Telegraaf | Maffialid uit Aalsmeer in Brazilië opgepakt

Bloemenhandelaar Macri smokkelde cocaïne’

SÃO PAULO – De Braziliaanse politie heeft op het vliegveld van São Paulo het Italiaanse maffialid Vincenzo Macri opgepakt. Macri woonde jarenlang in Aalsmeer.

De Braziliaanse politie liet zaterdag weten dat Macri een Venezolaans paspoort had en onder de naam Angelo Di Giacomo reisde.

Drugs

Hij werd gezocht wegens drugshandel. Italië heeft om zijn uitlevering gevraagd. Als bloemenhandelaar in Aalsmeer zou Macri samen met een familielid cocaïne van Zuid-Amerika naar Europa hebben gesmokkeld. Ook wordt Macri verdacht van de handel van drugs uit Marokko naar Nederland.

Zijn vader Antonio Macri was leider van de n’drangheta, de georganiseerde bende in de zuidelijke regio Calabrië. Antonio Macri werd in 1975 tijdens een bendeoorlog gedood.

Bron: Telegraaf

2 Reacties op “Telegraaf | Maffialid uit Aalsmeer in Brazilië opgepakt

  1. ericlapas

    Deze man had als dekmantel een bloemenzaak in Aalsmeer en zat in de cocaïne transport. Het geeft gelijk aan de proportie van de drugshandel via Curaçao en verklaart gelijk waarom alle ministers van justitie hun handen niet hieraan branden. Ook deze minister van justitie zal de komende vier jaren alleen met symptoom bestrijding bezig zijn. Het is voor hem te gevaarlijk om met de drugsmaffia te bemoeien.

  2. caribbeancynic

    Ja, Venezolaanse paspoorten zijn voor een redelijk prijsje te koop, voor iets meer krijg je een diplomatiek paspoort wat deze meneer kennelijk niet gedaan heeft.
    Vreemd dat niet om uitlevering verzocht is toen hij nog in Aalsmeer woonde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *