Ambtenaren hoeven niet te vrezen voor ontslag

Het GOA dat gisteren plaatsvond was het vervolg van een vergadering tussen de vakbonden en de ministerraad die afgelopen woensdagochtend plaatsvond.

Tijdens deze vergadering bleek weer eens dat het ambtenarenapparaat te groot is en dat de regering maatregelen wil treffen om in de kosten hiervan te kunnen snijden.
Zo wil de regering de vakantie-uitkering van de ambtenaren van 6 procent naar 3 procent verlagen en willen zij de indexering en de loontrede voor een periode van twee jaar afschaffen.
Even was er onder de 3.600 ambtenaren die Curaçao rijk is ook de vrees dat er gedwongen ontslagen zouden vallen.
Maar dit is absoluut niet het geval, zo laat de voorzitter van Abvo Wendy Calmes desgevraagd weten. Volgens Calmes heeft de ministerraad tijdens de vergadering in Fòrti woensdagochtend nogmaals herhaald en bevestigd dat er geen gedwongen ontslagen zullen vallen.

,,De ambtenaren mogen gerust zijn”

, zo laat Calmes weten.
In dezelfde adem geeft de voorzitter van Abvo te kennen dat indien het toch zo ver komt, de vakbonden zich niet zonder slag of stoot te kennen zullen geven.

,,Als het zo ver komt en de regering zulke maatregelen gaat treffen, kan ik je vertellen dat de ambtenaren in opstand zullen komen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *