30 C
Willemstad
• woensdag 6 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Situatie DAE heeft desastreuze gevolgen

logo-daeWillemstad – Hoewel de luchtvaart niet binnen zijn portefeuille valt, peinst minister Steven Martina van Economische Ontwikkeling er toch over om zich tot Korpodeko te wenden met vragen over de situatie omtrent DAE.

Dat heeft de minister gisteren tijdens de wekelijkse persbijeenkomst van de ministerraad in Fort Amsterdam bekendgemaakt.
Halverwege deze week kreeg DAE van het Instituto Nacional de Aeronautica Civil (Inac) van Venezuela te horen dat alle DAE-vluchten met bestemming Venezuela werden geannuleerd.
Dit gebeurde omdat de lokale vliegtuigmaatschappij niet aan de veiligheidsnormen zou voldoen. Hierdoor strandden verschillende inwoners van Venezuela op Curaçao.
Insel Air sprong gisteren in de bres en transporteerde de groep alsnog naar Venezuela.
Edward Heerenveen, de directeur van Insel Air, meldde met deze actie de eer van Curaçao hoog te willen houden in het buitenland en om de naam van de Curaçaose luchtvaart niet verder te beschadigen.
Ook minister Martina zei dat de gevolgen van de annulering van de DAE-vluchten naar Venezuela desastreus zijn voor Curaçao.
In dit kader wil de minister van Economische Ontwikkeling zich ook wenden tot Korpodeko, de organisatie die op zeker drie momenten DAE financiële assistentie heeft verleend, met de vragen wat de toekomstplannen zijn voor DAE, hoe de financiële situatie is van de organisatie en wat er gedaan wordt om de huidige situatie te verhelpen.

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DH | Ministry of VROMI announces opening of Great Bay Fresh Water Pond Channel

GREAT BAY, Sint Maarten (DCOMM) – The Ministry of Public Housing, Environment, Spatial Planning, and Infrastructure (Ministry of VROMI), will temporary open the Great Bay Fresh Pond...

Democracy now! | Wednesday, July 6, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 6 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NTR | Eén op drie Caribische Nederlanders gediscrimineerd, ‘Weet waar je aan begint als je naar Nederland wil’

John Samson DEN HAAG – Eén op de drie Caribische Nederlanders ervaart discriminatie in Nederland, blijkt uit onderzoek van het CBS. “Weet waar je aan begint als je...

Ingezonden | We doen het maar zelf

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

Extra | Journaal 5 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -
- Advertentie -