27 C
Willemstad
• zaterdag 15 mei 2021 01:24

Telegraaf | ’Vakantie naar Aruba en Curaçao mag ook weer’

Yteke de Jong en Koen Nederhof AMSTERDAM - Het reisadvies voor Aruba en Curaçao gaat op geel. Dat bevestigt het Arubaanse bureau voor Toerisme. Eerder deze week werd...

Democracy now! | Friday, May 14, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 14 mei 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Eerste stap naar vaste muziekles op school

Curaçao heeft een eerste stap gezet op weg naar structureel muziekonderwijs in het lesprogramma op de basisscholen, zo meldt het Curaçaohuis in Den Haag in een post...

Nu.cw | Gerstenbluth waarschuwt: ‘Stijging besmettingen in korte tijd nog steeds mogelijk’

Rick Hart Epidemioloog Izzy Gerstenbluth waarschuwt voor een hausse in besmettingen in korte tijd. Dinsdag en woensdag rapporteerde de afdeling Epidemiologie geen besmettingen, maar gisteren waren het er...

PBC | Zondag ode aan jarige Maxima op de Emmabrug

Persbureau Curacao Randal Corsen speelt komende zondag koningin Maxima toe voor haar 50ste verjaardag vanaf de Emmabrug op Curaçao. Hij doet dat samen met Jadah van Dijk en Tania...
- Advertisement -spot_img

‘Schotte wil publiciteit’

HomeMedia'Schotte wil publiciteit'

Nelson Navarro
Minister van Justitie Nelson Navarro denkt dat Schotte publiciteit wil

Willemstad – Met zijn eis tot rectificatie is het MFK-leider Gerrit Schotte alleen te doen om publiciteit. Dat zei advocaat Glenn Camelia gisteren namens zijn cliënt, minister van Justitie Nelson Navarro, in het kort geding dat Schotte tegen hen had aangespannen. Daarbij wijst de advocaat op de voorgestelde rectificatietekst, waarin staat dat Navarro zijn ‘verplichtingen als minister van Justitie van Curaçao volledig geschonden’ heeft. Schotte zou Navarro tot een knieval willen dwingen.

,,Op een dergelijke bedoeling van eiser stuit een vordering tot rectificatie.”

De eis tegen Land Curaçao moet volgens Camelia niet-ontvankelijk worden verklaard. Navarro had bij Radio Direct en op TeleCuraçao opmerkingen gemaakt over verdenkingen tegen Schotte en zijn partij, die volgens Schotte’s raadsvrouw Kimberley Lasten ‘bijzonder grievend, beledigend en belasterend’ waren.

Camelia bracht op de zitting naar voren dat de vrijheid van meningsuiting essentieel is in onze maatschappij, zeker in het politiek debat. Dat is duidelijk vastgelegd in het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens.

Wat betreft het Land zou Schotte niet-ontvankelijk zijn, omdat Navarro niet namens de rechtspersoon Curaçao sprak. Verder waren veel van de uitspraken van algemene aard en die kunnen dus niet de eer en goede naam van Schotte aantasten.

De veel aangehaalde opmerking van de minister ‘als ik struikel en mijn hoofd stoot, of door de bliksem wordt getroffen, zal Schotte zich daar voor moeten verantwoorden’ is volgens Camelia al eerder gebezigd door expremier Stanley Betrian richting een politicus en is bedoeld als grappige overdrijving.

Verder verwijst Camelia naar geruchten over de betrokkenheid van Schotte bij de georganiseerde misdaad, de bedreigingen die Navarro dagelijks ontvangt en het feit dat de MFK-leider verdachte is.

Opmerkelijk is dat hij daarbij verwijst naar ‘de huiszoekingen in Italië en Sint Maarten bij een casinobaas (Corallo, red.) in verband met mogelijke strafbare feiten gepleegd door eiser’. Van Corallo wordt beweerd dat hij de MFK-campagne heeft gefinancierd.

De maat was vol, aldus Camelia over de opmerkingen van Navarro, die regelmatig door Schotte wordt bekritiseerd. Schotte probeert zijn verdachtmakingen tegen de minister volgens Camelia te gebruiken voor een verkiezingscampagne die hij binnenkort denkt te gaan voeren.

Maar het is ‘een vaststaand feit’ dat Schotte wordt verdacht van witwaspraktijken en valsheid in geschrifte. Camelia wijst alle eisen van Schotte af en wijst dus ook de eis tot rectificatie af.

Bron: Antilliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties