27 C
Willemstad
• zaterdag 18 september 2021 06:47

Laatste reacties

- Advertentie -

Telegraaf | Eerste coronabesmetting op Bonaire

Op Bonaire is de eerste besmetting met het nieuwe coronavirus geregistreerd | ANP

Amsterdam – Wereldwijd zijn zo’n 144.000 mensen overleden aan de gevolgen van het uit China overgewaaide coronavirus, al ligt het werkelijke aantal hoger. Het dodental is in een periode van twee weken ruim verdubbeld.

Meer dan 2 miljoen mensen zijn besmet. Dat meldt de Johns Hopkins University. Volg de laatste mondiale ontwikkelingen over het coronavirus in dit liveblog, dat voortdurend wordt aangevuld.

Op Bonaire is de eerste besmetting met het nieuwe coronavirus geregistreerd. Dat heeft gezaghebber Edison Rijna donderdag bekendgemaakt. Het gaat om een persoon die meerdere keren is getest. Elke keer was de uitslag niet eenduidig, maar in samenwerking met het RIVM is volgens Rijna geconcludeerd dat de persoon besmet is.

- Advertentie -

Het gaat om iemand die qua leeftijd niet in de risicogroep zit en die meer dan een maand geleden besmet zou zijn door iemand uit Aruba. Kort daarop kreeg de Bonairiaanse patiënt lichte ziekteverschijnselen en is uit voorzorg vrijwillig thuis gebleven. Inmiddels is de persoon herstellende. Er is volgens de gezaghebber weinig tot geen contact geweest met andere mensen, wel worden alle contacten in de directe omgeving verder onderzocht.

Bonaire sloot vanaf 14 maart zijn luchtruim voor alle vluchten uit Europa vanwege het nieuwe coronavirus. Vrijdag 17 april komen de eerste repatriëringsvluchten uit Nederland en Colombia met ingezetenen met een vitaal beroep, medische professionals en mensen die een medische behandeling in het buitenland hebben ondergaan. De groep van 44 personen zal in verplichte centrale quarantaine worden ondergebracht.

Bron: Telegraaf

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

2 reacties

  1. Wetenschap is gezond verstand..Maar wetenschap is niet waardenvrij..Maar dan hebben we het over de toepassing van verzamelde feiten kennis.En daar is inderdaad ook gezond verstand bij nodig..

  2. Moet zeggen dat het een genot is om de directeur van de RIVM Jaap van Dissel
    aan het woord te zien, professioneel en to the point. Het is wel anders dan onze epidemioloog die elke keer meer en meer ster allures begint te tonen.

    Het is wel zo dat de heer van Dissel een wetenschapper is en het probleem met een wetenschapper is, alles moet wetenschappelijk bewezen worden en dat gaat heel vaak ten koste van het gezond verstand.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Rijksoverheid | Sluiting drugspanden op de BES-eilanden

De gezaghebbers van de openbare lichamen Bonaire, Sint Eustatius en Saba (BES) constateren een toename in drugshandel vanuit woningen en lokalen. Nu ontbreekt vaak de wettelijke grondslag...

ParadiseFM | Caribbean Motors failliet volgens eigenaar Autocity

Caribbean Motors is in feite failliet. Dat zegt Jolly Holding, de Arubaanse eigenaar van AutoCity, Ultimate Automobiles en Crown Automotives, in het Antilliaans Dagblad. Door verschuivingen in...

Democracy now! | Friday, September 17, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 17 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Nog geen toestemming Centrale Bank Aruba voor verkoop Banco di Caribe

De Centrale Bank van Aruba (CBA) heeft nog geen toestemming gegeven voor de verkoop van Banco di Caribe aan United Group Holdings. Zo schrijft de CBA vrijdag...

Nu.cw | Aruba Tourism Authority richt zich op duurzamer toerisme

De ATA-directeur Ronella Croes heeft woensdag tijdens een bijeenkomst met de minister van Toerisme, Dangui Oduber, haar marketingplan voor 2022 toegereikt. Aruba Tourism Authority (ATA) heeft een strategie...
- Advertentie -