SOAW waarschuwt voor valse huisbezoeken

Jeanne-Marie FranciscaWillemstad – Het ministerie van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (SOAW) doet een ernstige waarschuwing uitgaan naar de bevolking over de mogelijkheid van huisbezoeken door mensen die zich voordoen als ambtenaren van het ministerie.

Advertentie

Dit naar aanleiding van een klacht waarbij een vrouw op 19 maart in de wijk Rooi Catootje bezoek kreeg van 2 personen die zeiden van SOAW afkomstig te zijn en een controle te willen uitvoeren in het huis naar vermeende prostitutie in het huis. De vrouw belde verontwaardigd het ministerie en kreeg de verrassing van haar leven toen ze hoorde dat dit niet mogelijk was.

Het interim-hoofd van Arbeidszorg Provence adviseerde de vrouw om een officiële aanklacht in te dienen. ,,We voeren dit soort controles absoluut niet uit en zeker niet bij particulieren thuis. Het ministerie van SOAW bezoekt bedrijven en wanneer dit plaatsvindt heeft de functionaris de verplichting zich te legitimeren en wordt daarbij vergezeld door het politiekorps, BAB, SVB of andere noodzakelijke instanties. We vragen de bevolking dan ook om zeer alert te blijven”, aldus Provence in een officiële reactie via de media.

Arbeidszorg heeft veiligheidsinspecteurs, arbeidsinspecteurs en onderzoeksambtenaren in dienst. Arbeidsinspecteurs controleren bedrijven voor wat betreft arbeidsvoorwaarden, veiligheidsinspecteurs controleren alles wat te maken heeft met werkveiligheid en onderzoeksambtenaren zitten in een speciale dienst als woningdienstbode en die bezoeken brengen aan huizen die een vergunning hebben aangevraagd om deze te controleren of de werkelijkheid strookt met wat er is aangegeven in de aanvraag.

Bron: Antilliaans Dagblad

Advertentie

back home

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *