26 C
Willemstad
• vrijdag 16 april 2021 03:27

ParadiseFM | 49.000 toeristen bezochten Aruba in maart

Bijna 49.000 verblijfstoeristen bezochten Aruba in de maand maart. Dat heeft het Arubaanse toerismebureau gisteren bekend gemaakt. Daarvan waren ruim 43.000 toeristen afkomstig uit Noord-Amerika. De rest kwam...

NRC | Curaçao verlengt lockdown tot 30 april

Flori Hofman De lockdown op Curaçao wordt zeker tot 30 april verlengd. Dat heeft premier Eugene Rhuggenaath donderdag bekendgemaakt, meldt persbureau ANP. Daarmee zal de avondklok, die tussen...

NTR | Curaçao verlengt lockdown, omdat er geen andere optie is

Oscar van Dam WILLEMSTAD – ‘‘Een versoepeling van de corona maatregelen op Curaçao is op dit moment geen enkele optie. We hebben te maken met de Britse variant,...

DH | Invest in kingdom relations, Council of State reemphasises

THE HAGUE--Relations in the Dutch Kingdom require constant investment, the Council of State reemphasised in its 2020 annual report. The relationship of mutual respect between governments and...

AntilliaansDagblad | Maatregelen Bonaire voorzichtig afgeschaald

Kralendijk - Gezaghebber Edison Rijna heeft tijdens de persconferentie van gisteren het risiconiveau verlaagd van niveau 6 naar niveau 5. Er is volgens Rijna verbetering opgetreden, maar hij...

AntilliaansDagblad | Perspectief politieplannen St. Maarten verdwijnt

Den Haag - Waar de voortgangscommissie eind 2019 optimistisch was over het Korps Politie Sint Maarten (KPSM), is het perspectief op verbeteringen nu erg laag. Anderzijds lijkt...
- Advertisement -spot_img
HomeLandenCuraçaoSitkom verzet zich tegen ontslagen bij UTS

Sitkom verzet zich tegen ontslagen bij UTS

uts-smallWILLEMSTAD — Er zal niemand bij UTS naar huis gaan, zolang het bedrijf winst blijft maken en veel geld blijft storten in tal van sponsoractiviteiten.
Dit stelt Emilio Brunken, voorzitter van UTS-vakbond Sitkom. Hij reageert hiermee op de talloze geruchten dat UTS bezig zou zijn met plannen om in het kader van bezuinigingen werknemers naar huis te sturen.

De geruchten werden tijdens de begrotingsbehandeling in de Staten aangewakkerd door de minister belast met Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP), Earl Balborda (PNP). Reagerend op vragen van Statenleden had Balborda verklaard dat UTS al jaren bezig is om op zijn kosten te besparen.
Deze exercities zouden zijn ingegeven door onder meer de toegenomen concurrentie, de economische crisis en het streven van het bedrijf om zijn efficiëntie te verhogen.
In dit kader zouden er, volgens de minister, gesprekken met alle actoren binnen het bedrijf gevoerd gaan worden.

In een reactie wil UTS-directeur Paul de Geus niet officieel op de plannen van het telecombedrijf ingaan.
Hij geeft wel aan dat binnenkort alle betrokkenen bij UTS op de hoogte worden gesteld van de plannen.
Hierbij worden gesprekken gevoerd met onder meer de aandeelhouder(s), de Raad van Commissarissen (RvC) en vakbond Sitkom.
Maar in een reactie stelt Brunken dat Sitkom op zijn standpunt blijft staan.

“Er gaat niemand weg bij UTS.
Niet zolang UTS nog ieder jaar winst blijft maken.
Ook niet zolang er steeds meer geld van UTS in sponsoring van tal van projecten wordt gestort. Zo werd er onlangs geld gestoken in het Tumbafestival, terwijl er nu weer geïnvesteerd wordt in stellages langs de carnavalsroute.
Iedereen zegt dat het goed gaat met het bedrijf.
UTS blijft geld produceren.
Dus waarom zou je mensen moeten ontslaan bij een bedrijf waar het goed gaat?”

, aldus Brunken vanochtend.
Brunken stelt dat in plaats van over ontslagen te praten, er beter onderzoek verricht moet worden naar al het geld dat er bij UTS binnenkomt.

“Waar gaat al dat geld naar toe?
Daar moeten de politici zich op gaan richten.
Kijk maar naar hoe vijftien werknemers van uitzendbureaus door UTS in dienst worden genomen, drie maanden niet hoeven te werken en toch worden uitbetaald om thuis niks te blijven doen.
Het gaat hier om een bedrag van meer dan 90.000 gulden.
Zulke zaken moeten door UTS worden onderzocht.”

De voorzitter wijst erop dat wanneer Sitkom voor een gesprek over mogelijke ontslagen worden uitgenodigd, de vakbond zijn standpunt duidelijk naar voren zal brengen.

  • “Zolang dit bedrijf geld blijft maken, gaan we niet akkoord dat mensen naar huis moeten.”

CAO

Eind deze week zal de nieuwe driejarige cao tussen de leiding van telecombedrijf UTS en vakbond Sitkom officieel worden ondertekend. Volgens Sitkom-voorzitter Emilio Brunken heeft het personeel van UTS voor de zoveelste cao op rij toezeggingen gedaan op financieel gebied in het belang van UTS.

“Op financieel gebied verandert er niets, behalve dat de indexering wordt aangepast. Wij krijgen altijd te horen dat er geen geld over is voor het personeel. Maar zodra wij de deur achter ons hebben gesloten, dan horen wij dat UTS weer iemand anders gaat sponsoren.”

 

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties