25 C
Willemstad
• zaterdag 2 maart 2024 13:21

Marvelyne Wiels in actie na vragen journalist

marvelyne-Wiels
Marvelyne Wiels
“Achteraf goedkeuring benoemingen”


WILLEMSTAD – De Gevolmachtigde minister in Den Haag, Marvelyne Wiels, heeft pas onlangs instemming met terugwerkende kracht gevraagd aan de ministerraad van Curaçao om vier extra werknemers in dienst te mogen nemen.

Advertentie

Zij deed dat een dag nadat journalist Dick Drayer van het Caribisch Netwerk vragen stelde aan het Curaçaohuis over haar personeelsbeleid en de aanname van onder anderen haar eigen dochter en de zoon van partijgenoot en ex-minister van Justitie Elmer Wilsoe. De brief aan de ministerraad dateert van 26 oktober. Drayer stuurde zijn vragen aan het Curaçaohuis op 25 oktober.

De Raad van Ministers heeft na de brief van Wiels spoedadvies gevraagd aan het ministerie van Financiën en aan Personeelszaken. Beide zouden negatief hebben geadviseerd. Wiels ligt de laatste weken onder vuur vanwege eerder verkondigde onwaarheden over haar studie en loopbaan. Maar ook over vermeende vriendjespolitiek op het Curaçaohuis in Den Haag sinds haar aantreden medio dit jaar.

De instemming achteraf is aangevraagd voor Andrew Wilsoe, Gilanne Pieternelle, Mylene Gerard, en Jassir de Windt. Bij de functies administratief medewerker en beleidsmedewerker gaat het om bovenformatieve functies. Dat wil zeggen dat het gaat om niet-bestaande formatieplaatsen. De functies adviseur Werving & Selectie en medewerker Financiën zijn bestaande formatieplaatsen, die echter onder voorgangers van Wiels niet werden ingevuld vanwege de aanwijzing, die onder andere een personeelsstop inhoudt.

De functie van beleidsmedewerker, ook wel ‘vertrouwensfunctie’ genoemd, is een doorgaans goedbetaalde functie. Reden is dat de functionaris vaak weg moet als een politicus opstapt. Bij de functie van directeur, die momenteel wordt vervuld door Melvin Statia, gaat het om een zogenaamde kritische functie, die wel onder de aanwijzing kan worden vervuld. Statia is half mei aangesteld voor een half jaar, waarna de functie half november zou worden opengesteld.  Tot op heden is dat niet gebeurd.

Bron: Antilliaans Dagblad

Recente berichtgeving

To Top

Gearchiveerd als

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Meer recente reacties