ParadiseFM | Code geel zorgt voor meer boekingen

Code geel zorgt voor meer boekingen. Dat zegt Chata directeur Seferina-Rojas in het Antilliaans dagblad. Dat valt meteen te zien in een toename in het aantal boekingen...

Democracy now! | Monday, May 17, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 17 mei 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | ‘Nederland stuurt vaccins voor heel Suriname’

Nederland heeft toegezegd ongeveer 700.000 coronavaccins naar Suriname te sturen, ruim voldoende voor de gehele bevolking. De Surinaamse president Chan Santokhi zei dit zaterdag tijdens een bijeenkomst,...

Nu.cw | Voedselbank Curaçao krijgt donatie van 100.000 gulden

Stichting Johannes Bosco heeft een donatie van 100.000 gulden toegezegd aan de Voedselbank Curaçao. Dat is een verdubbeling van het bedrag dat de Voedselbank vorig jaar ontving...

ParadiseFM | Stranden overdag toegankelijk; avondklok vanaf 23 uur

De regering kondigde vanmorgen nieuwe versoepelingen van de coronamaatregelen aan. Al deze maatregelen gaan in op woensdag 19 mei. Hier staan ze op een rij: De avondklok...
- Advertisement -spot_img

Sitek wacht nog steeds op antwoord

HomeMediaSitek wacht nog steeds op antwoord

sitek
Sitek wacht nog steeds op antwoord

WILLEMSTAD — Onderwijsvakbond Sitek wacht nog steeds op informatie die haar is toegezegd door minister Etienne van der Horst (Bestuur, Planning en Dienstverlening, Pais).

Aan de hand van deze informatie zal de vakbond, na overleg met haar leden, besluiten of zij alsnog terugkomt op haar beslissing om geen zitting te nemen in het Centraal Georganiseerd Overleg in Ambtenarenzaken (CGOA).

Volgens Sitek-voorzitter Darius ‘Lio’ Plantijn had een delegatie van de vakbond voor onderwijzend personeel gisteren om de tafel moeten zitten met de minister. Maar de afspraak kon geen doorgang vinden omdat toegezegde informatie, tegen de afspraken in, niet naar de vakbond was gestuurd.

Van der Horst had Sitek uitgenodigd om in de CGOA zitting te nemen. In de CGOA zitten vakbonden die door de overheid erkend worden als overheidsvakbonden.

Op dit moment zijn dit Abvo (ambtenaren), NAPB (politie), STrAF (douane) en SAP (politie en justitiële keten). Met deze bonden overlegt de overheid in het CGOA over alles wat met arbeidsvoorwaarden van overheidspersoneel te maken heeft.

Sitek heeft het aanbod in eerste instantie afgewezen. De vakbond baseerde zich hierbij op afspraken met de overheid, waarin is bepaald hoe er over arbeidsvoorwaarden van het onderwijzend personeel moet worden onderhandeld.

Maar na de afzegging van Sitek kwam er tijdens een onderhoud een tweede verzoek van de minister om alsnog tot de CGOA toe te treden. Binnen de CGOA zou er dan over de algemene arbeidsvoorwaarden voor het onderwijzend personeel gesproken kunnen worden, terwijl in het zogenoemde sectoriaal overleg over specifieke onderwijszaken gesproken zou kunnen worden.

Tijdens dit laatste gesprek was toegezegd dat de vakbond documenten over wat wel en wat niet mogelijk zou zijn in CGOA-verband, zou krijgen opgestuurd. Maar Plantijn wijst erop dat deze documenten nooit zijn ontvangen.

“Wij zouden vrijdag vergaderen. Maar de documenten kregen wij niet. Ook was het voor ons niet mogelijk om de betrokken medewerkers aan de lijn te krijgen. We hopen dat wij zo spoedig mogelijk de toegezegde documenten kunnen krijgen, zodat wij ze aan onze juristen kunnen voorleggen.”

Plantijn spreekt de hoop uit dat de vakbond volgende week vrijdag dan alsnog met de minister om de tafel zal kunnen zitten. De Sitek-voorzitter benadrukt dat de uiteindelijke beslissing in deze zaak bij de algemene ledenvergadering van de onderwijsvakbond ligt

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties