Telegraaf | Man opgepakt voor moord op Belgische Wendy (21)

Verdachte op strand herkend aan rode haren en opvallende kleding

Verdachte op strand herkend aan rode haren en opvallende kleding

MARIGOT – De politie op het Franse deel van Sint-Maarten heeft dinsdag een verdachte aangehouden voor de moord op de Belgische toeriste Wendy Montulet (21). Dat heeft de procureur van Sint Maarten woensdag (lokale tijd) bevestigd tijdens een persconferentie

.Volgens de lokale nieuwswebsite Soualiga Post heeft de man bekend.

De verdachte is een 21-jarige bewoner van het eiland in de Caraïbische Zee. “Een jonge kerel, zonder gerechtelijk verleden”, aldus de procureur. Hij zou de Belgische vrouw, ook 21 jaar, hebben meegesleurd in de struiken om haar daar te misbruiken en te vermoorden. Hij stak haar meerdere keren met een stuk glas.

Volgens Nieuwsblad.be is de verdachte een jonge kerel met een donkere huidskleur, rode haren, en droeg hij opvallende kleren. Met die aanwijzingen kon de politie gericht verder zoeken. Op het strand troffen ze een man aan die voldeed aan de omschrijving. Hij ontkende, maar op zijn schoenen en t-shirt werden bloedsporen aangetroffen. Na lang ondervragen heeft de jonge man bekend. Volgens de procureur vertoonde hij geen empathie met zijn slachtoffer.

De vrouw was samen met familie en vrienden op vakantie op het eiland. Zaterdag wilde ze een rondje gaan hardlopen voordat ze die dag weer zou terugvliegen naar België, maar ze kwam niet meer terug. De pas afgestudeerde vrouw werd de volgende dag naakt in de struiken op bijna 500 meter van haar hotel gevonden.

De moeder en stiefvader van Wendy, die momenteel op Sint Maarten verblijven, keren zaterdag samen met het lichaam van Wendy terug naar België.

Bron: Telegraaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *