Telegraaf | Knops: vooral op Aruba en Sint-Maarten veel besmettingen

Dronefoto van een afsluiting met een zeecontainer van een grensovergang tussen het Franse en Nederlandse deel van Sint Maarten. Nu het aantal met het coronavirus besmette gevallen op het eiland toeneemt, worden blokkades opgeworpen Ⓒ ANP

DEN HAAG – Vooral Aruba en Sint-Maarten worden getroffen door het coronavirus, aldus staatssecretaris Raymond Knops (Koninkrijksrelaties). Daar zijn al „behoorlijk wat besmettingen” geconstateerd.

Inmiddels is op alle eilanden in het Caribisch gebied het virus aangetroffen, zegt de bewindsman. De medische capaciteiten zijn volgens hem op dit moment voldoende. Er wordt ook gewerkt aan noodpakketten om het bedrijfsleven te helpen.

Er is onder meer extra capaciteit voor de intensive care naar de eilanden gestuurd. Over een week arriveert ook het marineschip Zr. Ms. Karel Doorman in de regio. Aan boord is ook een chirurgisch team en een helikopter voor medische evacuaties.

Bron: Telegraaf

2 Reacties op “Telegraaf | Knops: vooral op Aruba en Sint-Maarten veel besmettingen

  1. Ik wil en zal ook niet te vroeg juichen. Maar Corsow doet het (nog steeds) prima, primíssimo. Ga zo doorrrrrrrrrrrrrrr, en hou vol mi sangre. Ben heel trots op mijn eiland. Que el buen Dios les bendiga.

  2. Begrijpelijk deze eilanden hebben meer Amerikaanse toeristen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *