Stijgende criminaliteit te wijten aan bezuinigingsmaatregelen

Statenlid Schotte:

schotteWILLEMSTAD — Het stijgende aantal criminele activiteiten op het eiland is te wijten aan de bezuinigingsmaatregelen, die ook de Justitie-minister Nelson Navarro (Pais) ondersteunt. Dit zei parlementariër Gerrit Schotte (MFK) vandaag tijdens de behandeling van de begroting, die volgens hem vol sluipende maatregelen zit.

Schotte excuseerde zich op de eerste plaats voor zijn afwezigheid gisteren.

Ik moest me even bezighouden met wat er gisteren gaande was, maar ik ben nu alive and kicking.”

De MFK-leider doelt hiermee op de onderzoeken die gisteren door de Landsrecherche en het Openbaar Ministerie, met ondersteuning van het Recherche Samenwerkings Team (RST) zijn uitgevoerd.
Verder wees Schotte op de verslechterende veiligheidssituatie op het eiland, waartegen de Justitie-minister eigenlijk helemaal niets kan doen.
De minister kan de situatie niet onder controle krijgen, omdat hij ‘twee verlamde handen’ heeft, aldus Schotte.
Schotte benadrukt verder dat deze problematiek de oorzaak is van het tekort aan banen en aan de niet gebalanceerde maatregelen die de regering al vanaf het begin van dit jaar heeft genomen.
Hij haalt hierbij de criminaliteitscijfers van de eerste helft van het jaar aan en benadrukt dat de minister middelen – zoals camera’s overal op het eiland – beschikbaar moet stellen aan het politiekorps om het stijgende aantal criminele activiteiten de kop in te drukken.

bron: Amigoe

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *