30 C
Willemstad
• woensdag 6 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Sociale partners willen spoedoverleg regering

WILLEMSTAD — De sociale partners hebben een dringend beroep op de regering gedaan om middels een tripartiet overleg tot afspraken te komen om de uitdagingen waar het eiland momenteel mee te maken heeft aan te kunnen gaan. Dit staat in een brief die de sociale partners op 8 augustus naar de regering hebben gestuurd.

In de brief, die is ondertekend door vertegenwoordigers van de vakbondscentrales Sentral di Sindikatonan di Kòrsou (SSK) en de Central General di Trahadornan di Corsou (CGTC) en de werkgeversorganisaties Vereniging Bedrijfsleven Curaçao (VBC) en de Kamer van Koophandel (KvK), wordt ingegaan op de vele problemen waar Curaçao mee kampt.
Als deze problemen niet worden aangepakt, dan voorzien de sociale partners gevolgen voor onder meer de arbeidsmarkt, de koopkracht van lokale consumenten, de openbare financiën, de betalingsbalans en de economische groep op het eiland.
Het door hun gevraagde overleg is volgens de sociale partners met spoed vereist.
Aanleiding voor de brief zijn, volgens de sociale partners, de vele maatregelen die de overheid overweegt te introduceren.
Deze brengen tal van risico’s en onzekerheid met zich mee, terwijl er ook vraagtekens bestaan over de duurzaamheid en hun effecten voor de sociaal-economische ontwikkeling van het eiland.
Het plan dat de sociale partners voor ogen hebben, gaat er onder meer van uit dat er werk gemaakt moet worden van de sociale zekerheid.
Dit houdt in dat de basisverzekering ziektekosten en het ouderdomspensioen aov betaalbaar moeten zijn, dat er sprake moet zijn van een sluitende begroting van het land, dat de risico’s voor wat betreft de overheids- nv’s onder controle zijn, dat de nodige investeringen in het onderwijs moeten worden gedaan, dat de koopkracht en de salarisuitgaven beschermd worden, terwijl het eiland ook veilig moet zijn.
De sociale partners gaan ervan uit dat na het overleg met de overheid er een integraal plan op tafel moet komen dat de door hen gesignaleerde problemen moet oplossen.
Gezien de urgentie van deze zaak, roepen de sociale partners de regering op om op de kortst mogelijke termijn tot afspraken te komen zodat de tripartiete besprekingen van start kunnen gaan.

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DH | Ministry of VROMI announces opening of Great Bay Fresh Water Pond Channel

GREAT BAY, Sint Maarten (DCOMM) – The Ministry of Public Housing, Environment, Spatial Planning, and Infrastructure (Ministry of VROMI), will temporary open the Great Bay Fresh Pond...

Democracy now! | Wednesday, July 6, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 6 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NTR | Eén op drie Caribische Nederlanders gediscrimineerd, ‘Weet waar je aan begint als je naar Nederland wil’

John Samson DEN HAAG – Eén op de drie Caribische Nederlanders ervaart discriminatie in Nederland, blijkt uit onderzoek van het CBS. “Weet waar je aan begint als je...

Ingezonden | We doen het maar zelf

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

Extra | Journaal 5 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -
- Advertentie -