26 C
Willemstad
• vrijdag 16 april 2021 07:55

ParadiseFM | 49.000 toeristen bezochten Aruba in maart

Bijna 49.000 verblijfstoeristen bezochten Aruba in de maand maart. Dat heeft het Arubaanse toerismebureau gisteren bekend gemaakt. Daarvan waren ruim 43.000 toeristen afkomstig uit Noord-Amerika. De rest kwam...

NRC | Curaçao verlengt lockdown tot 30 april

Flori Hofman De lockdown op Curaçao wordt zeker tot 30 april verlengd. Dat heeft premier Eugene Rhuggenaath donderdag bekendgemaakt, meldt persbureau ANP. Daarmee zal de avondklok, die tussen...

NTR | Curaçao verlengt lockdown, omdat er geen andere optie is

Oscar van Dam WILLEMSTAD – ‘‘Een versoepeling van de corona maatregelen op Curaçao is op dit moment geen enkele optie. We hebben te maken met de Britse variant,...

DH | Invest in kingdom relations, Council of State reemphasises

THE HAGUE--Relations in the Dutch Kingdom require constant investment, the Council of State reemphasised in its 2020 annual report. The relationship of mutual respect between governments and...

AntilliaansDagblad | Maatregelen Bonaire voorzichtig afgeschaald

Kralendijk - Gezaghebber Edison Rijna heeft tijdens de persconferentie van gisteren het risiconiveau verlaagd van niveau 6 naar niveau 5. Er is volgens Rijna verbetering opgetreden, maar hij...

AntilliaansDagblad | Perspectief politieplannen St. Maarten verdwijnt

Den Haag - Waar de voortgangscommissie eind 2019 optimistisch was over het Korps Politie Sint Maarten (KPSM), is het perspectief op verbeteringen nu erg laag. Anderzijds lijkt...
- Advertisement -spot_img
HomeNieuwsGezondheidWiels: NHN op Zaquito

Wiels: NHN op Zaquito

Dean rozier met Helmin WielsWILLEMSTAD — Nos Hospital Nobo (NHN) moet op Zaquito komen.
Dat heeft Helmin Wiels, politiek leider van Pueblo Soberano, afgelopen zaterdag bevestigd.
PS heeft de portefeuille van Gezondheid, Milieu en Natuur.

De geruchten dat de huidige regering niet door zou gaan met de plannen om NHN op het voormalig Amstelterrein aan de Rijkseenheid Boulevard Nieuwe Haven te bouwen deden al een tijd de ronde.
Tijdens een coalitievergadering van eind vorige week werd voornamelijk over de bouw van een nieuw ziekenhuis gesproken.
Duidelijk werd dat een meerderheid van de coalitiepartners niet door wil gaan met de bouw op het voormalige Amstelterrein.

De PNP, onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran en de PS hadden aangegeven dat het ziekenhuis op een andere locatie moet komen.
Zaterdag gaf Wiels tijdens zijn wekelijkse toespraak bij het partijgebouw ook aan dat Zaquito de locatie wordt waar een nieuw ziekenhuis wordt gebouwd.
Het terrein te Zaquito aan de Piscaderaweg is verdeeld in twee stukken.
Op een gedeelte staan enkele gebouwen waarin de GGD is gehuisvest en een ander gedeelte van het terrein is afgezet en dient als een voetbalveld dat onder beheer is van de oudste voetbalclub van Curaçao, Jong Holland, dat ook door scholen in de wijk wordt gebruikt.
Uit onderzoek vorig jaar van Stichting Sona, de trekker van het nieuwbouwprojectblijk, bleek dat het voormalige Amstelterrein aan de Rijkseenheid Boulevard geschikt is voor de bouw van het nieuwe ziekenhuis.
Bij de aanwijzing van de Rijksministerraad van 13 juli vorig jaar is echter besloten de Curaçaose gezondheidszorg eerst betaalbaar worden gemaakt voordat nieuwe verplichtingen of leningen mogen worden aangegaan om een nieuw ziekenhuis te bekostigen.

Aqualectra
Het terrein is eigendom van nutsbedrijf Aqualectra.
De overheids-nv heeft het terrein van projectontwikkelaar Scadta Real Estate CV overgenomen. Dat is gebeurd in de vorm van een lening van vijftien jaar tegen een rente van 5 procent. Aqualectra moet per maand 140.000 gulden aflossen op de lening.
Aqualectra en Scadta zijn tot een overeenkomst gekomen wat betreft de schadeclaim die de projectontwikkelaar bij het nutsbedrijf heeft ingediend voor de bouw van onder andere een nieuw hoofdkantoor.
De partijen hebben bepaald dat Aqualectra alle directe kosten die de pensioenfondsen op aanwijzen van de directie van Aqualectra hebben gemaakt zal vergoeden.

Sehos
De bouw van NHN op de huidige locatie van het St. Elisabeth Hospitaal (Sehos) is volgens de Vereniging van Medisch Specialisten Curaçao (VMSC) de meest reële en haalbare mogelijkheid. De vereniging staat achter het bestuur van het ziekenhuis, dat onlangs heeft aangekondigd een trekkersrol te willen vervullen voor de gefaseerde bouw van een nieuw ziekenhuis in Otrobanda.

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties