26 C
Willemstad
• maandag 4 maart 2024

Democracy now! | Tuesday, February 27, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Fire breaks out at Geminga boatyard in Sandy Ground

MARIGOT--St. Martin firefighters (pompiers) intervened Saturday night to extinguish a fire that broke out in a 200-square-metre shed in the Geminga boatyard in Sandy Ground. According to...

CN | Gokkers starten rechtszaak tegen Stake

Jeffrey Noeken | Casinonieuws.nl Een vijftal gokkers is op Curaçao een rechtszaak gestart tegen het gokbedrijf Stake. De gokkers willen het geld terugkrijgen wat zij vergokten omdat het...

Democracy now! | Monday, February 26, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 26 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

PAR: Ob terug naar 5 procent

HomeMediaPAR: Ob terug naar 5 procent

Curaçao uit crisis trekken

WILLEMSTAD — De omzetbelasting (ob) moet weer 5 procent worden in plaats van 6 procent. Dit is een van de actiepunten waarmee oppositiepartij PAR de verkiezingen ingaat.

Tijdens de presentatie van het campagneteam van de gele partij benadrukte PARleider en Statenlid Emily de Jongh-Elhage dat Curaçao door toedoen van de huidige regering in een crisis verzeild is geraakt.
De campagne van de PAR heeft als doel om het eiland uit deze crisis te halen.
De PAR zal in de komende periode meer actiepunten naar buiten brengen. Dit zal uiteindelijk moeten resulteren in het actieprogramma van de partij.
In de eerste tien punten, die gisteren naar buiten werden gebracht, werd uitvoerig stilgestaan bij de verhoging van de ob per 1 januari van dit jaar.
Volgens De Jongh-Elhage heeft de verhoging van de ob met een procentpunt het land door de economische crisis minder opgeleverd, dan toen de ob op 5 procent was gesteld.
De verhoging was een klap voor de gemeenschap en de PAR wil die teniet doen.
Om de te verwachten derving te compenseren wil de gele partij de accijns op sigaretten en alcoholische dranken verhogen.

Minderbedeelden
Naast de verlaging van de ob wil de PAR ook het fonds voor schooluniformen en schoolgeld voor minderbedeelde ouders weer in het leven roepen.
De Jongh-Elhage haalde gisteren fors uit naar de initiatieven van de huidige regering om gratis onderwijs te introduceren.
Volgens de PAR moeten ouders die het onderwijs van hun kinderen kunnen betalen, dit zelf doen, terwijl de overheid zorg moet dragen voor ouders die dat niet kunnen.
Ook wil de PAR een subsidie introduceren voor minder draagkrachtigen en een beleid introduceren om te voorkomen dat mensen van water worden afgesloten.
Ook wil de gele partij de discussie over het nieuwe ziekenhuis nieuw leven inblazen.
Mocht de PAR weer in de regering terugkomen, dan wil de partij een nationale discussie opstarten om te komen tot de beste locatie voor een nieuw ziekenhuis.
De huidige locatie die de regering voor ogen heeft, namelijk het voormalige Amstel-terrein aan de Nieuwe Haven, is volgens de PAR geen goede optie.
De PAR maakt zich ook sterk voor oplevering van huizen door woningbouwstichting FKP, introductie van een systeem waarbij chauffeurs van kleine bussen zonder ob en accijns te betalen brandstof kunnen kopen om zo de prijs voor het openbaar vervoer zo laag mogelijk te houden, terwijl de partij zich ook sterk maakt voor integere bestuurders op het eiland.

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties