26 C
Willemstad
• maandag 4 maart 2024

Democracy now! | Tuesday, February 27, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Fire breaks out at Geminga boatyard in Sandy Ground

MARIGOT--St. Martin firefighters (pompiers) intervened Saturday night to extinguish a fire that broke out in a 200-square-metre shed in the Geminga boatyard in Sandy Ground. According to...

CN | Gokkers starten rechtszaak tegen Stake

Jeffrey Noeken | Casinonieuws.nl Een vijftal gokkers is op Curaçao een rechtszaak gestart tegen het gokbedrijf Stake. De gokkers willen het geld terugkrijgen wat zij vergokten omdat het...

Democracy now! | Monday, February 26, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 26 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

Navarro moet noodplan criminaliteit indienen

HomeMediaNavarro moet noodplan criminaliteit indienen

navarro-09092013WILLEMSTAD — Statenleden verzochten de minister van Justitie Nelson Navarro (Pais) vanmiddag tijdens de begrotingsbehandeling, zijn noodplan ter bestrijding van de stijgende criminaliteit op het eiland, aan de Staten bekend te maken.

De inhoud van dit plan is nog niet bekend.
Bovendien is het nog niet duidelijk met welke financiële middelen dit plan uitgevoerd zal worden. Statenlid Humphrey Davelaar (PNP) wil weten of er financiële middelen beschikbaar zijn gesteld in de begroting om dit plan verder te kunnen financieren in 2014.
Parlementariër Gilmar ‘Pik’ Pisas (MFK) heeft iets over dit plan in een ochtendprogramma op de televisie vernomen, maar wil een duidelijk plan zien.
Volgens Pisas is het overduidelijk dat het aantal criminele activiteiten op het eiland sterk is toegenomen en dat de minister deze problematiek moeilijk zonder een goed doordacht plan kan bestrijden.
Sterker nog, het lijkt er volgens Pisas op dat Navarro helemaal geen controle heeft over de criminaliteit en dat onder zijn leiding het eiland het hoogste aantal criminele activiteiten ooit kent.

Criminaliteitscijfers
Om deze gedachte te kunnen toetsen heeft men wel de criminaliteitscijfers nodig, benadrukt Pisas.
Gelet hierop, verzocht hij aan de minister om de criminaliteitscijfers over de maanden juli tot en met deze maand aan de Staten te sturen.

bron: Amigoe

To Top

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties