Amigoe | Verzoek verwijdering hekken uit openbare stegen Pietermaai

 Verzoek verwijdering hekken uit openbare stegen Pietermaai

Verzoek verwijdering hekken uit openbare stegen Pietermaai

WILLEMSTAD — Een bewoner van Pietermaai eist van de VVRP-minister verwijdering van de hekken die zijn geplaatst in Pietermaai en die openbare stegen afsluiten.

Minister Suzy Camelia-Römer van VVRP kondigt op haar beurt aan over twee weken naar buiten te komen met plannen voor de kuststrook in Pietermaai, waarbij het uitgangspunt de toegankelijkheid voor het publiek van de stegen naar zee is. “De plannen van VVRP behelzen zelfs ook het verder openmaken van de kuststrook voor het publiek.”

Het VVRP-ministerie heeft afgelopen woensdag een schriftelijk verzoek ontvangen waarin door de advocaten Achim Henriquez en Olga Kostrzewski namens hun cliënt, La Rivera Development, gevraagd wordt om rechtshandhaving inzake afsluiting van de Pietermaai-stegen.

“Het tijdelijk verwijderen van de sloten op de hekken van de stegen is niet voldoende, de hekken dienen ook verwijderd te worden”, aldus het verzoek van de advocaten. “Dit omdat in alle gevallen geldt dat de geplaatste werken om de steegjes af te sluiten, een permanent karakter hebben om de vrije toegang te belemmeren.”

De minister wordt formeel verzocht om binnen een maand tot rechtshandhaving over te gaan in deze langslepende kwestie.

“La Rivera heeft zich meerdere malen bij diverse autoriteiten beklaagd over het feit dat de steegjes in Pietermaai voor het merendeel zijn afgesloten. Dit heeft reeds eind 2013 media-aandacht gekregen en na een bezoek van (oud) minister Earl Balborda aldaar is er beloofd dat er maatregelen zouden worden getroffen om de werken die zijn geplaatst ter afsluiting van de steegjes, weer weg te nemen”, aldus het verzoek.

De advocaten geven een opsomming van veertien stegen die op de een of andere manier waren afgesloten of volstrekt teniet zijn gedaan: Trompetsteeg, Fuiksteeg, Damsteeg, Tafelsteeg, Roodesteeg, Wittesteeg, Kalksteeg, Bootsteeg, Kleinsteeg, Groensteeg, Vliersteeg, Botersteeg, Watersteeg en Coutinosteeg.

Bij een aantal van de stegen zijn door de jaren heen de sloten van de hekken tijdelijk verwijderd, bij andere niet en ook zijn er stegen die volledig zijn geannexeerd door de ontwikkelaar, stellen de advocaten.

“Geconstateerd kan worden dat de beloofde maatregelen van de zijde van de minister, om een einde te maken aan het illegaal afsluiten van stegen, zijn uitgebleven.”

La Rivera overweegt, als de hekken niet verwijderd worden, om de verantwoordelijke ambtenaren persoonlijk aansprakelijk te stellen en schadevergoeding te vorderen.

“Voor het geval de minister van plan is om toestemming te verlenen tot het afsluiten van een of meer steegjes dan wel in erfpacht uit te geven aan een derde of een ander soort recht te verlenen op de steegjes, wordt reeds nu op een dergelijke verlening een pro-forma bezwaar gemaakt”, aldus de advocaten.

Dossier appartementen Pietermaai naar Soab

Minister Camelia-Römer heeft het dossier over het appartementencomplex aan Pietermaai 30 ter onafhankelijke toetsing aan overheidsaccountantsbureau Soab overgedragen. Een tweede bouwvergunning van het ministerie voor dit appartementencomplex werd door het hof in oktober 2015 vernietigd. Camelia-Römer:

“Er wordt gesteld dat er mogelijk ambtenaren zijn die hierin niet naar behoren zouden hebben gehandeld. Om deze reden heb ik het gehele dossier ter onafhankelijke toetsing aan overheidsaccountantsbureau Soab overgedragen. Het zal ongeveer een maand duren alvorens ik aan de hand van de Soab-bevindingen een oordeel kan vellen over het appartementencomplex. Men kan hierin niet zomaar stellen dat het hier een illegaal gebouw betreft, aangezien er wel vergunningen – reeds in 2013 – door de overheid verstrekt zijn.”

De minister heeft inzake dit dossier juridisch advies aangevraagd en inmiddels ontvangen. Er kan volgens dit advies wederom tot verstrekking van een bouwvergunning worden overgegaan.

“Dit dossier is herhaaldelijk in de media belicht en wordt nog steeds aangehaald”, aldus de minister.

Bron: Amigoe

7 Reacties op “Amigoe | Verzoek verwijdering hekken uit openbare stegen Pietermaai

 1. Als ik naar dat mondje kijk, denk ik dat zij haar roeping gemist heeft.

 2. geloof er niks van er is net een gunning geweest waar Dos Santos rustig door mag bouwen aan de Caracasbaai, waar hij eerst illegaal bezig was. open voor het volk de zee ik geloof er niks van.
  deze locatie is miljoenen waard, en nu blijkt dat iemand waar een groot onderzoek naar is van belasting ontduiking toch weer beloond word. als je maar de juiste vrienden heb.
  de 4 C , Connecties, Chantage, Corrupties, Curacao zijn hierweer van toepassing.

 3. Stanley Held

  Beste heer Mossel. Hoop dat ik niet verward word met Stanley, hoop dat hij zijn achternaam geeft. Curaçao heeft een probleem. Ik hoop dat het in september veranderd. Ik heb niets tegen Nederlanders. Ik weet wat er speelt. Mijn vriend schmidzs of z chris heeft mij verteld. Als kind. Mag hem vreselijk. Door hem ben ik waar ik nu ben. Door hem heb ik onrecht leren kennen. Door hem heb ik mij verdiept in de gescheidenis. Kijk, in Nederland kan je altijd in beroep gaan. Word door de overheid geplaatst. Curaçaose bevolking doet te moeilijk. Hopp dat men real stemt en eist wat ze willen. Was van plan om te komen helpen. Heb er geen zin meer in. Ik zit echt goed. Kijk liever naar mijn kleinkinderen. Jammer. Ik ben toevallig donker van kleur. Mijn kinderen niet. Beide kanten hebben wij bijna alle rassen. Mijn vader is donker mijn moeder is een Chinees./ joods. Mijn vrouw joods. Have a hart. Vandaag i Maduro 100 jaar. Laten wij blij zijn. Wij moeten binden. Waren alle Nederlanders als Chris. Jammer

 4. Dikke Deur

  Teveel om te onthouden.

 5. Abraham Mossel

  Ben het niet vaak met je eens Held, maar nu wel. Direct die schooier van een Cooper vast zetten, hij heeft de hele zooi daar op laten bouwen, als het aan Cooper en Gerrit de Raaf had gelegen dan was nu de hele kust van die oplichter uit Nederland geweest, hij zou miljarden inversteren in de kust met eilandjes op spuiten en daar weer hotels op bouwen of zoiets, ben ff zijn naam kwijt ( een grote laaie lichter uit A dam.)en heb ook geen zin om het op te zoeken. Ik weet wel de namen van die genen die op een gigantise manier aan dit project en miljarden stunt en met geld steun van het( Land de belastingbetaler Curacrim ), op een verschrikelijke manier hun zakken hadden willen vullen. De namen zijn Gerrit de Raaf, Corallo, Cooper, Jamaloodin, sheik Hakim,Constancia,Wilsoe,Robby Dos Santo en nog een paar van die geldwolven.

 6. Zullen de bewoners op seru pretu, mijn buurman en alle overige illigale ydk bouwers blij mee zijn

 7. laten wij mekaar geen mietje noemen,de ambtenaren die de bouwvergunningen hebben uitgegeven terwijl er al een uitspraak was v/d
  rechter er mag op pietermaai 30 NIET GEBOUWD WORDEN!!!!!
  deze corrupte ambtenaren moeten nu v/d schade opdraaien.
  met de grond gelijk maken. zo ook op klein corsow en de rest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *