Telegraaf | Bill Cosby krijgt uitstel voor rechtszaak

Bill Cosby krijgt uitstel voor rechtszaak | AFP

Bill Cosby krijgt uitstel voor rechtszaak | AFP

Een rechter in Los Angeles heeft een verzoek van de advocaten van Bill Cosby een getuigenverklaring uit te stellen gehonoreerd.

Cosby schuift daarmee de rechtszaak voor zich uit die Judy Huth tegen hem aanspande omdat ze door hem op minderjarige leeftijd seksueel misbruikt zou zijn.

Gezien Cosby ook nog eens midden in een strafzaak zit die een ander vermeend slachtoffer van hem aanspande, stelde de rechter dat de komiek het recht heeft om zelfbeschuldiging te voorkomen. Met de verklaring zou hij zich namelijk in het nauw kunnen werken voor de andere zaak.

De strafzaak, die wordt gevoerd in Cosby’s thuisstaat Pennsylvania, krijgt daarmee de prioriteit in de regen van rechtszaken die tegen de televisieveteraan zijn aangespannen. In de meeste van die zaken wordt Cosby laster ten laste gelegd omdat hij en zijn advocaten veel van de vrouwen die hem beschuldigden van seksueel misbruik uit had gemaakt voor leugenaars.

De zaak van Huth wordt echter gevoerd op basis van het feit dat ze minderjarig was toen ze in de jaren 70 werd misbruikt. De grote strafzaak kan intussen plaatsvinden omdat de aanklager, Andrea Constand, als enige binnen de verjaringstermijn misbruikt zou zijn. De meeste vrouwen die onlangs naar buiten traden met hun verhaal stelden decennia geleden al misbruikt te zijn door Cosby.

Bron: Telegraaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *