stellen voor mis management en misbruik gemeenschapsgeld laten we die vetklep in den Haag niet vergeten.

 8. Afrekenen met het zaad van het kwaad van Hendrik Schotte en de van der Dijs mafia.

  De hele van der Dijs familie hoort in Bon Futuro thuis, ze zijn een nog lagere diersoort dan kakkerlakken.

 9. Families Dos Santos, van der Dijs, Schotte, Wiels en Cooper

 10. caribbeancynic

  Wie moet er dan wel voor opdraaien? Nederland?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *