25 C
Willemstad
• vrijdag 7 mei 2021 10:10

Democracy now! | Thursday, May 6, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Nu.cw | Vrijwel alle namen in nieuwe kabinet-Pisas bekend

Beoogd premier Gilmar ‘Pik’ Pisas heeft zijn nieuwe kabinet bijna compleet. De MFK en de PNP hebben inmiddels voor de meeste portefeuilles een kandidaat aangedragen. Het Antilliaans Dagblad...

Nu.cw | Flow/UTS belooft beterschap met nieuwe aanpak problemen

Goed nieuws vanuit Flow/UTS. Het bedrijf heeft toegezegd flink te gaan investeren in betere en stabiele telecom- en internetverbindingen. Technici zullen over het hele eiland problemen zo...

PBC | Grapperhaus wil onderzoek naar oververtegenwoordiging migraten in strafrechtketen

Persbureau Curacao Minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid in Nederland gaat onderzoek uitvoeren naar de oververtegenwoordiging van mensen met een migratieachtergrond. Die verschilt in de verschillende fases...

PBC | Curaçao krijgt informatiecentrum Europese Unie

Persbureau Curacao Curaçao krijgt een informatiecentrum over de Europese Unie. Een initiatief van de Kamer van Koophandel en de Stichting Caribische belasting en Europawinkel. De Europese Commissie in...

PBC | Inspectie controleert 21 winkels en restaurants

Persbureau Curacao De Inspectie heeft een groot aantal restaurants een waarschuwing gegeven omdat zij zich niet aan de coronaregels houden. 21 zeken kregen een bezoekje. In de meeste gevallen...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaPeppie Sulvaran: ‘Politie voor politieke doeleinden ingezet’

Peppie Sulvaran: ‘Politie voor politieke doeleinden ingezet’

Eldon Peppie Sulvaran
Eldon Peppie Sulvaran

Willemstad – De politiemacht wordt voor politieke doeleinden ingezet, stelt advocaat Eldon ‘Peppie’ Sulvaran.

Hij betoogde gisteren in een live gesprek met Radio Mas dat zowat de hele politiesterkte wordt aangewend ‘om te jagen op een loterijhouder’. Zonder een naam te noemen doelde hij op Robbie dos Santos, want hij voegde eraan toe: ,,Ik zeg dit niet omdat het mijn cliënt is.”

Advertentie

En, zei hij voorts:

,,Ik geef toe dat hij over een deel van de loten mogelijk geen belasting heeft betaald, maar dat gebeurt al jaren en hij is zeker niet de enige.”

Aldus Sulvaran, die ook advocaat is van verdacht Statenlid en ex-premier Gerrit Schotte (MFK) in een andere strafzaak.

Tijdens het vraaggesprek, dat bedoeld was om te reageren op de persconferentie van minister Nelson Navarro (PAIS) van Justitie een dag eerder over de actuele misdaad en gewelddadigheden, stelde Sulvaran dat doordat bewust alle aandacht uitgaat naar de vervolging van Dos Santos (in de zaak Bientu) – ingegeven omdat Nederland dat volgens hem wil – er geen tijd en geld is voor bescherming van het arme deel van de bevolking en de achtergebleven buurten.

Het eiland en het systeem zijn volgens de strafadvocaat ‘verrot’, maar ‘het corrupte bootje moet blijven varen’. Enkele van de toplieden in de samenleving kunnen en mogen doen en laten wat ze willen; hun wordt geen strobreed in de weg gelegd, meent de geïnterviewde.

,,Een handjevol mensen heeft het voor het zeggen en koopt iedereen.” Sulvaran begon zijn verhaal door opnieuw uit te halen tegen de in zijn ogen gewraakte consensusrijkswetten, waardoor Nederland het hier volledig voor het zeggen heeft. ,,Onze minister van Justitie heeft niets in te brengen. De procureur-generaal zegt tegen hem: ‘Ga naar je werkplek. Je hebt niets te vertellen. Wij beslissen’.”

Dit zorgt er volgens hem voor dat het hele politiekorps om politieke motieven wordt gebruikt.

,,Dat is de reden dat het hier een kolonie blijft. Ik ben in oorlog, Dwight”, zei de advocaat die bekend is van de pressiestichting Kòrsou Fuerte i Outónomo (KFO) tegen radioverslaggever Dwight Rudolfina van Mas.

,,Wat zij zeggen is: ‘Jullie moeten je als een house nigger gedragen; wie zijn jullie om een rechter die valsheid in geschrifte pleegde te bevragen of de Centrale Bank-president die voor miljoenen malverseerde?’”

Gevolg is volgens Sulvaran dat er te weinig agenten en politiemacht overblijven voor ander werk. ,,En het volk is het slachtoffer”, verwijzend naar de moorden en overvallen. ,,Wij houden niet van onszelf”, vervolgde de strafpleiter, die extra in de schijnwerpers staat met de klacht van de Orde van Advocaten en diverse andere individuele advocaten tegen hem bij de Raad van Toezicht op de Advocatuur.

,,Wij hebben justitie en financiën zo bij Nederland ingeleverd.” Verschillende malen tijdens het radio-interview was Centrale Bank-president Emsley Tromp mikpunt van Sulvarans pijlen. Het Openbaar Ministerie in Nederland stelde vraagtekens bij Tromps integriteit, somde hij op.

Dat deed volgens de KFO-advocaat ook de Algemene Rekenkamer van Curaçao, maar eveneens de rechter op Curaçao in de rectificatiezaak die Tromp tegen KFO aanspande maar verloor. Volgens Sulvaran moet zwaar worden geïnvesteerd in de arme wijken. Die hebben niets, maar er is echt wel geld genoeg.

,,Als er 270 miljoen voor Sint Maarten is, buiten alle regels om (ook in dit geval verwijzend naar Tromp die Sint Maarten faciliteerde met een obligatielening, red.) dan zeker toch ook voor onze buurten!”

Zoals hij eerder voor Mas en andere media deed, voorspelde Sulvaran gisteren opnieuw ‘vroeg of laat een explosie’ omdat er met twee maten wordt gemeten.

Bron: Antilliaans Dagblad

Advertentie

back home

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties