27.3 C
Willemstad
• zondag 28 november 2021 02:20

Laatste reacties

- Advertentie -

Peppie Sulvaran: ‘Politie voor politieke doeleinden ingezet’

Eldon Peppie Sulvaran
Eldon Peppie Sulvaran

Willemstad – De politiemacht wordt voor politieke doeleinden ingezet, stelt advocaat Eldon ‘Peppie’ Sulvaran.

Hij betoogde gisteren in een live gesprek met Radio Mas dat zowat de hele politiesterkte wordt aangewend ‘om te jagen op een loterijhouder’. Zonder een naam te noemen doelde hij op Robbie dos Santos, want hij voegde eraan toe: ,,Ik zeg dit niet omdat het mijn cliënt is.”

Advertentie

- Advertentie -

En, zei hij voorts:

,,Ik geef toe dat hij over een deel van de loten mogelijk geen belasting heeft betaald, maar dat gebeurt al jaren en hij is zeker niet de enige.”

Aldus Sulvaran, die ook advocaat is van verdacht Statenlid en ex-premier Gerrit Schotte (MFK) in een andere strafzaak.

Tijdens het vraaggesprek, dat bedoeld was om te reageren op de persconferentie van minister Nelson Navarro (PAIS) van Justitie een dag eerder over de actuele misdaad en gewelddadigheden, stelde Sulvaran dat doordat bewust alle aandacht uitgaat naar de vervolging van Dos Santos (in de zaak Bientu) – ingegeven omdat Nederland dat volgens hem wil – er geen tijd en geld is voor bescherming van het arme deel van de bevolking en de achtergebleven buurten.

- Advertisement -

Het eiland en het systeem zijn volgens de strafadvocaat ‘verrot’, maar ‘het corrupte bootje moet blijven varen’. Enkele van de toplieden in de samenleving kunnen en mogen doen en laten wat ze willen; hun wordt geen strobreed in de weg gelegd, meent de geïnterviewde.

,,Een handjevol mensen heeft het voor het zeggen en koopt iedereen.” Sulvaran begon zijn verhaal door opnieuw uit te halen tegen de in zijn ogen gewraakte consensusrijkswetten, waardoor Nederland het hier volledig voor het zeggen heeft. ,,Onze minister van Justitie heeft niets in te brengen. De procureur-generaal zegt tegen hem: ‘Ga naar je werkplek. Je hebt niets te vertellen. Wij beslissen’.”

Dit zorgt er volgens hem voor dat het hele politiekorps om politieke motieven wordt gebruikt.

,,Dat is de reden dat het hier een kolonie blijft. Ik ben in oorlog, Dwight”, zei de advocaat die bekend is van de pressiestichting Kòrsou Fuerte i Outónomo (KFO) tegen radioverslaggever Dwight Rudolfina van Mas.

,,Wat zij zeggen is: ‘Jullie moeten je als een house nigger gedragen; wie zijn jullie om een rechter die valsheid in geschrifte pleegde te bevragen of de Centrale Bank-president die voor miljoenen malverseerde?’”

Gevolg is volgens Sulvaran dat er te weinig agenten en politiemacht overblijven voor ander werk. ,,En het volk is het slachtoffer”, verwijzend naar de moorden en overvallen. ,,Wij houden niet van onszelf”, vervolgde de strafpleiter, die extra in de schijnwerpers staat met de klacht van de Orde van Advocaten en diverse andere individuele advocaten tegen hem bij de Raad van Toezicht op de Advocatuur.

,,Wij hebben justitie en financiën zo bij Nederland ingeleverd.” Verschillende malen tijdens het radio-interview was Centrale Bank-president Emsley Tromp mikpunt van Sulvarans pijlen. Het Openbaar Ministerie in Nederland stelde vraagtekens bij Tromps integriteit, somde hij op.

Dat deed volgens de KFO-advocaat ook de Algemene Rekenkamer van Curaçao, maar eveneens de rechter op Curaçao in de rectificatiezaak die Tromp tegen KFO aanspande maar verloor. Volgens Sulvaran moet zwaar worden geïnvesteerd in de arme wijken. Die hebben niets, maar er is echt wel geld genoeg.

,,Als er 270 miljoen voor Sint Maarten is, buiten alle regels om (ook in dit geval verwijzend naar Tromp die Sint Maarten faciliteerde met een obligatielening, red.) dan zeker toch ook voor onze buurten!”

Zoals hij eerder voor Mas en andere media deed, voorspelde Sulvaran gisteren opnieuw ‘vroeg of laat een explosie’ omdat er met twee maten wordt gemeten.

Bron: Antilliaans Dagblad

Advertentie

back home

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

DH | Irion gives insight into reform measures for Finance Ministry

PHILIPSBURG--Finance Minister Ardwell Irion on Thursday gave Members of Parliament (MPs) an insight into the reform measures for the Finance Ministry in the country package. The country package...

AntilliaansDagblad | Huis in beschermd natuurgebied Bonaire

Stinapa weet niets van plannen en zegt zich kritisch op te zullen stellen Kralendijk - De officiële bekendmaking van de bouw van een huis in de beschermde bufferzone...

AntilliaansDagblad | Flamingo Oscar losgelaten

Toen bij de Fundashon Dier en Onderwijs Cariben een melding binnenkwam van een gewonde flamingo, ging oprichter en dierenarts Odette Doest direct op redding uit. Ze kreeg het...

AntilliaansDagblad | Capriles Kliniek met zaak tegen overheid

Willemstad - De Capriles Kliniek begint een rechtszaak tegen de Curaçaose overheid. De inzet zal zijn dat de tarieven worden aangepast en dat de geleden schade wordt...

AntilliaansDagblad | Einde Tayer Soshal

Willemstad - De sociale werkplaats in Landhuis Groot Santa Martha sluit definitief de deuren. De Fundashon Tayer Soshal is in staat van liquidatie gesteld. De negentien werknemers...

AntilliaansDagblad | Minister overleeft, maar diep door het stof

Willemstad - MFK-minister Dorothy Pietersz-Janga van GMN heeft het Statendebat overleefd met ‘slechts’ een motie van afkeuring, maar moet voortaan wel het parlement tijdig informeren over ‘welke...
- Advertentie -