PAIS: Benoemingen bij het Curaçaohuis opnieuw toetsen

Curaçaohuis in Den Haag,  Marvelyne Wiels

Curaçaohuis in Den Haag, Marvelyne Wiels

Willemstad – Coalitiepartij PAIS heeft met haar ministers afgesproken dat de benoemingen bij het Curaçaohuis alsnog getoetst zullen worden. Dat laat partijleider Alex Rosaria weten.

,,Ik was vandaag niet bij de onderhandelingen van de Raad van Ministers aanwezig, maar ik heb begrepen van onze ministers dat de beslissingen die vandaag zijn gevallen volgens de gesprekken zijn die we hebben gehad”, verklaarde Rosaria gisteravond.

Premier Ivar Asjes (PS) was gisteravond niet bereikbaar voor commentaar.

De benoemingen die door Gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels zijn gedaan voldoen mogelijk niet aan de principes van goed bestuur en de instructies van de aanwijzing. De Curaçaose overheid mag na de aanwijzing door de Rijksministerraad geen vast personeel meer aannemen. Er geldt een vacaturestop, behalve voor zogenaamde ‘kritische’ functies.

,,Voor PAIS is het echt nodig te benadrukken dat personeelsbeleid volgens procedures van goed bestuur niet zijn om het Cft tevreden te houden en van de aanwijzing af te komen. Goed bestuur is nodig voor meer efficiëntie in het ambtelijk apparaat dat al zeer ongemotiveerd is en niet de service kan leveren die verwacht mag worden.”

Bron: Antilliaans Dagblad

Recente berichtgeving

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *