Telegraaf: Hillen adviseerde verdachte politicus Bonaire

De Bonairiaanse politicus Ramonsito Booi, één van de politici die werd bespioneerd door de AIVD. Foto ANP / Lex van Lieshout

De Bonairiaanse politicus Ramonsito Booi, één van de politici die werd bespioneerd door de AIVD. Foto ANP / Lex van Lieshout


AMSTERDAM – Ex-minister Hans Hillen blijkt de van corruptie verdachte politicus Ramonsito Booi op Bonaire van politiek advies te hebben voorzien.

Dat blijkt onder meer uit een brief die Booi in 2010 stuurde aan allerlei instanties. De brief werd door Hillen geschreven, zo heeft NRC ontdekt. Hillen zei in een reactie: “Ik help vrienden wel eens met moeilijke brieven.”

Ook traden Hillen en zijn partijgenoot Wilbert Stolte, die nu rijksvertegenwoordiger is voor Caribisch Nederland, op als pleitbezorgers voor de UPB, de door schandalen omgeven zusterpartij van het CDA.

UPB-kopstukken Ramonsito Booi en Burney El Hage staan terecht wegens corruptie en machtsmisbruik. Booi en El Hage speelden jarenlang een hoofdrol in de Bonairiaanse politiek. Booi als leider van de partij UPB en El Hage als onder meer minister van Economie van de Nederlandse Antillen. De zaak kreeg extra aandacht nadat NRC Handelsblad had geschreven dat de twee jarenlang op illegale wijze zijn afgeluisterd door de Nederlandse geheime dienst AIVD.
Bron: Telegraaf

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *