Situatie DAE heeft desastreuze gevolgen

logo-daeWillemstad – Hoewel de luchtvaart niet binnen zijn portefeuille valt, peinst minister Steven Martina van Economische Ontwikkeling er toch over om zich tot Korpodeko te wenden met vragen over de situatie omtrent DAE.

Dat heeft de minister gisteren tijdens de wekelijkse persbijeenkomst van de ministerraad in Fort Amsterdam bekendgemaakt.
Halverwege deze week kreeg DAE van het Instituto Nacional de Aeronautica Civil (Inac) van Venezuela te horen dat alle DAE-vluchten met bestemming Venezuela werden geannuleerd.
Dit gebeurde omdat de lokale vliegtuigmaatschappij niet aan de veiligheidsnormen zou voldoen. Hierdoor strandden verschillende inwoners van Venezuela op Curaçao.
Insel Air sprong gisteren in de bres en transporteerde de groep alsnog naar Venezuela.
Edward Heerenveen, de directeur van Insel Air, meldde met deze actie de eer van Curaçao hoog te willen houden in het buitenland en om de naam van de Curaçaose luchtvaart niet verder te beschadigen.
Ook minister Martina zei dat de gevolgen van de annulering van de DAE-vluchten naar Venezuela desastreus zijn voor Curaçao.
In dit kader wil de minister van Economische Ontwikkeling zich ook wenden tot Korpodeko, de organisatie die op zeker drie momenten DAE financiële assistentie heeft verleend, met de vragen wat de toekomstplannen zijn voor DAE, hoe de financiële situatie is van de organisatie en wat er gedaan wordt om de huidige situatie te verhelpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *