25 C
Willemstad
• zondag 29 januari 2023

Telegraaf | Amalia op Bonaire: luisteren, poseren en zwaaien als een prinses

Wouter de Winther Het is nog even wennen voor prinses Amalia, maar de eerste dag van haar bezoek aan het Caribisch deel van het koninkrijk verloopt volgens plan....

PBC | Raynor Lauffer is Rey di Tumba 2023

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De nieuwe Tumbakoning van Curaçao is Raey Lauffer. Zijn Tumba ‘Kaminda tin huma, tin kandela’, waar rook is, is vuur bracht het publiek in...

PBC | Kabinet Pisas schrapt belastingaanslagen van 2017 en eerder

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Belastingaanslagen ouder dan vijf jaar gaan de prullenbak in. Dat heeft het kabinet van Curaçao besloten. Minister Silvania van Financiën heeft het decreet daartoe...
- Advertentie -

PBC | Uitbreiding van de Caribische kustwacht: meer bescherming voor de eilanden

Persbureau Curacao DEN HAAG – De Kustwacht zal groeien en zich ontwikkelen tot een 24/7 opererende instantie. Dit staat in het Jaarplan 2023 Kustwacht Caribisch gebied dat minister...

PBC | Intensive care CMC ligt vol, ziekenhuis roept bewoners op voorzichtig te doen

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De intensive care van het Curaçao Medical Center ligt vol, net als de Neonatal Intensive Care, waar geen baby’s meer kunnen worden opgenomen. Ook...

NTR | Hoe koningshuisgezind is Bonaire? ‘Onvrede over situatie kan nadelig zijn voor koningshuis’

Marit Severijnse Het koningspaar en kroonprinses Amalia zijn vrijdag gestart met hun bezoek aan de zes Caribische eilanden. Hoe koningshuisgezind is Bonaire eigenlijk? Zes vragen aan cultuur-expert en...

NTR | ‘Laat de koninklijke familie maar de realiteit van Bonaire zien, niet alleen de mooie dingen!’

Nathaly Evertsz & Marit Severijnse Vandaag bezoekt de koninklijke familie Rincon, het oudste dorp van Bonaire. Veel positiefs hebben inwoners niet aan de koning te vertellen, blijkt bij...
- Advertentie -

PAR: Ob terug naar 5 procent

Curaçao uit crisis trekken

WILLEMSTAD — De omzetbelasting (ob) moet weer 5 procent worden in plaats van 6 procent. Dit is een van de actiepunten waarmee oppositiepartij PAR de verkiezingen ingaat.

Tijdens de presentatie van het campagneteam van de gele partij benadrukte PARleider en Statenlid Emily de Jongh-Elhage dat Curaçao door toedoen van de huidige regering in een crisis verzeild is geraakt.
De campagne van de PAR heeft als doel om het eiland uit deze crisis te halen.
De PAR zal in de komende periode meer actiepunten naar buiten brengen. Dit zal uiteindelijk moeten resulteren in het actieprogramma van de partij.
In de eerste tien punten, die gisteren naar buiten werden gebracht, werd uitvoerig stilgestaan bij de verhoging van de ob per 1 januari van dit jaar.
Volgens De Jongh-Elhage heeft de verhoging van de ob met een procentpunt het land door de economische crisis minder opgeleverd, dan toen de ob op 5 procent was gesteld.
De verhoging was een klap voor de gemeenschap en de PAR wil die teniet doen.
Om de te verwachten derving te compenseren wil de gele partij de accijns op sigaretten en alcoholische dranken verhogen.

Minderbedeelden
Naast de verlaging van de ob wil de PAR ook het fonds voor schooluniformen en schoolgeld voor minderbedeelde ouders weer in het leven roepen.
De Jongh-Elhage haalde gisteren fors uit naar de initiatieven van de huidige regering om gratis onderwijs te introduceren.
Volgens de PAR moeten ouders die het onderwijs van hun kinderen kunnen betalen, dit zelf doen, terwijl de overheid zorg moet dragen voor ouders die dat niet kunnen.
Ook wil de PAR een subsidie introduceren voor minder draagkrachtigen en een beleid introduceren om te voorkomen dat mensen van water worden afgesloten.
Ook wil de gele partij de discussie over het nieuwe ziekenhuis nieuw leven inblazen.
Mocht de PAR weer in de regering terugkomen, dan wil de partij een nationale discussie opstarten om te komen tot de beste locatie voor een nieuw ziekenhuis.
De huidige locatie die de regering voor ogen heeft, namelijk het voormalige Amstel-terrein aan de Nieuwe Haven, is volgens de PAR geen goede optie.
De PAR maakt zich ook sterk voor oplevering van huizen door woningbouwstichting FKP, introductie van een systeem waarbij chauffeurs van kleine bussen zonder ob en accijns te betalen brandstof kunnen kopen om zo de prijs voor het openbaar vervoer zo laag mogelijk te houden, terwijl de partij zich ook sterk maakt voor integere bestuurders op het eiland.

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -