Samenwerking Curaçao en Amsterdam verlengd

Willemstad – Premier Daniel Hodge heeft afgelopen maandag samen met burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam, in het kader van de verlenging van de samenwerking tussen Curaçao en Amsterdam, een samenwerkingsovereenkomst ondertekend.
De samenwerking betreft de gebieden van erfgoed, gezondheidszorg, werk- en vakopleiding, integriteitbeleid en economie.

De ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst gebeurde onder het genot van een stuk taart met daarop de wapens van Amsterdam en Curaçao afgebeeld.  FOTO KABINET VAN CURAÇAO ©2013

De ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst gebeurde onder het genot van een stuk taart met daarop de wapens van Amsterdam en Curaçao afgebeeld.
FOTO KABINET VAN CURAÇAO ©2013

Eind februari voerde de minister-president tijdens zijn bezoek aan Nederland al onderhandelingen met de Amsterdamse burgemeester in verband met de vernieuwing van de overeenkomst tussen Amsterdam en Curaçao. De vorige overeenkomst liep af in 2011. Ook in de nieuwe samenwerkingsovereenkomst, die vier jaar geldig is (tot 29 april 2017), staat dat Amsterdam en Curaçao kennis en ervaring delen op uiteenlopende terreinen ter versterking van elkaars bestuur en ambtelijke organisatie.
Dit gebeurt door middel van stages, workshops, brainstormsessies en cursussen.
Hierbij stelt Amsterdam geen financiële middelen ter beschikking; Curaçao maakt mensen en middelen vrij om uitvoering te geven aan de samenwerking.
Exact twee maanden na de onderhandelingen in februari, konden de beide bewindslieden de samenwerkingsovereenkomst afgelopen maandag ondertekenen.
Dit gebeurde onder het genot van een stuk taart met daarop de wapens van Amsterdam en Curaçao afgebeeld.
Premier Hodge werd bij de ondertekening vergezeld door Gevolmachtigde minister Roy Pieters.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *