26 C
Willemstad
• zondag 16 mei 2021 08:13

DH | Sarah wants clarity on Doncher’s suspension

PHILIPSBURG--United Democrats (UD) Member of Parliament (MP) Sarah Wescot-Williams on Thursday evening called on government to provide clarity on the suspension of Princess Juliana International Airport (PJIA)...

Ingezonden | Respect!

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

AntilliaansDagblad | Kluivert tijdelijk bondscoach

Willemstad - Patrick Kluivert vervangt tijdelijk Guus Hiddink als bondscoach van de Curaçaose voetbalselectie. Hiddink is herstellende van Covid-19 en niet fit genoeg om de selectie te...

PBC | Curaçaose stranden per direct weer open

Persbureau Curacao De stranden op Curaçao zijn per direct weer open. Het juridisch verbod blijkt in de ministeriele beschikking helemaal niet te bestaan. De regering communiceerde dat op...

PBC | Bicentini wil Hiddink graag opvolgen

Persbureau Curacao Bicentini is bereid te praten over een terugkeer naar Curaçao om Hiddink tijdelijk op te volgen. De voormalige bondscoach van Curaçao zegt nog niet te zijn...

AD | Stormloop op vakanties: extra TUI vluchten naar Curaçao en Aruba

Sanne Meijer | Algemeen Dagblad Dat we vanaf vandaag weer in het vliegtuig mogen springen naar een aantal bestemmingen, hebben reisorganisaties geweten. De telefoon staat roodgloeiend. ,,Alles wijst erop dat vandaag...
- Advertisement -spot_img

APK hekelt homovriendelijke toon Pais

HomeMediaAPK hekelt homovriendelijke toon Pais

Het gebouw van Iglesia Hesu Kristu e Kontesta, van pastor en APK-voorzitter Gilberto Bakhuis.
Iglesia Hesu Kristu e Kontesta van pastor en APK-voorzitter Gilberto Bakhuis.

WILLEMSTAD — Homoseksualiteit is niet normaal, en zal ook nooit normaal worden. De natuur en de God van de natuur staan het niet toe. In deze bewoordingen reageert de de Asosashon di Pastornan Kristian (APK), op de kritiek van Pais op coalitiegenoot Winifred ‘Wini’ Raveneau die de Gay Pride op Curaçao veroordeelde.

Volgens APK misleidt Pais het volk bewust of onbewust door te stellen dat afkeuring van homoseksualiteit te vergelijken is met slavernij of vrouwendiscriminatie.

De vereniging hekelt ook het feit dat Pais melding maakt van het feit dat Curaçao voor iedereen toegankelijk moet zijn, zoals ook in het regeerakkoord van de huidige coalitie staat vermeld.

“Sinds wanneer is christelijk Curaçao ontoegankelijk voor homo’s en hebben zij geen gelijke kansen? Er zijn homo’s in alle sectoren van onze maatschappij.

Wat onbegrijpelijk is, over regeerakkoord gesproken, is het feit dat semi- gouvernementele instellingen zoals Chata en CTDB, zonder dat hier bepaalde afspraken over zijn gemaakt of er een openbare discussie aan vooraf is gegaan, Curaçao beginnen te verkopen als ‘homo friendly island’ met het oog op economische voordelen en ministers zich geroepen voelen om deze seksvorm te ondersteunen, al dan niet onder de veronderstelling dat het omwille van anti-discriminatie is.”

De vereniging benadrukt dat discriminatie letterlijk ‘het maken van onderscheid’ betekent.

“Dagelijks maken wij onderscheid tussen goed en kwaad, tussen slecht en slechter. In dat opzicht is discriminatie terecht.”

Ook de kritiek van Pais dat Raveneau de Bijbel gebruikt om zich tegen homoseksualiteit uit te spreken, snijdt volgens de APK geen hout.

“Het is juist de Bijbel die uiteindelijk voor de afschaffing van de slavernij heeft gezorgd, het is de Bijbel die voor de meeste vrijheid voor vrouwen heeft gezorgd. Kijk maar naar de landen waar de Bijbel geen toegang heeft. Vreemd dat de mensen die zoveel kritiek hebben op de Bijbel, maar wel in christelijke landen wonen, niet in andere landen een betere toekomst zoeken.”

In haar streven om het gelijk van de Bijbel aan te tonen, wijst APK erop dat velen ervoor kiezen om naar christelijke landen te emigreren.

“Geen van hen zoekt een betere toekomst in een van de 57 moslimlanden, zeker niet de vrouwen. In deze landen bloeit de slavernij trouwens ook nog steeds volop. Daarentegen ontvangen de christelijke landen wel de duizenden immigranten van al die landen en hebben ook de homo’s hier niks te vrezen. Laten wij de Bijbel lezen en begrijpen dat deze joods-christelijke waarden de mensheid de meeste vrijheid bieden.”

Bron: Amigoe

 

Dit artikel is geplaatst in

6 reacties

 1. APK klinkt alsof de katholieke kerk ( priesters,bisschoppen,kardinalen et al.) predikt dat homoseksualiteit abject gedrag is.. De koorknaapjes van destijds weten wel beter.
  Deze christelijken van de APK hebben het nadeel van de twijfel. Ze zullen wel geen haar beter zijn. Ik heb een vervelende mededeling voor deze angstige,zinzoekende vluchtelingen van het aardse in het hogere : homoseksualiteit bestaat, het hiernamaals bestaat niet. So get a life now before you have lived useless. Waiting for heaven is like watching and waiting for a better tv-programm: it never comes.

 2. “all men and women are your
  brothers and sisters.”
  Dat moet u uw mensen leren, meneer “Bakhuis”. Als u dat kunt bent u een verlicht mens.

 3. Wat een achterlijke club. Onder welke steen leven deze mensen. De middeleeuwen zijn hier niets bij vergeleken. Nos per nos, krijgen ze voor hun schandelijke uitlatingen ook nog subsidie?????
  Tijd om dit te stoppen, if so.
  Hahahahahahahianhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhaiaiaiaiaiaiaiiahh

 4. Hoe durven jullie zo met je medemens om te gaan. Het is wel normal bij deze club en zo’n non figuur als Raveneau dat de mijn landgenoten YdK hier buitenvrouwen en tientallen kids hebben rondlopen waar niet voor betaald wordt. Dat is de redden van de kriminalidat hier. Bestidos.

 5. Volgens mij vindt de bijbel slavernij gewoon en goed…
  maar er zullen natuurlijk allerlei tegenstrijdige teksten zijn in allerlei verschillende bijbel boeken.
  Dus de bijbel is en blijft een onzin boek van oude verhalen bij het kampvuur.
  mensen die heden tendage de bijbel letterlijk willen nemen, zijn in mijn ogen dom en achterlijk.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties