Amigoe | Curaçaose regering leeft mee met Frankrijk

Nice aanslag - | Reuters

Nice aanslag – | Reuters

WILLEMSTAD — De Curaçaose regering leeft mee met Frankrijk, laat premier Ben Whiteman (PS) vanochtend aan de Amigoe weten. In de stad Nice reed gisteravond een vrachtwagen in op een menigte die bijeengekomen was voor een vuurwerkshow in het kader van Quatorze Julliet, de Franse nationale feestdag.

Er zijn daarbij 84 doden en tientallen gewonden gevallen.

Ook de Franse honorair consul op Curaçao, Paul Pradin, is geschokt door de aanslag in Nice. “Ik vind het afschuwelijk”, aldus de consul vanochtend tegenover deze krant. Hij stelt dat aanslagen vaak en overal op de wereld gebeuren: “Het is belangrijk om hier niet ongevoelig voor te worden. We moeten ook solidair met elkaar blijven en laten zien dat wij niet voor dit soort aanslagen buigen”, aldus Pradin. Van premier Whiteman en namens de regering heeft de consul vanochtend al een condoleancebrief ontvangen. “Ik, zelf een yu di Kòrsou, ben ontroerd door de steun en troost die de Curaçaose regering de Franse gemeenschap heeft aangeboden. Ik zal het bericht doorgeven aan onze leidinggevenden in Europa”, aldus Pradin.

Politieke partij Patriótiko Adelanto Sosial (PAS, opgericht door voormalige MAN-leden) condoleert het consulaat met de ‘betreurenswaardige gebeurtenis’ van gisteravond. “Net op 14 juli, de belangrijkste dag in de geschiedenis van Frankrijk, is zoiets tragisch gebeurd”, aldus PAS. De partij stelt mee te leven met de Franse bevolking.

De Franse premier François Hollande heeft de noodtoestand in Frankrijk, die al acht maanden gold, met drie maanden verlengd. Frankrijk werd vorig jaar november in noodtoestand verklaard toen in Parijs diverse terroristische aanslagen plaatsvonden. De premier kondigde gisteren, voor de aanslag in Nice, nog aan dat de noodtoestand eind juli zou eindigen.

Bron: Amigoe

Een Reactie op “Amigoe | Curaçaose regering leeft mee met Frankrijk

  1. Abraham Mossel

    Tip voor regering en het politie korps Curacrim. Ik zou op de dag dat alle politieke partijen hun 800 aanmeldings stemmen gaan inleveren bij het stemkantoor om mee te mogen doen, de looproute ” die door het feestelijke zooitje met hun roeptoeters leiders en een hoop geschreeuw en getrommel” lopen goed beveiligen, het lijkt mij verstandig om hoofd en zij straten af te zetten met grote betonbloken, zodat er niet een of andere ” gefrustreerde psychopaat”? ( en die lopen er zat rond in de wereld) de opdracht geeft aan iemand die nog gekker is dan hem zelf, met een vrachte wagen door de stoet te scheuren of met een met Kalshnikov gaat rond zwaaien,kijk er niet van op als dit zou gebeuren!, er heerst een verkiezingspanning op het eiland die met geen pen is te beschrijven. Let op mijn woorden in de aankomende twee maanden zullen er dingen gebeuren die de Curacaose geschiedenis in zullen gaan, met als hoofdklap een Zwartedag. Ik hoop ( en dat meen ik oprecht) dat mijn telepathie voorgevoel, het dit keer gigantis mis heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *