Telegraaf | Guus Hiddink wist al maanden dat hij bondscoach van Curaçao zou worden

Voetbalbond biedt Remko Bicentini zijn excuses aan | AFP

WILLEMSTAD – Guus Hiddink heeft al in januari van dit jaar een mondeling akkoord bereikt met de Curaçaose voetbalbond om bondscoach van de nationale voetbalploeg van het eiland te worden. Dat heeft de voetbalbond van Curaçao zondag laten weten tijdens een persconferentie.

Volgens technisch directeur Etienne Siliee is Hiddink niet verleid met een hoog salaris. Hij zou zijn functie als een mooie uitdaging beschouwen, maar eist wel een professioneel werkklimaat. De bond is heel erg blij met de komst van Hiddink. Doel is kwalificatie van het WK in Qatar in 2022. Hiddink zal hiervoor verschillende voetballers met Curaçaose achtergrond benaderen.

Volgens de bond gaat het in eerste instantie om acht voetballers. Enkele spelers zijn hiervoor al benaderd, maar de enige naam die tijdens de persconferentie bekend werd gemaakt is die van Richairo Zivkovic, die een Servische moeder heeft en een Curaçaose vader. Zivkovic wil eerst overleggen met de bondscoach van Servië om te kijken wat zijn kansen zijn om voor dat land uit te komen.

In februari sprak Hiddink met de toenmalige bondscoach van Curaçao Remko Bicentini. Die zou volgens de bond hebben geweigerd als assistent van Hiddink te functioneren. Zijn contract is afgelopen vrijdag beëindigd. De bond bedankte hem voor zijn goede werk als bondscoach en zegt dat de deur altijd voor hem open blijft.

Bron: Telegraaf

17 Reacties op “Telegraaf | Guus Hiddink wist al maanden dat hij bondscoach van Curaçao zou worden

 1. Matt L.G.Knubben

  WILLEMSTAD – Guus Hiddink heeft al in januari van dit jaar een mondeling akkoord bereikt met de Curaçaose voetbalbond om bondscoach van de nationale voetbalploeg van het eiland te worden. Dat heeft de voetbalbond van Curaçao zondag laten weten tijdens een persconferentie.

  En zo wordt het afgehandeld. Wist Hiddink dat toen ook al, of heeft hij gezien de gentlemen’s mentaliteit van zijn nieuwe werkgever, inmiddels bedankt voor de eer.

 2. De wijnhandel op Curacao heeft al extra flessen wijn ingeslagen.

 3. @Brian S zegt: “…Hiddink ging niet in hoger beroep…”

  De inspecteur ook niet.

 4. @Curacao Revised. Je vergeet dat de meeste voetballers van Curacao nivo Top Oss en RKC Waalwijk zijn. Dan kan je zelf Mourinho voor zetten en hij zal er niets mee presteren.

  Neem Rijkaard. Deed het aardig met Oranje en in Barcelona maar was ook de eerste coach ooit die met Sparta degradeerde.

  Bicentini is gewoon nivo Curaca0 en ze deden het leuk. Een uitgebluste coach die succes had in de vorige eeuw zal Curacao weinig brengen.
  Grote naam Kluivert bakte er ook weinig van

 5. Curacao revisited

  @Brian S: hoeveel champion league wedstrijden heeft Bicentini zijn hele leven gecoached? Tijpisch een voorbeeld van “onze toppers” die nooit in het buitenland gevraagd worden

 6. Hiddink had de 1/4 finale van WK 2020 gehaald met Zuid-Korea en veroloor tegen de grote Duitsland in de 1/2 finale. Dit hebben jullie al vergeten?

  We zijn het omkopen van scheidsrechters op het WK 2020 niet vergeten.
  Zuid Korea won van Italie en Spanje met omgekochte scheidsrechters.
  Nog steeds 1 van de grote Wk schandalen

 7. Geef het volk brood en spelen.
  En zie het werkt.

 8. Hiddink had de 1/4 finale van WK 2020 gehaald met Zuid-Korea en veroloor tegen de grote Duitsland in de 1/2 finale. Dit hebben jullie al vergeten?

 9. In 2006 werd Hiddink gedagvaard voor belastingfraude. In 2002 en 2003 had hij een woning in het Belgische dorp Achel, waar hij ook ingeschreven stond, maar volgens de FIOD niet woonde. Volgens het Openbaar Ministerie zou Hiddink hierdoor € 3,5 miljoen aan inkomsten voor de Nederlandse belasting verzwegen hebben. Hierdoor zou hij € 1,4 miljoen te weinig inkomstenbelasting betaald hebben. Hiddink moest in januari 2007 terechtstaan voor de rechtbank in ‘s-Hertogenbosch. De officier van justitie eiste op 6 februari een celstraf van tien maanden. Hiddink werd veroordeeld tot een boete van € 45.000 en een celstraf van zes maanden voorwaardelijk. Hij werd alleen veroordeeld voor het doen van een valse belastingaangifte over 2003. Overigens voorkwam deze strafrechtelijke sanctie dat de belastingrechter Hiddink ook nog een fiscale boete kon opleggen; en die zou volgens de daartoe geldende rekenregels rond de € 750.000 hebben bedragen. Ook Hiddinks belastingadviseur werd veroordeeld. Hiddink ging niet in hoger beroep

 10. @Curacao revisited
  Resultaten afgelopen 5 jaar.
  Bicentini: Winnaar Caribbean Cup en 2 keer deelname Gold Cup (waaronder kwartfinale)
  Hiddink: Onstslagen bij Nederland (Nederland haald geen eindronde sinds 12 jaar en met sterspelers) en ontslag bij Jong China.

 11. Joep heeft gelijk, er zullen weinig mogelijkheden zijn om te trainen en jonge spelers zoals Chong zullen bedanken voor om voor het corrupte boevennest te spelen zolang zij nog kans maken om voor het Nederlands Elftal te worden gekozen. Spelen tegen Engeland, Frankrijk, Duitsland en Spanje is natuurlijk aantrekkelijker dan spelen tegen Sint Lucia, Grenada, Bermunda en Haiti.

  CR heeft ook gelijk, Bicentini heeft nooit hoger getraind dan de amateurs, maar dat wil niet zeggen dat hij niet geschikt is voor Curacao. Begrijp dat hij zich echter ontwikkeld heeft tot een dictatortje die zijn eigen regels maakte.

 12. Curacao revisited

  @beflapas en joep meloen en alle andere Hiddink Haters:

  Wie hoort er niet in dit rijtje thuis?
  * Mourinho: 8 league titles, 2 champions league titles
  * Guus Hiddink: 6 league titles, 1 champion league (europa cup 1)
  * Luois van Gaal: 7 league titles, 1 champions league
  * Bicentini: –

 13. Hiddink is passe. Al jaren lang uitgeblust. Bij Oranje al niets en ook bij Jong China niets.

 14. Dont change a winning team!
  Hiddink zijn successen zijn alweer van lang geleden. Gaat vast geen meerwaarde zijn voor de ploeg. Zou niet gek opkijken als de huidige succes reeks plots eindigt.

 15. @ Curacao Revisited

  Hiddink mag dan wel grote successen hebben gekend, maar Bicentini heeft hier ook goede successen geboekt. Aantal kampioenschappen en dat terwijl het spelersmaterieel niet echt veel zal kunnen veranderen.
  Dus als ik eerlijk ben zie ik geen grote spelveranderingen met Hiddink komen, ze komen amper samen, dus wat zou je willen bereiken met een middagje trainen ?

 16. De Nederlandse pers sprak schande over toen Mourinho het zelfde deed met Louis van Gaal bij Manchester United.

 17. Curacao revisited

  fantastisch om deze klasbak als bondscoach te hebben. De keuze tussen Hiddink en Bicentini is als de keuze tussen een ferrari en een lada dus niet echt lastig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *