27 C
Willemstad
• vrijdag 1 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Steun Cynthia Ortega-Martijn

Vragen en antwoorden kandidatuurCynthia Ortega-Martijnvoorde ChristenUnievoor de

Tweede Kamerverkiezingen 12 september 2012

- Advertentie -

 

 1. Is Cynthia voluit beschikbaar voor de kandidatenlijst.

Ja. In tegenstelling tot sommige krantenberichten suggereren is zij voluit beschikbaar.

 

 1. Waarom is het van belang om Cynthia te kandideren?

Daartoe kunnen wij de volgende redenen aangeven:

  • Cynthia is dé vertegenwoordiger voorde ChristenUnie van      de christelijke migranten.
  • Cynthia is dé vertegenwoordiger voor de bewoners van Bonaire, St       Eustatius en Saba, de drie Caribische ‘gemeenten’ van Nederland die voor       het eerst aan de Tweede Kamerverkiezingen kunnen meedoen.
  • Zij is uitermate begaan met het lot van de zwakkeren in de       samenleving. Of die nu op de eilanden wonen, de sociale werkplaatsen in       Nederland, of bijvoorbeeld werkloos aan de kant staan of schulden hebben.
  • Cynthia kan veel kiezers aande ChristenUnie      binden, die zonder haar kandidatuur niet opde ChristenUnie      zouden stemmen.
  • Een partij-uitspraak uit 2004 stelt dat de top 7 van de lijst       tenminste één vertegenwoordigervan de groepchristen-migranten moet bevatten.
  • Wij willen haar ervaring voorde ChristenUnie      behouden.

 

 1. Waarom heeft de selectiecommissie geadviseerd en het bestuurvan de ChristenUnie     besloten Cynthia niet op de lijst te plaatsen?

Gesteld is slechts dat het voorgestelde team van kandidaten het beste team zou zijn. Wij zijn er van overtuigd dat – zonder de kwaliteiten van het voorgestelde team te kort te doen – dat de ervaring en achtergrond van Cynthia een duidelijke meerwaarde hebben en dat Cynthia nu en in de toekomst een aanwinst voorde ChristenUnieis en kan zijn.

 

 1. Stemt Cynthia in met verzoeken aan bestuur en congres om haar      alsnog te kandideren?

Cynthia neemt zelf geen initiatieven voor acties, maar laat kiesverenigingen, leden, kiezers en sympatisanteen vrij om hun wensen kenbaar te maken. Dat is immers hun eigen keuze.

 

 1. Kan Cynthia wel aan de lijst worden toegevoegd? Het reglement      Kandidatenlijst verbiedt dat toch?

Inderdaad bepaalt artikel 14 van het reglement dat alleen over mensen die op de kandidatenlijst voorkomen kan worden gestemd. Artikel 21 bepaalt echter dat van bepalingen uit het reglemen kan worden afgeweken, indien de toepassing tot schade leidt voorde ChristenUnieof tot onwenselijke of onredelijke uitkomsten leidt.

 

 1. Hoe kan de kandidatuur van Cynthia aan de orde worden gesteld?

Het bestuurvan de ChristenUniekan bij motie worden verzocht Cynthia alsnog aan de kandidatenlijst toe te voegen. Daarna kan over de kandidatenlijst worden gestemd. Er is een meerderheid van het Uniecongres nodig om het bestuur hiertoe te bewegen. Een voorbeeld van een dergelijke motie treft u hier aan (link).

 

 1. Wat betekent de kandidatuur van Cynthia voor de andere namen op de      lijst?

Het meest voor de hand ligt dat – indien Cynthia op enige plaast op de lijst terecht komt – dat dan alle kandidaten die onder haar zijn geplaatst, één plaats opschuiven.

 

 1. Als kiesverenigingen op deze manier stemmen over personen, geeft      dat dan geen schade aan personen, voor het partijbestuur of voorde ChristenUnie?

Nee. Het Uniecongres is het hoogst bevoegde orgaan om een kandidatenlijst vast te stellen. Dit is een normale democratische procedure. Alle kandidaten weten dit.

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

RTL | Curaçao haalt opgelucht adem: gevreesde storm blijft uit

Storm Bonnie zou flink gaan huishouden op Curaçao, Bonaire en Aruba, zo werd de afgelopen dagen gewaarschuwd, maar uiteindelijk liep het allemaal met een sisser af. De...

PBC | Eilanden lijken te ontsnappen aan ‘storm Bonnie’

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De eilanden lijken te ontsnappen aan storm Bonnie. Nadat het weersysteem vanochtend met een enorme snelheid richting de eilanden trok, nam de kans op...

PBC | Vermiste man gevonden door drone in Jan Thiel

Persbureau Curacao Securitybedrijf Jan Thiel Security heeft vanmiddag een levenloos lichaam aangetroffen nadat met een drone naar de vermiste Wladimir Wanga werd gezocht. De 44-jarige Curaçaose man werd...

ParadiseFM | Toke de Keda vervroegd

De toke de keda is vervroegd naar 11 uur ‘s ochtends. Dat betekent dat iedereen die geen vitale functie beoefent om 11 uur thuis moet zijn. De...

Democracy now! | Wednesday, June 29, 2022

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Nu.cw | Storm heftiger en eerder dan verwacht, avondklok vervroegd

De avondklok die de overheid heeft ingesteld in verband met de naderende tropische storm is vervroegd. Dat heeft premier Gilmar ‘Pik’ Pisas (MFK) bekendgemaakt. De Toke...
- Advertentie -
- Advertentie -