APK hekelt homovriendelijke toon Pais

Het gebouw van Iglesia Hesu Kristu e Kontesta, van pastor en APK-voorzitter Gilberto Bakhuis.

Iglesia Hesu Kristu e Kontesta van pastor en APK-voorzitter Gilberto Bakhuis.

WILLEMSTAD — Homoseksualiteit is niet normaal, en zal ook nooit normaal worden. De natuur en de God van de natuur staan het niet toe. In deze bewoordingen reageert de de Asosashon di Pastornan Kristian (APK), op de kritiek van Pais op coalitiegenoot Winifred ‘Wini’ Raveneau die de Gay Pride op Curaçao veroordeelde.

Volgens APK misleidt Pais het volk bewust of onbewust door te stellen dat afkeuring van homoseksualiteit te vergelijken is met slavernij of vrouwendiscriminatie.

De vereniging hekelt ook het feit dat Pais melding maakt van het feit dat Curaçao voor iedereen toegankelijk moet zijn, zoals ook in het regeerakkoord van de huidige coalitie staat vermeld.

“Sinds wanneer is christelijk Curaçao ontoegankelijk voor homo’s en hebben zij geen gelijke kansen? Er zijn homo’s in alle sectoren van onze maatschappij.

Wat onbegrijpelijk is, over regeerakkoord gesproken, is het feit dat semi- gouvernementele instellingen zoals Chata en CTDB, zonder dat hier bepaalde afspraken over zijn gemaakt of er een openbare discussie aan vooraf is gegaan, Curaçao beginnen te verkopen als ‘homo friendly island’ met het oog op economische voordelen en ministers zich geroepen voelen om deze seksvorm te ondersteunen, al dan niet onder de veronderstelling dat het omwille van anti-discriminatie is.”

De vereniging benadrukt dat discriminatie letterlijk ‘het maken van onderscheid’ betekent.

“Dagelijks maken wij onderscheid tussen goed en kwaad, tussen slecht en slechter. In dat opzicht is discriminatie terecht.”

Ook de kritiek van Pais dat Raveneau de Bijbel gebruikt om zich tegen homoseksualiteit uit te spreken, snijdt volgens de APK geen hout.

“Het is juist de Bijbel die uiteindelijk voor de afschaffing van de slavernij heeft gezorgd, het is de Bijbel die voor de meeste vrijheid voor vrouwen heeft gezorgd. Kijk maar naar de landen waar de Bijbel geen toegang heeft. Vreemd dat de mensen die zoveel kritiek hebben op de Bijbel, maar wel in christelijke landen wonen, niet in andere landen een betere toekomst zoeken.”

In haar streven om het gelijk van de Bijbel aan te tonen, wijst APK erop dat velen ervoor kiezen om naar christelijke landen te emigreren.

“Geen van hen zoekt een betere toekomst in een van de 57 moslimlanden, zeker niet de vrouwen. In deze landen bloeit de slavernij trouwens ook nog steeds volop. Daarentegen ontvangen de christelijke landen wel de duizenden immigranten van al die landen en hebben ook de homo’s hier niks te vrezen. Laten wij de Bijbel lezen en begrijpen dat deze joods-christelijke waarden de mensheid de meeste vrijheid bieden.”

Bron: Amigoe

 

6 Reacties op “APK hekelt homovriendelijke toon Pais

 1. Heden ten dage is er nog steeds slavery. Bakhuis moet de wetenschappelijke rapporten van o.a. de ILO erop nalezen dat werkt zeer verhelderend;
  http://www.ilo.org/global/topics/forced-labour/lang–en/index.htm

 2. APK klinkt alsof de katholieke kerk ( priesters,bisschoppen,kardinalen et al.) predikt dat homoseksualiteit abject gedrag is.. De koorknaapjes van destijds weten wel beter.
  Deze christelijken van de APK hebben het nadeel van de twijfel. Ze zullen wel geen haar beter zijn. Ik heb een vervelende mededeling voor deze angstige,zinzoekende vluchtelingen van het aardse in het hogere : homoseksualiteit bestaat, het hiernamaals bestaat niet. So get a life now before you have lived useless. Waiting for heaven is like watching and waiting for a better tv-programm: it never comes.

 3. “all men and women are your
  brothers and sisters.”
  Dat moet u uw mensen leren, meneer “Bakhuis”. Als u dat kunt bent u een verlicht mens.

 4. Wat een achterlijke club. Onder welke steen leven deze mensen. De middeleeuwen zijn hier niets bij vergeleken. Nos per nos, krijgen ze voor hun schandelijke uitlatingen ook nog subsidie?????
  Tijd om dit te stoppen, if so.
  Hahahahahahahianhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhaiaiaiaiaiaiaiiahh

 5. Hoe durven jullie zo met je medemens om te gaan. Het is wel normal bij deze club en zo’n non figuur als Raveneau dat de mijn landgenoten YdK hier buitenvrouwen en tientallen kids hebben rondlopen waar niet voor betaald wordt. Dat is de redden van de kriminalidat hier. Bestidos.

 6. Volgens mij vindt de bijbel slavernij gewoon en goed…
  maar er zullen natuurlijk allerlei tegenstrijdige teksten zijn in allerlei verschillende bijbel boeken.
  Dus de bijbel is en blijft een onzin boek van oude verhalen bij het kampvuur.
  mensen die heden tendage de bijbel letterlijk willen nemen, zijn in mijn ogen dom en achterlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *