29 C
Willemstad
• maandag 8 maart 2021 14:41

DKR | Curaçaose goksector incasseert pijnlijke nederlaag

Dossier Koninkrijksrelaties.nl Willemstad – In een poging een criticaster de mond te snoeren, heeft de online gambling-sector op Curaçao, vanwege illegale praktijken vaak aangeduid als ‘gokmaffia’, zichzelf lelijk...

NRC | Curaçaose oud-minister krijgt 30 jaar cel voor opdracht tot moord

Noor Zwolsman | Met vonnis Curaçaose oud-minister krijgt 30 jaar cel voor opdracht tot moord Misdaad George Jamaloodin stond volgens het hof „aan de wieg” van de moordaanslag op...

ParadiseFM | File in aanvragen Statenvergadering

De oppositie heeft zoveel aanvragen ingediend voor openbare vergaderingen dat er een enorme wachtlijst is ontstaan. Volgens Statenvoorzitter Ana-Maria Pauletta is het systeem volledig vastgelopen. Van benadeling...

WNL | Hoekstra wil drugscriminelen harder aanpakken: ‘Stevenen stap voor stap af op halve narcostaat’

Peter Visser Het is hoog tijd dat we de georganiseerde misdaad in Nederland harder gaan aanpakken. Doen we dat niet, dan wordt Nederland “een soort halve narcostaat”. Dat...

NTR | Scholen op eilanden hebben voortaan wat te zeggen over opleiden van nieuwe leraren

Marit Severijnse KRALENDIJK – Scholen op Bonaire, en ook Curaçao en Aruba, hebben nu ook wat te zeggen over het opleiden van nieuwe leerkrachten. Deze samenwerking met lerarenopleidingen...

DH | Netherlands lifts COVID-19 testing requirements for Dutch Caribbean

AMSTERDAM--Royal Dutch Airlines KLM announced on Thursday that the Netherlands has lifted its coronavirus COVID-19 testing requirements for all six islands of the Dutch Caribbean. Travellers checking in...
- Advertisement -

Meest gelezen afgelopen maand

Home Classificatie Telegraaf | Gevangenen breken uit om bewaker te redden

Telegraaf | Gevangenen breken uit om bewaker te redden

Parker gevangenisbewaarder hartaanval
Gevangenen breken uit om bewaker te redden

WEATHERFORD – Een gevangenisbewaarder dankt zijn leven aan het dappere optreden van een groep gedetineerden. De gevangenen braken uit hun cel toen ze zagen dat de bewaker een hartaanval kreeg.

De heldendaad is op video vastgelegd. Te zien is hoe de bewaker onderuit zakt als hij een hartaanval krijgt. De gevangenen met wie hij even daarvoor grapjes heeft zitten maken, hebben meteen door dat er iets ernstigs aan de hand is.

Met gevaar voor eigen leven openen de gedetineerden de deur van hun cel. „Ik was bezorgd, want als we uitbreken komen ze met getrokken wapens op ons af,” zegt een van hen tegen een lokaal nieuwsstation.

De bewaker bleek geen hartslag te hebben waarna de gevangenen alarm sloegen door hard te schreeuwen en op deuren te slaan. Het geschreeuw werd gehoord door agenten die een verdieping hoger in een rechtszaal waren. Ze dachten aanvankelijk dat er een opstand was en gingen met getrokken pistolen de kamer binnen.

Al snel hadden ze echter door dat er iets anders aan de hand was en konden ze de bewaker eerste hulp verlenen. Dankzij het snelle ingrijpen werd zijn leven uiteindelijk gered, aldus de politie.

De gevangenen vertellen in het interview dat ze er geen moment aan gedacht hadden dat de bewaker een pistool en een sleutel bij zich had en dat ze dus een poging hadden kunnen doen om uit te breken. „Daar heb ik nooit aan gedacht. Als hij omvalt, help ik hem.”

Bron: Telegraaf

4 reacties

  1. Waarschijnlijk vond de macamba regisseur de tattoos, oorbellen, gouden tanden en piercings van de ‘zwarten’ van Anthony minder geschikt voor uitzending.

  2. @Anthony: nee dat klopt niet.

    Ik heb gehoord dat het geheel in scene is gezet in Makambaland. Ze hadden ook 394 zwarten (jouw woorden) uitgenodigd. Ze kwamen echter niet opdagen omdat de opnames om 12.56 uur zouden beginnen. Achteraf bleek dat “ze” nog allemaal lagen te ruften in hun bed. Vandaar dat er alleen blanke meedoen.

  3. Bijna 62,8 procent van de mensen die in de gevangenis in Texas zitten zijn zwart (grotendeels onschuldig). Nu dat er eindelijk positief nieuws uit de gevangenis is, komen alleen blanke gevangenen in beeld. Volgens mij zijn dit acteurs en geen gevangenen. Waarschijnlijk is de bewaker door een zwarte gevangene gered.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Steun Knipselkrant Curacao

Knipsel brengt regelmatig misstanden aan het licht met de nodige bewijzen en onderbouwing.
Als je de analytische blogs en naschriften van KKC waardeert kan je ons helpen dit nieuwsforum mogelijk te blijven maken.

Een donatie helpt onafhankelijke onderzoeksjournalistiek op de eilanden in stand te houden. Uw steun zorgt dat wij kunnen doorgaan met dit werk. Masha danki!

Geselecteerd bedrag € -

Vragen over doneren? Kijk hier voor meer informatie.

Zoeken

Recente reacties