33 C
Willemstad
• dinsdag 28 september 2021 15:53

Laatste reacties

- Advertentie -

Telegraaf | BREAKING: Nederlands Kabinet op de schop

Zieke minister Kajsa Ollongren treedt terug om complicaties operatie Ⓒ ANP

Staatssecretaris Raymond Knops van Binnenlandse Zaken krijgt de coördinatie van het hele departement en wordt minister.

Minister Ank Bijleveld (Defensie) krijgt het drukker, wordt ook minister zonder portefeuille en wordt in die hoedanigheid belast met de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst. Minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) neemt als onderdeel van de ruil beleid over openbaar vervoer en het spoor tijdelijk over van staatssecretaris Van Veldhoven.

Ollongren draagt haar taken over tot en met de kerstvakantie, al is nog niet zeker of de D66-minister dan volledig is hersteld. De komende tijd richt zij zich volledig op haar behandeling en herstel.

- Advertentie -

Staatssecretaris Raymond Knops van Binnenlandse Zaken krijgt de coördinatie van het hele departement en wordt minister.

Minister Ank Bijleveld (Defensie) krijgt het drukker, wordt ook minister zonder portefeuille en wordt in die hoedanigheid belast met de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst. Minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) neemt als onderdeel van de ruil beleid over openbaar vervoer en het spoor tijdelijk over van staatssecretaris Van Veldhoven. Ollongren draagt haar taken over tot en met de kerstvakantie, al is nog niet zeker of de D66-minister dan volledig is hersteld. De komende tijd richt zij zich volledig op haar behandeling en herstel.

Operatie

Ollongren onderging ruim een maand geleden een operatie aan haar bijholtes. Ze ging weer aan het werk, maar het herstel verliep minder goed dan gedacht. Terugkerende complicaties zorgen ervoor dat deze week is besloten om taken te verdelen tot Ollongren terugkeert, meldt een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken. „Op een gegeven moment moet je de knoop doorhakken, toen zijn we tot deze constructie gekomen.”

De D66-bewindsvrouw moest deze week al verstek laten gaan tijdens de behandeling van de begroting van Binnenlandse Zaken. De afgelopen tijd werkte Ollongren nog wel vanuit huis, maar nu draagt ze haar taken dus definitief over.

- Advertisement -

Dat gebeurt op een moment waarop het er juist om spant. De zieke minister, verantwoordelijk voor de woningmarkt, kondigde op Prinsjesdag aan de vastgelopen woningmarkt uit het slop te trekken met een investering van twee miljard euro. Die missie staat op de tocht door stikstofregels, maar Ollongren zal de komende tijd vanuit huis moeten toekijken hoe die missie verloopt.

Zorgen

Binnen haar partij D66 zijn zorgen over haar gezondheidstoestand. De minister voelt zich op sommige dagen erg beroerd en daarom kan ze nog niet inschatten wanneer ze weer op volle kracht structureel aan het werk kan, klinkt het. Zowel op het ministerie als binnen D66 wordt er wel op gerekend dat haar afwezigheid tijdelijk is.

Bron: Telegraaf

Naschrift KKC

2019 11 01 – Kabinetswisselingen Ollongren en Knops

- Advertisement -

Artikel delen

2 reacties

  1. @ericlapas,

    Als u werkelijk vind dat haar seksuele geaardheid vermeld dient te worden is er toch echt iets mis met u als mens.

    Welke toevoeging dient u dan eigenlijk bij uw naam te vermelden…? > Untermensch zou mijn voorstel zijn…

  2. ‘Zieke minister Kajsa Ollongren treedt terug’. Moet dat niet zijn, de lesbienne Kajsa Ollongren treedt terug? Het is wel apart dat deze vrouw Koninkrijksrelaties in haar portefeuille had maar nooit over homohuwelijk hier op Curaçao had.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Tuesday, September 28, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 28 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Nederland pakt gokmaffia Curaçao aan

Nederland gaat de gokmaffia op Curaçao flink aanpakken. Dat kondigde voorzitter René Jansen van de Raad van Bestuur van de Nederlandse Kansspelautoriteit (Ksa) maandag aan in de...

Nu.cw | 93 procent van coronapatiënten CMC niet volledig gevaccineerd

Van de 181 opgenomen coronapatiënten in het Curaçao Medical Center (CMC) zijn 169 personen niet of niet volledig gevaccineerd. Dat is 93 procent van de ziekenhuisopnames in...

Nu.cw | ENNIA: “Foute berichtgeving pensioenbetalingen september”

De pensioenbetalingen in de maand september worden gewoon uitbetaald door ENNIA. Dat bevestigt de directie. Op sociale media gaat een bericht rond waarin wordt vermeld dat de...

PBC | Corendon gaat vluchten aanbieden van Brussel naar Curaçao met Air Belgium

Persbureau Curacao CHARLEROI – Air Belgium kondigde eerder deze week aan dat de luchtvaartmaatschappij de vluchten naar Curaçao gaat hervatten en haar vluchten naar Curaçao flink heeft gewijzigd.   In...
- Advertentie -