Josepha wil partijgenoten baan geven

 Conflict tussen ambtelijke top SOAW en minister escaleert  

JosephaWillemstad – Minister Sherwin Josepha (PS) wordt er door de ambtelijke top van SOAW van beticht dat hij onervaren partijgenoten wil aanstellen in plaats van de ervaren en gekwalificeerde medewerkers die hiervoor al groen licht kregen.  

Dit blijkt uit een brief van Donate ‘Donna’ Philbert-Nieveld, sectordirecteur Arbeid, die door bewindsman Josepha ‘ter beschikking van de minister is gesteld’.
Dat wil zoveel zeggen als dat Philbert niet ontslagen is, maar wel aan de kant is geschoven en dus haar reguliere werk niet kan uitoefenen.
Onder een ‘positieve minister’ komt ze graag terug, schrijft ze, doelend op de demissionaire status van Josepha in de transitieregering Hodge, terwijl er tot nu toe geen signalen zijn dat Josepha terugkeert in het politieke kabinet van de PS/PAIS/PNP/Sulvaran-coalitie.
De sectordirecteur is een van de vijf ondertekenaars van de brief van 17 april aan de ministerraad, waarin de ‘kritieke situatie’ bij Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (SOAW) in verband met het uitblijven van de aanstelling van vier ervaren functionarissen wordt aangekaart.
Bij het ministerie lijkt het conflict tussen Josepha en de vijf hoogste ambtenaren gisteren en de dag ervoor verder te zijn opgelaaid.

Nadat het Antilliaans Dagblad op woensdag berichtte over de brandbrief en vervolgens gisteren over de felle reactie van de minister, heeft de sectordirecteur haar werkruimte bij Pietermaai Parking ontruimd.
Maar ook kwam het, naar nu blijkt, woensdagavond tot een treffen: twee persoonlijke medewerkers van de minister zouden secretaris-generaal Oswald Dalnoot ‘verbaal en fysiek’ hebben aangevallen. Zo meldt Philbert in haar brief aan collega’s kenbaar; zij zag welke impact dit had op de gezondheid van de SG en zijn zoon, die Dalnoot te hulp schoot en in de parkeerruimte van Pietermaai Parking tot twee maal toe werd klem gereden;

,,Zo erg zelfs dat de politie er aan te pas moest komen.”

De sectordirecteur, die het eerder deze week het zwaarst moest ontgelden in de reactie van minister Josepha op het managementteam van SOAW, stelt dat zij degene is geweest die aan het licht heeft gebracht ‘dat de minister de vier ervaren medewerkers die het werk naar behoren konden uitvoeren vervangen werden door vier partijgenoten (zonder ervaring en kennis van de wetgeving)’. En dit juist in de periode dat de HDX Turnaround van Isla plaats moest vinden en Dokmaatschappij CDM heel wat niet-lokale arbeidskrachten nodig had.
Ook dat SOAW binnenkort met de Brookstower I en Brookstower II aanloop te maken krijgen, was en is ‘een doorn in het oog van de minister’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *