Blog Arthur Donker | De fabeltjes van PDVSA

Blog Arthur ‘je blijft lachen op deze klip’ Donker | Foto Persbureau Curacao

Blog Arthur ‘je blijft lachen op deze klip’ Donker | Foto Persbureau Curacao

Dat PDVSA kan liegen weten we allemaal en we kunnen ze niet kwalijk nemen want ze staan letterlijk met hun rug tegen de muur want alle argumenten waar ze ooit mee kwamen werden van tafel geveegd.
De enige die nog in hun fabeltjes geloofd is Ben Whiteman.
Vandaag melden ze vol trots met grote koppen in het Antilliaans Dagblad dat de uitstoot in de eerste vier maanden van 2016 lager is dan het eerste kwartaal van 2015 en kwamen ze met metingen die de SMOC ook gebruikt.
Ik begon gelijk te lachen want ik woon onder de rook en we weten dat het elke dag alleen maar erger wordt dus vroeg ik mij af hoe ze daarbij komen.
Opeens als bliksem bij helder weer wist ik het!

Als je productie lager is, dan is de uitstoot ook natuurlijk minder en de situatie is, zoals hun eigen directeur zegt, “precair”

Waarom is de situatie slecht? Om de simpele reden dat er wekenlang tankers voor onze kust liggen te dobberen wachtend op betaling van PDVSA voor de lichte olie die ze nodig hebben om dat te mengen met hun zware Orinoco olie.
Dat spul is waardeloos als je het niet mengt met lichtere olie.

Misschien is het geschikt als zonnebrandolie en kunnen ze dat gebruiken om hun schulden aan de Chinezen af te lossen.

Dus door nou met het argument te komen dat ze zo hun best doen om de uitstoot te minderen, staan ze in een goed blaadje bij Ben Whiteman, is Plasterk ook gelijk blij en rent met een noodgang naar de Tweede Kamer om ze te laten zien dat zijn geblaf tegen Ben Whiteman daadwerkelijk vruchten heeft afgeworpen want de uitstoot is minder, kijk zelf maar!

What a crock of shit!

Ze weten ook dat ze 2019 niet zullen halen en trekken alles uit de kast om te redden wat er te redden valt, want zelfs hun eigen mensen hebben de PDVSA spaarpot leeggeroofd en leven lang en gelukkig in Miami met al hun dure speeltjes.

In Venezuela gooien ze de raffinaderijen dicht en draaien ze op halve kracht, de boortorens gaan een voor een dicht wegens wanbetaling, de aanlevering van olie gaat mondjesmaat omdat niemand betaald is en de schuld loopt alleen maar op.
En dan hebben we het niet over het overschot van de Verenigde Staten en het pas ontdekte enorme olieveld in Guyana.

Ze kunnen dokter Gregorio Hernandes uit zijn graf halen om te proberen de situatie te redden maar voorlopig gaat de olieprijs alleen maar verder zakken, dus ze kunnen het schudden.

En hier willen de aannemers aan tafel zitten met de Caciques de Oro want ze hebben ze al een jaar lang aan t lijntje gehouden en nu willen die jongens geld op tafel zien, en terecht!

Maar dat kunnen ze niet want dat is er niet!

Maar Ben zal gelijk wel Plasterk vanmorgen zijn ziektebed uit gebeld hebben om hem het goede nieuws te vertellen want EINDELIJK is er een lichtpuntje aan het einde van de tunnel, dat is, zolang de BOO niet uitvalt, want volgens de officiële metingen is er minder uitstoot.

Plasterk zijn hartslag begint gelijk te lijken op die van een kind die met Sinterklaas niet in de zak hoeft.

Maar we zijn goed bezig toch?

Ik blijf lachen op deze klip, want deze jongens beginnen op Nicolas Maduro te lijken, die liegt ook alles aan elkaar en er zijn nog clowns die hem geloven ook, alleen hier weten we het beter want elke dag zie ik die tankers voor de kust liggen die op hun centjes zitten te wachten.

Arthur Donker

4 Reacties op “Blog Arthur Donker | De fabeltjes van PDVSA

 1. Een taart verdelen die niet bestaat? Alhoewel op Aruba kunnen ze misschien wel luchttaarten bakken.

 2. ArubaObserver

  En nog te geloven Ta Citgo/PDVSA geld gaat investeren in raffinaderij Aruba ? Met al Die Hot Air die Eman blast, is Aruba nu 2e Dubai!! Contracten ?? Daar ligt het probleem helemaal niet, Die goochelen ze binnen. 1 sec . Net zoals het spektakel van ondertekeningsceremonie in MiraFlores. Probleem is nu hoe wordt het taart verdeeld? En hier zijn de Arubanen niet zo solidair in , tenminste niet alle Arubanen.

 3. Alle kleine beetjes helpen. Beter iets dan niets. Deze regering heeft deze toestand zo aangetroffen. Wat hadden de anderen gedaan? Niks, nada.

 4. Beste meneer Donker,

  Normaal gesproken slaat u altijd de spijker op zijn kop. Deze keer slaat u ernaast. Het gaat hartstikke goed met de PdVSA, Venezuela en met haar president Maduro, en… ik kan het weten. Onlangs heb ik nog met mijn collega’s, Venezuela bezocht. We werden hartelijk ontvangen, de rode loper werd zelfs voor ons uitgelegd.

  Ook de directie van de PdVSA was aanwezig, met hun ondergeschikten van Citco. Onder het toeziend oog van Maduro, heeft Eman even snel een paar contracten getekend. Contracten om de oude Lago weer aan de praat te krijgen. Voor 800 miljoen dollar gaan ze die roestbak weer opstarten.

  Natuurlijk heb we ook te berde gebracht dat onze minister-president dé “groene” Eman is. Laatst ben ik nog in Parijs geweest met Eman. Hij heeft daar hartstochtelijk gepleit voor een beter en schoner milieu. Zijn vriend Richard Branson van Virgin Airways is ook een enorme voorstander van CO2 reductie. Hij laat zijn grote vloot van vliegtuigen binnenkort ook op gebakken lucht vliegen.

  De mensen van PdVSA begrepen direct de bedoeling van Eman. Hij wil géén 20, 30 of meer doden door luchtvervuiling, per jaar. Die begrafenissen laat hij graag over aan Curaçao. Die hebben vlakbij de raffinaderij immers een kerkhof liggen. Dat is erg efficiënt. Er werd door de PdVSA dan ook direct het voorstel gedaan om even een gasleiding naar Aruba te leggen. Voor 200 miljoen dollar wordt die klus geklaard.

  Dat scheelt minstens de helft aan doden per jaar, als de raffinaderij op gas gestookt wordt. Zelf schatten we ongeveer 10 á 15 doden. Als we dat afzetten tegen de inkomsten die we krijgen: 10 á 15 miljoen dollar per jaar, dan krijgen we mooie ronde getallen. Per dode één miljoen dollar. Arubanen zijn altijd erg solidair. De nabestaanden van de 10 á 15 slachtoffers kunnen dan trots zijn dat ze Aruba van een economische ondergang gered hebben.

  Maar waar was ik gebleven…o ja: bij het geld. Pdva/Citgo tikken in totaal 1 miljard dollar af voor de herstart van de raffinaderij. Ze garanderen ons dat alles betaald zal worden. Wie de zaak gaat financieren weten ze nog niet, maar dat is ook niet belangrijk.

  29 topjuristen van Citgo en Valero hebben er een jaar overgedaan om alles op papier te zetten, dus dat zit wel goed. Komende week jaagt Eman die contracten even door de Staten heen – plus een beetje milieuwetgeving – ter goedkeuring. Dat is helaas verplicht.

  Om gezeur te voorkomen mogen de Statenleden even snel door 150 pagina’s heen bladeren. Hopelijk gaat de voorzitter van de staten: Marisol Lopez-Tromp niet op haar strepen staan en alles willen inzien. Daarom: géén kopieën of foto’s maken. Het zijn uiteindelijk staatsgeheimen. Het geheim hoe je van gebakken lucht één miljard dollar kunt maken.

  U zit er dus helemaal naast meneer Donker. De PdVSA heeft geld zat. Ze hebben zelfs zoveel geld, dat ze er luchtkastelen mee kunnen bouwen!

  Met CO2 vrije groet,

  PR-fabriek Aruba

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *