RST: Afluisteren prutswerk

Willemstad – De afluisterapparatuur die is gevonden in de auto van MFK-parlementariër Gerrit Schotte is geen geavanceerd materiaal en betreft zeker geen apparatuur die professionele diensten zouden gebruiken. Dat stelt hoofd van het Recherche Samenwerkingsteam (RST) Wim van Vemde.

Gerrit Schotte "Afluisterapparatuur"

Gerrit Schotte
“Afluisterapparatuur”

,,Ik ben daar niet van onder de indruk. Als mijn mensen zo’n standalone device onder een stoel zouden plaatsen, met zo’n omvang en stroomvoorziening voor slechts een paar uur, dan zou ik dat prutswerk noemen.”

Van Vemde gaat hiermee in tegen eerdere berichtgeving in de krant Vigilante waarin wordt gesteld dat RST zowel achter de afluisterapparatuur zou zitten die is aangetroffen bij Schotte, als achter de apparatuur die in 2011 bij procureur-generaal Dick Piar van het Openbaar Ministerie is aangetroffen. ,,Ik vind dat lariekoek.” Sommige mensen maken met de verkeerde mensen ruzie, stelt Van Vemde.

,,Ik heb helemaal geen last van kritische vragen van journalisten of parlementariërs, maar het is iets anders als je sommige dingen hoort en leest die over het RST gezegd worden, zoals dat het RST de procureur-generaal zou hebben afgeluisterd. Doe toch niet zo mal.”

Volgens het hoofd van het RST zijn er personen en instanties op Curaçao die het RST in een kwaad daglicht willen zetten. ,

,,Wij willen gewoon een bijdrage leveren aan de veiligheid en leefbaarheid”, reageert Van Vemde.

Waarom mensen erop uit zijn om het RST in een kwaad daglicht te zetten weet hij niet.

,,Dat zou je moeten vragen aan de mensen die dat doen. Ik realiseer me wel dat het RST zichzelf in het verleden te weinig kenbaar heeft gemaakt, we kunnen iets meer transparant zijn in wie we zijn en wat we doen. Daar gaan we aan werken. Er komt een website waar nooit onderzoeksinhoudelijke informatie op terechtkomt maar wel informatie over de functie van het RST op Curaçao.”

Van Vemde geeft aan al te lang mee te lopen bij de politie en de strategie van de ‘tegenstander’ door te hebben.

,,Ze maken gebruik van contrastrategieën. Stel ik heb er last van dat jij als journalist mij iedere keer op de korrel neemt. Dan kan ik ervoor zorgen dat ik jou in diskrediet breng. Dat leidt af, en dat is een contrastrategie.”

Onze tegenstanders, vervolgt Van Vemde, hoeven zich aan geen enkele landsgrens en wettelijke bepaling te houden.

Daarom zijn het criminelen. Dat betekent dat zij kunnen doen en laten wat ze willen totdat een rechter zegt: nu is het genoeg. Het RST wordt voor een belangrijk deel gefinancierd uit de rijksbegroting, en daarmee zitten we buiten de beheersinvloeding.” ,,Vaak is het zo dat wie iets beheert, het ook beheerst. Dat geldt dus voor het RST niet, dat maakt dat we ons wat meer bezig kunnen houden met de opsporing in plaats van met het instituut als zodanig. In die zin zijn we vrij, maar wel altijd en alleen onder het gezag van het Openbaar Ministerie.

 

Bron: Antilliaans Dagblad

To Top

0 Reacties op “RST: Afluisteren prutswerk

  1. wie zou zo’n leugenaar als Schotte nu willen afluisteren? Alles wat hij beweert is een verzinsel ter meerdere glorie. Hooguit zijn het zijn “bysides” (mannen of vrouwen) die elkaar willen afluisteren om te weten wat hij de ander wwer eens heft beloofd als geschenkje.

  2. Abraham Mossel

    Gerrit de Raaf heeft waarschijnlijk voor de zoveelste keer zijn wekelijkse afspraak bij zijn psychiater vergeten,daarom valt hij telkens weer terug in zijn rol van pathologische leugenaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *