Blog Arthur Donker | Selikor slaat niet groen maar rood aan!

Blog Arthur ‘je blijft lachen op deze klip’ Donker | Foto Persbureau Curacao

Als ik zeg dat ik elke dag blijf lachen op deze klip, geloven een heleboel mensen mij niet, maar elke dag weer kom ik dingen tegen die ik óf met mijn gezonde verstand niet kan vatten óf dat het te stom is voor woorden en dan lig ik aan flarden. Een paar dagen geleden kwam ik te weten dat Selikor weigerde om Uniek Curaçao de kapotte klikobakken te geven zodat zij die in de natuurgebieden kunnen plaatsen om die schoon te houden.

In eerste instantie wilde ik het niet geloven en belde naar Uniek Curaçao om het te verifiëren.

Ja hoor, de grote promotor van recycling en alles groen maken, onze eigen Selikor, vernietigen liever die bakken dan dat zij die aan Uniek Curaçao geven.
Buiten dat willen ze dat Uniek Curaçao de aantal kilo’s die ze overal GRATIS ophalen, dat ze bij de Landfill betalen om het daar te storten.

Hoe hypocriet, dom en schijnheilig kan je zijn.

Hou dan gelijk op met al jullie dure reclame over plastic, over zwerfvuil over allerlei grappige reclames over de klikobakken die zo goed zijn voor ons milieu.
Dus ik plaatste een bericht op Facebook en kreeg natuurlijk de steun van al mijn Facebookvrienden die (meestal) achter mij staan en in dit geval voor 100% omdat iedereen het een doodzonde vindt dat Selikor zo’n houding aanneemt terwijl alles wat Uniek Curaçao wil doen is helpen deze klip schoon te houden want laten we eerlijk zijn, respect voor eigen land is hier ver te zoeken.

Het bericht heeft nog geen 10 minuten op Facebook gestaan of de eerste melding kwam al binnen van mijn vrienden van Floris Suite Hotel die aanboden om een klikobak te sponsoren en zouden proberen om de andere leden van de CHATA ook mee te krijgen dat ze ieder een bak sponsoren.

Ik weet ook dat er politici zijn die mij anoniem volgen en hoor ik weer via via dat mevrouw Suzy Romer des duivel is en de slimmeriken van Selikor op het matje heeft geroepen.

Verder heeft Williwood toko ook interesse getoond om mee te helpen en zouden zij de baaien die bij de Williwood groep horen ook gaan benaderen om mee te doen.

En dat er mensen zijn die zeggen dat ik negatief ben, ik kan de wereld verzetten met mijn Facebook vrienden want ik heb veel mensen die in mij geloven en mij vertrouwen in alles wat ik doe.

Veel mensen weten niet waar ik allemaal mee bezig ben en beetje bij beetje komen ze erachter.

Ik doe het graag omdat dit mijn klip is, ik woon hier, ik hou van mijn mensen hier, ik ben gelukkig hier, dus als ik mijn plek beter kan maken doe ik alles om dat te verwezenlijken en dan zijn wij allemaal happy.

En als domme mensen zoals de directie van Selikor niet mee wil doen gaan wij over hun hoofden en zoeken wij zélf de oplossing en kunnen ze zelf in die groene bak springen en wij zorgen er zelf wel voor dat ze bij de Landfill gedumpt worden en daar wil ik ook nog voor betalen.

Selikor heeft met hun actie tegen Uniek Curaçao meer schade aan hun imago dan gedaan dat ze denken want nu blijkt dat ze helemaal niet menen wat ze zeggen en dat ze eigenlijk helemaal niet mee willen helpen deze klip schoon te houden.

Dat krijg je als je de verkeerde mensen op de verkeerde plaatsen zet.

Ik blijf écht lachen op deze klip, want nou gaan wij hun laten zien hoe sterk wij zijn.

Arthur Donker

8 Reacties op “Blog Arthur Donker | Selikor slaat niet groen maar rood aan!

 1. De commentaren van de heer Donker zijn vaak praktische voorbeelden, maar geeft per definitie een duidelijke mentaliteit en zienswijze aan. Er zijn nog duizenden misplaatste en opvallende beslissingen te noemen die dagelijks worden genomen in onze overheid NV’s, niet alleen in Selikor. De grote fout die gemaakt is bij de privatisering van de overheid NV’s is dat de overheid zelf de (grootste) aanhouder is gebleven, deze bedrijven een monopoly-positie bezitten en de Raad van Commissarissen door de politiek worden benoemd. Weliswaar volgens Corporate Governance, maar dat is je reinste onzin en dat weet iedereen. Onze overheid NV’s denken een ondernemers geest te bezitten en jagen op winsten, omdat dat de gang van zaken is in het bedrijfsleven. De RvC en directie vergeten echter dat ze geen ondernemers zijn. Het is niet hun kapitaal, ze lopen door hun marktpositie bijna geen risico’s en hebben nog altijd een sociale functie binnen de samenleving. De functie van de overheid NV is om de gemeenschap te dienen, zorgen voor ontwikkelingen in de sector en heel belangrijk dividenden afdragen. Dit zijn ze totaal vergeten. Ook onze gezagsdragers hebben hierbij geholpen. Het wordt tijd dat er met een nieuwe visie naar de overheid NV’s gekeken moet worden. Ten eerste moeten ze allemaal opgeschoond worden, want het zijn allemaal koninkrijkjes. Dit geldt ook voor alle stichtingen en overheidsdiensten. Daarna moet een collectieve visie worden uitgeschreven met het zicht op de toekomst. Onze nieuwe regering moet dit aanpakken.

 2. Wel sorry,ik heb de mensen van Selikor zien werken onder de viaduct in otrabanda,wat een rotzooi,dat noem ik geen schoonmaken maar zakkenvullers,geen werk verzetten maar wel geld verdienen.

 3. mee eens…

 4. Voordat er misverstanden ontstaan : Het personeel van Selikor maakt overuren om al het huisvuil tijdig binnen te halen. Zelf als het al donker is. Indertijd zelfs met haperend materiaal, wat om de haverklap stil stond. Ik herinner me nog een rit van Bandabou naar Sehos op maandagochtend , half acht, na de Gran Marcha.
  Zelfde route : Jan Noorduyn, Palu Blanku, Otrabanda. Geen bakje, geen papiertje, geen blikje en geen flesje te zien. Alles spic & span, Hard nachtwerk. Klasse.
  Dat de directie geen verstand heeft, daar kunnen de werkers helaas niets aan doen.

 5. Als iedereen zonnepanelen heeft dan heeft Aqualectra geen werk meer?
  nee, zo werkt dat niet.
  bedrijven moeten met de tijd mee gaan.
  Selikor en Aqualectra blijven altijd noodzakelijk.
  alleen ze moeten met de tijd meegaan.
  schone energie, goede distributie, en opvang als er even iets misgaat.

 6. Als onze nieuwe minister serieus wil worden genomen zal er hier direct actie moeten worden ondernomen. Om te beginnen wordt hoog tijd dat er bij het Selikor kantoor een hele grote grote schoonmaak wordt gehouden en iedereen die er niet vanwege zijn kwaliteiten maar door vriendjespolitiek terecht is gekomen direct op de eigen landfill worden gedumpt en daar wat mij betreft eerst eens vijf jaar verplicht moet leren wat werken is. Ik ben bang dat het dan een heel erg leeg kantoor wordt.

 7. Natuurlijk werkt Selikor niet mee, als alles en overal schoon is dan heeft Selikor geen werk.

 8. De directeur van Selikoris een schande voor Curacao…
  ga je diep schamen!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *