DWT | Toename Venezolaanse sekswerkers in Suriname

Economische situatie Venezuela doet sekswerksters uitwijken naar onder andere Suriname

Economische situatie Venezuela doet sekswerksters uitwijken naar oa Suriname

PARAMARIBO – “De situatie in Venezuela is verschrikkelijk en dat heeft me gedreven naar Suriname. De mensen in mijn thuisland zoeken eten uit vuilnisbakken, er is geen melk wegwerpluiers voor de kinderen zijn niet te vinden.

Ik moest niet lang terug wat medicijnen sturen voor mijn familie , omdat er daar geen medicamenten zijn. De mensen sterven letterlijk van de honger en de criminaliteit is echt gestegen. Er vormen zich lange rijen bij de winkels en er ontstaat van irritatie, waardoor al een ‘vonkje’ tot een vechtpartij kan leiden en dit heeft zelfs al geleid tot doden”.

Dit zegt de 33-jarige Venezolaanse Maria van de nachtclub Diamond. Ze is nu al meer dan een maand in Suriname en werkt in de prostitutie. In Suriname mag de crisis hard aankomen, maar in Venezuela is de situatie vele malen erger. Zoals vele andere Venezolanen gaan ook de prostituees gebukt onder de slechte situatie. Een aantal van hen is uitgeweken naar Suriname, zoals Maria die werkt in nachtclub Diamond. Vijfendertig van de 45 prostituees daar komen uit Venezuela, terwijl bij nachtclub Lapinha van de 31 commerciële sekswerkers 28 uit het buurland afkomstig zijn. Beide clubs hebben dezelfde exploitant.

Gedwongen door de situatie heeft ze twee jaar terug gekozen voor de prostitutie. Ze heeft in de laatste vier jaren voor het eerst zo veel vrouwen van haar land zien vertrekken naar andere landen, zoals Suriname om in de prostitutie te werken. Venezolanen zelf hebben momenteel geen geld voor een prostituee en er gaan maar weinig buitenlanders daar naar toe. Maria zegt in de afgelopen twee jaren gewerkt te hebben in in Spanje, Colombia en Aruba. Het is volgens haar niet aan te radwen lang in één land te blijven.

Bron: de Ware Tijd

Een Reactie op “DWT | Toename Venezolaanse sekswerkers in Suriname

  1. Hier ook al… Dominicaanse en Colombiaanse vrouwen zijn er boos over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *